Bugün sizlerle korona’nun düşündürdüklerini konuşacağım. Korona Çin’de ortaya çıktı daha sonraları bütün dünyayı kapladı. Yaklaşık 180 ülkede bu illet var.

Korona illeti çıkış itibariyle sanki insan eliyle çıkmış gibi.  Bu öngörümü Çin Sağlık Bakanının açıklamalarından çıkarmaktayım. Bakan şöyle söylüyor ; “  Bu virüs Vuhan’a Amerikan askerilerinin eliyle atılmış olabilir.” Bu öngörüyü destekleyen bir açıklamada   İtalya Sağlık Bakanından geldi. Bakan şunları söylüyordu ; “ Bu virüs anormal bir şekilde yayılıyor.”

Bu açıklamalar bende  tuhaf bir duygu oluşturdu. Şöyle ki Emperyaller bazen böyle dünya nüfusunu dengelemeleri söz konusu olduğunu duyarlı yazarların makalelerinden öğrenmiştik. Acaba  Emperyaller bu ne idüğü belirsiz virüsle bizlerin hayatına mı kastetmişti?! Doğru mu değil mi bunu okuyucularıma bırakmak isterim.

Öncelikle bu konuda Kuran ne diyor ona bakalım. Kuranı Kerim Tegabün Süresi 11. Ayet ; “Başa gelen hiçbir musibet Allah'ın izni olmaksızın olamaz; Allah'a kim inanırsa onun gönlünü doğruya yöneltir. Allah her şeyi bilendir.” Demem o ki eğer bu bela başımıza geldiyse bu Rabbimizin izin vermesiyle olmuştur. Öncelikle bu konuda kafa yormamız lazım gelmektedir. Eğer böyle belalar başımıza geliyorsa bizlerde bir takım hususlarda eksiklik var demektir.  Eğer bizler hakkıyla Kuran ve sünnet temelli bir hayat yaşayabilseydik böyle belaların gelmeyeceği yine Kuran da yazılıdır. Bakınız Kuran bu konuda ne buyurmaktadır. Kuranı Kerim Şura Süresi 30. Ayet ; “Başınıza gelen herhangi bir musibet ellerinizle işlediklerinizden ötürüdür. O, yine de çoğunu affeder.”

Böyle dünya endeksli bir salgınla karşı karşıya kaldıysak bu bizlere bir yerlerde bir sıkıntı olduğunu göstermektedir.  Bu sıkıntılar da ya imanı  konularda ya ibadetle ilgili konularda ya insani konularda yani zengin aşırı zengin fakir yokluktan evine bir ekmek bile getiremiyorsa ya da güçlülerin dünyasında fakir çocuklar kıyıya vuruyorsa  bu ve bunun gibi durumlarda gayretullahı harekete geçirmemek imkansızdır. Gayretullah da harekete geçti mi onun karşısında asla bir kişi duramaz olduğu da Allah’ın ilahlığının gereğidir. 

Rabbani yada insani durumu karşısında tavrımız böyle salgınlarda Peygamberimiz olaya net cevap vermişlerdir. “ Eğer bir yerde salgın varsa içeridekiler dışarı çıkmasın dışarıdakilerde içeriye girmesin. “ olay bu . Daha başka yerde cevabı aramak biraz akla aykırı durmaktadır.  Bakınız bu virüsün ilk ortaya çıktığı Vuhan’da ve bizlerde hep yapılan açıklamalarda dışarıdan gelenlerde bu virüs çıkmış. Demek ki dışarıdaki kardeşlerimiz bu illet kalkana kadar ülkemize gelmemesi lazım gelmektedir.

Hamdolsun ki  İlk açıklama Japon Sağlık Bakanlığından geldi. Bu illete yapılan çalışmalar üzerine ilaç geliştirildi. İsteyen ülkelere yollayabiliriz “ denildi. Daha sonra da İran Sağlık Bakanlığından bir açıklama geldi. İran Sağlık Bakanlığı “ Korona virüsüne karşı ilaç geliştirildi. Bir haftaya istekli ülkelere gönderebiliriz. “ denildi. Şimdi burada şöyle bir sıkıntı var. Her zaman olduğu gibi bu açıklamalar Avrupa’dan gelmediğinden bizlerin kellli fellileri olaya sahiplenmediler. Eğer bu açıklama yani koronaya ilaç bulunduğu açıklamalısı Avrupa’dan yada Amerika’dan yada  İsrail’den gelseydi hemen üzerine atılırlardı. Olay öyle olmadığından açıklamalar bir defa verildi üzeri geçiştirilmeye çalışıldı.

Şükür. Rabbimiz derdi verdi ilacını da bizlere nasip eyledi…