Allahıma hamd olsun. Peygamberime salat olsun.

Nasıl çıktığı hakkında pek bir bilgiye sahip olmadığımız korona akıl tutulması bir hızla insandan insan bulaşarak yayılmaktadır. Önüne geçilmesi şimdilik pek mümkün değil. Görünen o ki ilacı bulunmadıktan sonrada biz insanlara rahat yok.

Yazımı yazmadan önce akşam saatlerinde güzel Trabzon’un Tıp Fakültesi Genel Sekreteri Özgür Hocamla makalemin ana hatlarını konuştum. Nasıl faydalı oluruz dedik. Bugün bu tecrübelerimi sizlerle paylaşmak isterim.

Öncelikle mahiyeti hakkında bir bilgimiz şimdilik yok. İnsan eliyle de üretilebilir ki ehil kişiler insan eliyle bir biyolojik savaş olduğu kanaati çok yaygın uzmanlar arasında ama bunun yanında Rahmanide olduğu bazı ehil kişiler yazmaktadır. İnsan eliyle de çıksa yada Rahmanide olsa büyük bir illet.  Dünyayı kasıp kavurmaktadır. Emperyallar de bu illetten kafalarını kaldıramamaktadır. Şu anda Amerika’da, İngiltere’de İtalya’da ve İspanyada ve diğer sömürgeci ülkede bu illet can almaktadır.

Kardeşlerim yapacağımız basit işlerle bu illeti daha fazla yayılmadan önünü alabiliriz. İlk iş evimizden çok mecbur olmadan dışarıya çıkmayacağız. Acil ihtiyaçlarımız olursa ancak o durumda ekmek , gıda ve ilaç gibi ihtiyaçlardan dolayı dışarıya çıkabiliriz. Bunların dışında ne olur dışarıya çıkmayın. Bu illet anormal insandan insan bulaşmakta. Evimizden çıkmayalım ki illet hızlı yayılmasın.

Sosyal medyaya itibar etmeyelim. Sosyal medyada bilgi kirliliği aşırı yayılmaya çalışılmakta. Mümkün olduğunca Sağlık Bakanlığımızın sitesinden bilgi sahibi olmaya çalışalım. Sağlık Bakanlığımız her gün illet hakkında halkımızla bilgi paylaşmaktadır.  Siteye gidildiğinde orada illet hakkında en doğru bilgi verilmektedir. Şu unutulmamalıdır ki bu illet ilk duyulduğunda Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Hocamız atılması gereken adımları Allah’ımın izniyle öngörüp derhal bu adımları atması bu illetin ülkemde aşırı yayılmasının önüne geçmiştir. Bundan dolayı Sağlık Bakanımızı Dr. Fahrettin Hocamızı canı gönülden kutlamak isterim. Atılması gereken adımları zamanında atan Fahrettin Hocamızı ülkem geneli tüm parti liderleri takdir etmektedir. Saadet lideri, CHP lideri ve diğerleri.

Eğer dışarıya çıkılması zorunlu ise eve dönüşte derhal eller su ve sabunla yıkanmalıdır. Evin odaları her gün havalandırılmalıdır. Sakın hava soğuk demeyin. Temiz hava virüsü etkisiz kılmaktadır. Bol sıvı tüketmeye çalışalım. Her gün bir buçuk iki litre su içmeye çalışalım. Su içemiyorum diye bir şey yok. İçeceğiz.  Eğer mecbur kalıp sokağa çıkarsak balgamımızı sokağa atmayacağız. Bu kış ayları geldiğinde sokaklar balgamdan geçilmiyor. Sokağa çıktığımızda aksırdığımızda yada balgamımız olduğunda  kağıt mendile aksırmaya yada balgamımız çıkarmaya çalışacağız yada kolumuzun içerisine aksıracağız. Konuyla ilgili bakınız Peygamberimiz ne buyurmaktadır ; “İmanın yarısı temizliktir.”

Sigara ve içki gibi alışkanlıklarımıza ara vereceğiz yada tamamen bırakacağız. Şu unutulmamalı ki sigara ciğerleri mahvetmekte. Bu illett ciğeri tahriş ettiğinden iş işten geçmeden ne olur bırakmaya çalışın.

Dışarıya çıktığımızda kalabalıklara karışmamaya çalışmalıyız. Pazar yeri gibi yerlerde alışverişimizi yapıp derhal evlerimize gideceğiz.

Bilim insanları çok yakın bir dönemde ilacı bulacaktır. Zaten şu anda ilaç ile ilgili önemli çalışmalar yapıldığını medyadan öğrenmekteyiz. Konunun en önemli tarafı ülkem geneli bilim insanları da bu illete çare aramaya başlamışlardır. Zannımca birkaç gün içerisinde ilacın bulunması  Allah’ım izniyle mümkün olacaktır. İlaç çalışmaları başkaca Rusya’dan , Japon’dan ve İran’dan da geldi. Herhal birkaç gün içerisinde Allah’ımın izniyle bu illete ilaç bulunacak ve bu illetin gripten pek farklı bir tarafı kalmayacaktır. Biraz sabır.

Tüm bu belalardan kurtulmak için Kuran ve sünnete sarılmamız kaçınılmazdır…