Köprübaşı’nın yetiştirmiş olduğu saygın ve bilge kişilerden biriydi Aslan Aksoy… O, ömrünü Köprübaşı için,  Köprübaşı’nda geçiren ve bu ilçeye katkıda bulunmak için gayret eden bir insandı. Uzun yıllar bu küçük ilçede ticaretle uğraştı. Kitap ve kırtasiye işleriyle meşgul oldu.  Onun için kendisini daha çok “Kitapçı Aslan” olarak tanırlardı. Bunun dışında demir ve ahşap el sanatlarının satıcılığını da yaptı. Bu ürünleri küçük esnaftan ve sanatkârdan alıp toptan satışıyla ilgilendi. Böylelikle bu sanatların devam etmesini sağladı, yok olmalarını engelledi. Kızılay'ın Köprübaşı şubesini kurarak uzun yıllar şube başkanlığı yaptı.
           
1933 yılında Köprübaşı’nda doğan Aslan Aksoy, yaşına göre dinç ve hayat dolu bir insandı. Gayet kültürlü, bilgi ve görgü dolu bir kişiydi. Çok ince ve nazik bir insandı aynı zamanda. İnsanlara “Yeğenim” diye hitap ederdi genellikle. Kendini çok iyi yetiştirmişti. Bugüne kadar büyük küçük, iyi kötü, kârlı kârsız demeden pek çok vazifede bulunmuştu. Üç yıl Köprübaşı Belediyesi Başkan Vekilliği yapmıştı. Belediye Meclis Üyeliği, Köprübaşı Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kurucu Üyeliği ve Başkanlığı, Bir dönem Trabzon İl Genel Meclisi Üyeliği, iki dönem Sürmene Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, iki dönem Köprübaşı’nda siyasi parti İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu. Kendisi Bağ-Kur emeklisiydi. Fakat yine de büyük bir gayretle çalışmaktaydı.
           
Köprübaşı’nda hemen herkes tarafından tanınan ve sevilen bir kişi olan Aslan Aksoy sadece Trabzon’a değil, Türkiye’ye de çok kıymetli evlatlar yetiştirmişti. Kıt imkânlarla bütün çocuklarını büyük okullarda okutmuş, onlardan desteğini hiç kesmemiştir. Evlâtlarının çoğu, ülkemizin önemli noktalarında vazife görmektedir. Onun çocuklarından biri olan Hüseyin Aksoy, Aydın Valisi olarak görev yapmaktadır. 1963 yılında Köprübaşı’nda doğan Hüseyin Aksoy bundan önce Muğla, Mersin, Diyarbakır, Samsun ve Kocaeli Valiliklerinde bulunmuştu. Köprübaşımızın gurur kaynaklarından biri olan Hüseyin Aksoy, bir dönem de İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği yapmıştı.
 
Köprübaşı’nın sevilen simalarından biri olan Aslan Aksoy’un çocuklarından biri olan Fatih Aksoy, Trabzon Bölge  Adliye Mahkemesi'nde Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aslan Ağabeyin bir diğer oğlu Yavuz Aksoy, İstanbul Barosuna bağlı olarak kendisinin kurduğu Yavuz Aksoy Avukatlık Bürosu'nda çalışmaktadır. Elektronik Haberleşme Mühendisi olan oğlu Halil Aksoy ise Zonguldak ve Çankırı Telekom İl Müdürlüğü görevlerinde bulundu.Yine onun çocuklarından Jeoloji Mühendisi Salih Aksoy özel sektörde mühendis olarak görev yaptı. Bir diğer oğlu olan Dr. Hamit Zafer Aksoy ise Kanunî Eğitim ve Araştırma  Hastanesi’nde Üroloji Mütehassısı ve Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.
 
Köprübaşı gibi dışa kapalı, imkânları kısıtlı bir yerde, çok zor şartlarda bu kadar çocuğu bu kadar güzel yerlerde okutmak her babanın harcı değildir. Aslında liste bitmedi. Aslan ağabeyin kızlarından söz etmedik. Onlar da diğerleri gibi güzel yerlerde okudular; iktisat, siyasal gibi bölümler bitirdiler. Onlar da devlet kademelerinde başarılı hizmet vermektedirler. Bu eli öpülesi baba, erkek çocuklarına tanıdığı hakları kızlarına da tanıdı; hiçbir ayrım yapmadı.
 
Aslan Aksoy’un çocukları şanslıydı; çünkü okumanın önemini kavrayan bilgili ve şuurlu bir babaları vardı. Aslan Ağabey de şanslıydı; çünkü verilen hakkı iyi kullanan, çalışmayı seven, hedefleri olan ve o hedeflere ulaşmak için çırpınan ve birbirleriyle rekabet eden çocukları vardı. Bunların ötesinde hayatını çocuklarına adamış fedakâr bir anne vardı. O anne Aslan Aksoy’un muhterem eşi Hatice Hanım'dı. Eli öpülmeye layık bu anne, gece gün kurslar açıp aile bütçesine katkıda bulunmuş, Köprübaşılı kızlara terziliği öğretmiştir. Şirin Köprübaşı’nın en uyumlu ve en eğitimli ailelerinin başında gelen Aksoy ailesi Köprübaşı’nın adını her yerde onurla taşımıştır. Bu güzide aile 2008 yılında Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nce ülke genelinde düzenlenen "Biz Bir Aileyiz" adlı proje  kapsamında Türkiye'de yılın ailesi seçilmiştir. Ödülünü sayın Erdoğan'dan almıştır.
 
Onurlu ve bereketli bir ömür yaşayan Aslan Aksoy ağabeyimizi 23 Kasım 2020 tarihi itibariyle 87 yaşında maalesef kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet; eşine, evlâtlarına, torunlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun. Köprübaşılılar olarak kendisini hiçbir zaman unutmayacağız.