Karadeniz Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürüyüm ve sporu da takip ediyorum. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı an ve an yaklaşıyor. Daha önce yazdım, tekrarında zarar yok. Stadın içi dışı tamamen dolmuş. Olağanüstü hal var.

Hatta birkaç hafta önce Hürriyet Gazetesi, ‘Cizre sokakları’ diye Trabzon ile ilgili manşet de atmış.

Trabzonspor-Fener, Trabzonspor-Galatasaray, Trabzonspor-Beşiktaş maçlarına İstanbul’dan yağmur gibi gazeteci geliyor ve karalıyorlar.

Trabzon TSYD, yoğun bir giriş olacak diyor ve Trabzonlu bazı meslektaşlarımızı da basın tribününün kapısından geri çeviriyor.

Ali Şen Trabzon’da bir dizi bağlantı kurmuş! Dün Servet Özkara da yazdı, Başbakan Mesut Yılmaz’a da ulaşmışlar. Mesut Yılmaz ANAYOL hükümetinin Başbakanı. Rahmetli İsmet Gürbüz Civelek’te Trabzon Valisi. Çok samimiyiz. Hatta birkaç kez bana ‘Seni Strasbusg’a gönderelim Zeynel Lüle’nin yanında Fransızca öğrenir, gazeteciliğini de geliştirirsin’ derdi.

Kendisi sık sık Strasburg’a giderdi. Demokrat ve cesurdu ama o da rahmetli Mesut beyin talimatından çıkamazdı.

Trabzon’da dehşet önlemler aldırdı.

Fotoğraf makinem boynumda sahanın içinde yürüyorum bir polis ‘Amca, amca’ diye bağırdı.

Kafasında miğferi var ve Erzurum’dan göreve gelen yeğenimmiş

‘Burada ne işin var’ dedim.

‘Görevliyiz’ dedi.

10 bin polis-asker Trabzonspor taraftarına, gazetecisine nefes aldırmadı.

Abdullah attı 1-0. İkinci yarıda Hami Mandıralı ile Rüştü arasında geçen bir maç vardı. İnternette görüntü var mutlaka izleyin. Rüştü’den inanılmaz kurtarışlar. Hami bir sağ köşeye vuruyor çıkarıyor bir sola vuruyor yine çıkarıyor. Panter derler ya işte o panterdi Rüştü.

Son 30 dakikada Kavakmeydan’daki kaloriferler yandı ve Avni Aker’in üzerine inanılmaz bir sis bulutu çöktü. Bugün halen maçı sattı derler ama Metin Mert, Oğuz’un frikiğini göremedi bile. Diğer golde Erol ortaladı Aykut klasik vuruşunu yaptı ve golünü attı.

O maçı alsak başka bir şey olacaktı! Tıpkı 2011, Tıpkı 2005 ve Tıpkı 2020 gibi.

1996’da da bir taşla aldılar şampiyonluğu,

2005’te Cem Papilla ile, 2011’de Bülent Yıldırım ile, 2020’de ise Cüneyt Çakır ve çetesi ile birlikte.

Trabzonpor’un 5 şampiyonluğunun iç edildiği dönemlerin ikinci facisıdır 1996.

Trabzonspor uğrunda ölenlere rahmet olsun.

ŞENOL HOCA’NIN TAM KAPANMA GÜNLERİ

Yukarıdaki fotoğrafı Hasan Kandaz paylaştı. Ben de kendisine hangi yıl çekildiniz diye sordum.

Şenol hoca, eşi kızı ve damadı burada dedi. Komşusu.

Doğrusu mutlu oldum. Şenol hoca bazen kızar tepkiler verir. Ama içinde insan sevgisı sınırsızdır. Eşofmanlarını giymiş ve sabah sporunu yapıyor.

Elbete ki 2020 Avrupa Şampiyonası’nın da planlarını.

Kim hazır, kim değil. Özellikle Cenk Tosun’un olmayışı Şenol hoca için ciddi bir eksiklik. Abdülkadir Ömür’ün dönüşü bir alternatif.

Ama onun her zaman B planları vardır.

