1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan bir yıl sonra 1975 yılında Trabzonspor, ilk ayak bastığı Barış Harekâtı Kupası’nın final maçında Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederek kupayı müzesine getirmişti. Kıbrıs’ta 45 yıldır Trabzonspor büyük davadaki ilk yaptığı görevini sürdürememiştir.

Son yaşanan seçimler ülke üzerinde oynanan oyunlar göstermiştir ki Trabzon’dan Kıbrıs’a göç eden insanların sadece orada yaşamadıkları bir vatan toprağını savundukları gerçeğidir. KKTC yaşayan Trabzon ve Trabzonsporlulara sahip çıkması bir vatan borcudur. Bugün Trabzonspor’un yapması gereken işi iş insanı 1461 Soğukspor Başkanı, ASKF Yönetim Kurulu üyesi Coşkun Öztürk ve ağabeyi iş insanı Mustafa Öztürk ile yapması takdire şayan kişilerdir.
 
“Bize Her Yer Trabzon” parolasıyla yola çıkan 1461 Soğuksuspor Başkanı ve ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Öztürk ve ağabeyi Mustafa Öztürk; yıllarca bir kenarda unutulmuş Kıbrıs'ta yaşayan Trabzonspor taraftarlarının yaralarına bir nebze ilaç oldu.

Tabi bu formaların Kıbrıs’taki çocuklarımıza ulaşmasında büyük katkısı olan başta TFF yöneticisi MUSTAFA HACIKERİMOĞLU, Trabzonspor Başkan Yardımcısı ERTUĞRUL DOĞAN ve Trabzonspor Yönetim Kurulu SERTAÇ GÜVEN'in katkılarıyla 300 Trabzonspor formasıyla Girne Esentepe Belediye Başkanı CEMAL ERDOĞAN ile ortaklaşa düzenlenen "TRABZONSPORLU GENÇLERİN FORMA HASRETİ PROJESİ'Nİ" gerçekleştiren Coşkun ÖZTÜRK ilklere imza atmaya devam ediyor.
 
Coşkun Öztürk; Girne Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan'ın kendisi ve yanındaki yöneticiler için yaptıklarını anlata anlata bitiremiyor. Bitmeyen ilgi ve samimiyetin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Öztürk, bugüne kadar bu tip girişimlerde eksikliğine vurgu yaptı.

Ayrıca Kıbrıs'ta Trabzonspor formasına kavuşan minik yavruların Trabzonspor'a duydukları minnet ve yaşadıkları sevinci ifade edebilecek kelime bulamadığını dile getirdi. Çok sayıda Trabzonlunun yaşadığı Esentepe’deki Trabzonspor sevdalılarıyla yaptığı sohbetlerden çıkan sonucun Trabzonspor’un KKTC'ye TS Clup mağazası açması gerekliliğini söyledi.
 
Bu ziyaretin ardından Coşkun ÖZTÜRK ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı da ziyaret etti. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a telkâri işlemeli Türk Bayrağı ve 61 numaralı forma hediye edildi. Mustafa Öztürk, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’a Gümüş’ten işlemeli Trabzonspor amblemini, 61numaralı formayı ise Coşkun Öztürk hediye etti. Trabzon 1461 Soğuksuspor Başkanı Öztürk, gösterdiği ilgi için de kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi. Kıbrıs’ta soydaşlarımıza Trabzon'un futbola olan aşkı ve futbol devriminin detaylarını anlatan Coşkun Öztürk, gördükleri ilgi ve sevgiden çok hoşnut kaldıklarını kaydetti.
 
Soğuksuspor Başkanı Coşkun Öztürk bu hareketleriyle bir ilke imza attıklarını kaydederek, bu tür girişimleri daha çok artırmanız gerekir. Kıbrıslı soydaşlarımızın Türkiye'nin ilgi ve sevgisine çok ihtiyacı olduğunu, bu konudaki önyargıları da gidermek için girişimlerin mutlaka çoğaltılması gerektiğini söyledi.

İşte benim özlediğim ve istediğim yönetici profili bu. Kapalı kapılar ardında masa başında kulüp yönetmek değil, geleceğimizi kurtarmaktır. Bu da sadece parasal sorunları halletmekle değil ülkemizin her köşesinde ve yavru vatan Kıbrıs'ta Trabzonspor’umuzu sevecek yeni nesilleri yetiştirmekle olur.
 
Evet Trabzonspor yönetimlerinde hep aynı isimleri görmekten biz yorulduk. Yeni yüzler görmek istiyoruz. Trabzonspor yönetiminde yer alacak isimlerden biri de yeni yüz hiç yıpranmamış isim olarak Coşkun Öztürk’tür. İnşallah bundan sonraki yönetimlerde seni görürüz. Bundan sonraki başkan adaylarına çağrı yapıyorum. Trabzonspor’un Albay veya Tuğgenerallere ihtiyacı yok. Trabzonspor için çalışan varını yoğunu mesaisini Trabzonspor için harcayan kendi cebini değil ilk önce Bordo- Mavili kulübün kasasını düşünecek Coşkun Öztürk gibi askerlere ihtiyacı var. HELAL OLSUN COŞKUN ÖZTÜRK’E. TRABZONSPORA YAKIŞAN ADAM GİBİ ADAMSIN. YOLUN ACIK OLSUN…