Allah nazardan saklasın. Trabzonspor’un önü açık olsun. İstanbul’daki Beşiktaş maçının öncesinde ve sonrasında İstanbul Bordo-Maviye boyandı.
8.Kuşatma için yola çıkanlar Gemi ile Üsküdar’dan Beşiktaş’a geçenler ve Boğaz’da yüzen Bordo-Mavi gemiler.
Beşiktaş stadına yürüyen 3 bine yakın taraftarın arasında Hasan Kandaz da vardı. Kandaz, İstanbul’dan döndü ve uzun uzadıya sohbet etme imkanımız oldu.
Hasan Kandaz tribünde Beşiktaşlıların olduğu bir yerde oturmuş. Ve bir süre sonra da taciz başlamış, ‘Şu lazlar her yerde var’ eleştirisi gelmiş.
Hasan Kandaz cevap vermez mi?

‘Evet her yerde varız- iki şampiyonluğunuzun birinde kaptanınız Tolga diğerinde ise Oğuzhan, ikisi de Trabzonlu’
Sizleri iki kez şampiyon yapan Şenol Güneş Akçaaabat Sebatspor’un başkan yardımcısı olan rahmetli babamın sporcusu.
Ve şu andaki Başkanınız Ahmet Nur Çebi o da Trabzonlu.
Beşiktaşlı taraftarlar hakkın var demiş!
Ama aynı taraftarlar Beşiktaş’ın iki golünden sonra da ayağa kalkıp o bildik hareketi yapmış.
Hasan Kandaz son dakikaları beklemiş, ağırdan ağıra toparlanayım derken de Sörloht golü gelmiş.
Kandaz arkasına dönmüş ve ‘Son sözü Trabzonlular söyler’ diyerek tribünden ayrılmış.
Beşiktaş taraftarları donakalmış.
8.Kuşatma dedik.
Başladı.
Bu kez elimizden alamaycaklar, çalamayaklar ve şampiyonlukla bitecek.
 
 ‘BAKANIMIZA LAF EDENİN CEZASINI KESERİZ..’
 
Kuyumcular berberine giderseniz şaşırmayın. Çünkü orada konuşulanların çoğu espridir. Eğer Vali bey Yahya’ya traja gelmişse konuşmalar ancak o zaman resmileşir. Bu hafta köylüm Namık Turan, ‘Yusuf bey eksik yazdın, Yaşar bey Sivas maçının galibiyet primi olarak sadece poğaça değil börek ve tatlı da dağıttı’ dedi.

Düzeltiriz dedim. Yaşar Temel Kaynar, Beşiktaş maçı için hemen karşısındaki kuyumcu Gürkan ile birlikte İstanbul’un yolunu tuttu. Beşiktaş stadında yerini aldı ve Trabzonspor’un ilk golüne çok sevindi. Beşiktaş’ın attığı ikinci golden sonra Bakanımız aleyhine tribünlerden yapılan aleyte tezahürata üzüldü. 90 artı 2’de gelen Sörloth golü ile de çok mutlu oldu. Döndükten sonra bizzat konuştum. ‘Bakanımıza söz söyleyene elbette söyleyecek sözümüz, atılacak golümüz var’ dedi ve son dakikaya kadar oyunu bırakmayan Sörloth ve Uğurcan’a özellikle teşekkür etti.
 
HOŞGELDİN ABDÜLKADİR
 
Abdülkadir’in sakatlığının ciddi olduğunu öğrendiğimde Semerciler başındaki yakın esnaf akrabasına sordum, neler oluyor. Abi dedi Almanya ve ameliyat! Berlin’de ameliyat eden kişi Ufuk Şentürk de yakın rakadaşımız Engin Çakır’ın bacanağı.

Ufuk bey milli takımın doktoru, alanında en üstteki isim. Üzerine titrediğimiz Abdülkadir’i 5 ayda hazırladı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ancak Hüseyin Çimşir ve arkadaşlarına da şunu belirtiyoruz: ‘Acele yok. Önce son 10 dakika, Fener maçlarında 15 dakika, Antep’te ve Başakşehir maçlarında ise ikinci 45 ve son 30’larda. Abdülkadir ikinci yarının 13. haftasında İstanbul’da 11’de sahada.
Geç mi oldu?
 
ÖNCE DOSTLUK SONRA PUAN
 
Ersun Yanal ile Hikmet Karaman’ın yarattığı kaosu çözmek için 3 yıl bekledik. Trabzonspor taraftarı ile Rizespor taraftarı birbirine daha normal bakıyor. Bu hafta oynanacak olan Karadeniz derbisinde önce dostluk.

Sonrasında ise puan mücadelesi. Trabzonspor 3 puan alıp şampiyonluğa gitmek isteyecek, Rizespor ise kazanıp altlardan kurtulmanın hesaplarını yapacak. Önce dostluk olsun, sonra ise puan mücadelesi.
 
EMEK GAYRET VE TEŞEKKÜR
 
39’uncusu koşulan 24 Şubat yarı maratonunu cazip hale getirdiği için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür ediyoruz.

Yine Spor Daire Başkanı Ayhan Pala ve ekibine de katkıları ile güzel bir etkinlik için teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Ulusal yarışmalar farklı ama Uluslararası yarışmalarda dünya sporcularını ağırlamak çok daha farklı. Ayrıca ödüllü fotoğraf yarışması için de ayrıca teşekkür.
 
KOL KIRILDI YEN İÇİNDE KALMASIN!
 
MHK üyesi Turgay Güdü, Abdullah Su’ya Hakem Komitesi’nde görev verdi, gözlemci olarak da BAL ligi maçlarına gönderdi.

Maç Ağrı’da olur, Rize Salarha’da olur görev görevdir gideceksin. Ancak hiçbir gerekçe Abdullah Su’yu dövmek, kolunu kırmayı haklı kılamaz, hafifletici sebep olamaz. Üzüntü vericidir ki, bazıları güçten yana tavır koyarak Abdullah Su’yu hem dövüyor hem de dövülmesinin ardından da verdikleri ifadelerle birlikte kınanmasına neden oluyorlar! TFF ve MHK bu kavga ile ilgili iyi bir sorgulama yapmalı. Dostluk arkadaşlık ahbap çavuş ilişkisine girerseniz o zaman herkes kendi adaletini sağlar ki kaos olur, koas.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
Dün ve bugün. Çamur deryası içinde şampiyon Trabzonspor’un iki oyuncusu Bekir Barçın ve Mehmet Cemil.