Trabzonspor, Fenerbahçe maçına öyle hızlı ve istekli başladı ki, Fenerbahçe’nin aklı başından gitti diyebiliriz. Afobe’nin attığı harika golle de ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Fakat maçta ilginç bir hikaye yaşandı. Fenerbahçe’de Sosa doksan dakika oynamış olsaydı inanın Trabzonspor maçı kazanırdı. Durumu fark eden Erol Bulut, ikinci yarıya Sosa’yı saha kenarına alarak başladı ve art arda da goller buldu. Yani insanın keşke Sosa oynasaydı diyesi geliyor değil mi?
 
İlk yarıda Trabzonspor çok doğru işler yaptı. Takım halinde mükemmel oynadı. Hatta ikinci golü de bulabilirlerdi ama olmadı. Dediğim gibi Erol Bulut, Sosa gibi önemli bir oyuncuyu oyundan alması maçın kader anıdır. Sosa, Trabzonspor’da oynadığı dönemlerde ne Ünal Karaman ne de Hüseyin Çimşir tarafından kenara alınabilmiş değildir. Yanılıyor muyum? Sanırım ne demek istediğim çok iyi anlaşılmıştır.
 
Newton’a gelince, Sosa oyundan çıktığında bu duruma hazırlıklı olup, ona göre oyun sisteminde değişiklik yapmalıydı. Örneğin, Kamil Ahmet’in yerine Djaniny’i daha erken alabilir ve orta sahayı daha diri hale getirebilirdi. Evet Trabzonspor, kazanabileceği maçı kaybetti ama ben derim ki, yine de Newton, Fenerbahçe’ye mağlup olmasına rağmen, devam etmeli. Bu takım, takım olacak. Ben ışığı gördüm. A.Kadir Parmak ve Ekuban’da döndüğünde Trabzonspor, geçtiğimiz sezona yakın olabilir. Diyeceksiniz ki aradaki puan farkı 9’a çıktı. Yeni hoca gelsin. O hoca kimse Trabzonspor’u uçuracak hali yok. Yeni maceralar aramanın anlamı yok.
 
Newton tam takım olduğunda topun ağzına konulmalıdır diyorum başkada bir şey demiyorum. Evet eleştirilebiliriz ama ben Trabzonspor’u yine de Fenerbahçe’ye karşı beğendiğimi söyleyebilirim. Unutulmasın ki, Fenerbahçe’nin elinde çok geniş biri kadrosu var. Dolayısıyla Erol Bulut’un de eli çok güçlüydü.  Bu durumda Newton’a haksızlık etmemek gerekiyor.
 
Son sözümüz Abdülkadir Ömür’e olsun. Kafan başka yerlerde oynuyorsun, Maçın ilk yarısında eskisi gibiydin, ama ikinci yarıda dağıldın. Halbu ki takımı toparlayan isim olmalıydın. Hiç mi Nwakaeme’yi örnek almıyorsun. O, 31 yaşında sen 22 yaşında. Sana göre de bu işte bir terslik yok mu? Toparla kendini. Seni yeni Messi yaptık, belli ki hata yaptık. NOKTA