Trabzonspor’un şampiyonluk yolundaki rakibi, artık bu saatten sonra bana göre tamamen kendisidir.

Beşiktaş, Galatasaray’a ve Fenerbahçe’ye inanılmaz puan farkı atan Trabzonspor’un şampiyonluğu kaybetmesi için artık kırmızı kar yağması gerekiyor ki, o da olmayacağına göre Trabzonspor şampiyonluğa uzanacaktır, diyorum başka bir şey demiyorum.

Peki, başka ne olursa Trabzonspor şampiyon olamaz. Kendi kendini imha ederse… O da olmaz. Yani, Trabzonspor sezon sonunda o büyük kupayı havaya kaldırır. Dünya’yı da ayağa kaldırır. Hakları mıdır? Haklarıdır…

Gelelim maça, Trabzonspor çok eksikli, Karagümrük karşısında çok akıllı oynadı. Öyle paldır güldür saldırmadı. Sakindiler…

Dk 16’ya bakalım. Şimdi herkes, Djaniny’e yapılan penaltı, penaltı değildi diyecek. Kesinlikle net penaltıydı. VAR’dan Cüneyt Çakır uyarıldı ve penaltı noktası gösterildi. Buradaki sorun Cüneyt hocanın neden tereddüt ettiğidir. Neyse, Djaniny’i topun başına geçti, kaleci kurtardı ama tekrarlatıldı pozisyon çünkü kaleci öne çıkmıştı. Gene penaltı vuruşunu Djaniny kullandı ve Trabzonspor’u 0-1 öne geçirdi.

Ben asıl Nwakaeme’ye takıldım. Karagümrük maçında sol da ve sağ kanatta oynadı ama hiç verimli olamadı. Hatta öyle bir gol kaçırdı ki, inanılır gibi değildi. Boş kaleye topu atamadı. Bu ona hiç yakışmadı. Acaba diyorum transferinden dolayı biraz kafası mı karışık. Trabzonspor yönetimine bu bağlamda görev düşüyor. Sorun varsa çözülmeli… Çünkü, Nwakaeme’nin hali hal değil, benden söylemesi…

Emre Mor’u çok beğendiğim bir oyuncudur. Karagümrük’te kendini bulmuş. Trabzonspor’a zor dakikalar yaşattığına hepimiz tanık olduk. Neler, neler yaptı o öyle…

Abdullah Avcı, orta sahada direnci kırılan takımına müdahalede gecikmedi. Çok koşan hatta bir de penaltı golü atan Djaniny’i oyundan aldı, yerine Berat’ı yerleştirdi. Trabzonspor takımını da daha diri ve etkili oldu, dediğimiz sırada bu değişim golle sonuçlandı. Abdülkadir Ömür attığı harika gol ile takımını 0-2 öne geçirdi. Abdülkadir Ömür bu golü ile ilk kez üst üste üç maçta gol atma başarısını gösterdi. Bu da demek oluyor ki, Ömür’ü artık bağlasanız durmaz!..

Karagümrük kendi evinde 12 maçtır yenilmeyen bir takımdı. Mağlup oldu. Trabzonspor namağlup unvanını korudu ve üst üste 7’nci maçını kazanarak ‘ben bu ligin şampiyonu olacağım, hiç kimse kusura bakmasın’ dedi.

Puanını da 36’ya çıkartan Trabzonspor böyle giderse, puan farkını daha da açarak elini kolunu sallaya, sallaya şampiyon olacak.

Düşünün Trabzonspor’a en yakın rakiplerinden Hatay, Alanya ve Konyaspor’da mağlup oldular… Sanırım artık daha fazla konuşmaya gerek yok. Çünkü her şeyi Trabzonspor yazıyor ve belirliyor.