BEDRİ ERDEM’E ‘BEŞYILDIZLI’ CEVABIM

Bizden bir sonraki dönem İdmanocağı’nın sol beki idi. KTÜ’de hem Kimya okudu hem de futbol takımında kaptanlık yaptı. Rektör Türkey Tüdeş onu çok sevdiği için ABD’ye eğitime gönderdi. Bedri kendini çok geliştirdi. Bir firmada yönetici oldu. Dünyayı gezdi. Köşe yazılarımı ABD’den takip ediyor. Bedri, Biden’in Ermeni Soykırımı demesinin ardından yazdığım yazıya yorum yapmış: ‘Nusret Çakıroğlu’nun ağzından Japonya’da  Atom Bombası atılan yerlerde ot bitmiyor yazmışsın ama bak ben bu fotoğrafları Japonya’da (Hiroşima-Nagazaki) çekildim. Yanım etrafım yeşil!’

Ben de Bedri’ye şu cevabı verdim: ‘Senin fotoğrafın bana Yavuz Selim’in suni çimini ve o suni çimde Mikasa (Plastik topların bir tık ötesi) topla Necmiati’ye 40 metreden gol atan Turgay Beşyıldız’ı hatırlattı..’

‘Güldürdün beni’ dedi. Bedri’ye de selam olsun.

VİSCA VE SAGAL DİNAMİZM KATAR

Tabi ki geçen yıl ve önceki senelerde Başakşehir’de harikalar yaratan Visca’yı arıyoruz. Acaba transfer ettiğimizde onu bulabilecek miyiz? Abdullah Avcı ile öne çıkacağına inanıyorum.

Sagal’la ilgili de şunu yazmak isterim; Bu sütunda yazdım ve transfer edilmesi gereketiğinin altını çizdim. Fırtına gibi sürpriz şutlar çıkarıyor. Hayri Pirselimoğlu der ki, ‘Sagal koşuyor ama boşa! Onlar Trabzonspor’un sorununu çözemez.’  Elbette ki orta sahaya çok ama çok daha kaliteli oyuncular lazım..

SİYASET-SPOR VE AZİZ BAHADIR

Liderlerin 20’li yaşlardaki resimleri yayınlandı. İçlerinde en yakışıklısı Devlet Bahçeli idi. Bu sütunda da zaman zaman İbrahim İskender’in bulup çıkardığı 10 yıl öncesinin resimlerini yayınlıyorum. Bu kez görevi yakın arkadaşı Aziz Bahadır’a devretti. Aziz, İnşaat Mühendisliği’nde çok başarılı bir arkadaşımız. Libya’da Turgut Reis Türbesi’ni restore eden, Sancak Plaza’yı inşa eden yine tarihi binaları nakış gibi işleyen isimdir. AK Parti’de 2 dönem yöneticilik yaptı. Ama hizmet için nasiplenmek için değil. Bu resim her ne kadar 6 yıl önce çekildi ise de henüz daha yaşı genç. Fırsatını bulup spor yöneticiliğini ve siyaseti yeniden deneyecektir. Başarılar Azizim.

ZÜMRÜT RİZE GAZETESİ

Rize’de ‘Rizelinin ve Rize’nin gözü kulağı sesi’ sloganıyla yayınlanan Zümrüt Rize Gazetesi'nin bugün 71. Kuruluş Yıldönümü.  Bir asra yaklaşan bir süredir her gün (Pazar hariç) 8 sayfa, bol fotoğraflı ve zengin içerikli yayın yapan Zümrüt Rize Gazetesi'nin yaş gününü kutluyor. Nice yaşlara diyoruz.

GÜLMEK SERBEST!

Bahattin Baştürk otobüs firmalarını sık sık yazıyor. Ve iflas aşamasında olduklarını söylüyor. İşte buna güzel bir örnek. Bu paylaşım durumun vahametini gösteriyor. Hem mesaj verelim hem de biraz gülelim istedim.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Trabzon Avni Aker’in tribünleri. Tribündekiler seyirci değil sanki modacı.

2-Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin mevcut binası 100 yıl önce.

3-Bunlar da çocukluğumuzun cikletleri.