Ne yalan söyeleyeyim kendi kendime de kızdım. Bir beraberlikten sonra bir mağlubiyetten sonra takıma böyle yüklenilmez dedim kendi kendime. Çünkü TSYD ziyaretinde Sayın Abdullah Avcı öyle güzel anlattı ki, ‘14 maçı kazanan bu çocuklar’ dedi.

Sevgili Okurlar,

‘Trabzon duyguyu en yüksekte yaşıyor’ diye devam edip ‘Yeniden kazanma alışkanlığını yakalamalıyız’ şeklinde devam etti.

Hocamızı dinleyince Alanya maçını sonucunu da, Erzurum maçını da doğal karşıladım. Doğru, bir mağlubiyetten sonra Trabzon basınının attığı manşetler çok sertti. Yazdığımız yazılar da öyle, Radyo ve TV konuşmalarım da.

Dedi ya hocamız duyguları en üstte yaşıyoruz.

Dünyada iki kent var. Biri Napoli, diğeri Trabzon. Bu iki kentin takımlarını tutma oranı en yüksekte seyrediyor.

Yüzde 98 Napoli, Yüzde 97 Trabzon.

Abdullah hocam şunu da bilmeli, Trabzonspor eski Asbaşkanı Sevgili Ömer Gürsoy’un tespitidir.

‘Trabzonspor yenildiğinde evin altındaki markette ekmekler bile satılmıyor, kalıyor!’

Doğru. Trabzonspor yenildiğinde insanlar evden çıkmak da istemiyor.

Ne kebapçıda dürüm satılıyor, ne de aklına kahvaltı için pide söylemek geliyor.

Sevgili hocam, biliyor musun, Trabzonspor yenildiğinde Akyazı’dan çıkan bir taraftar kimse ile konuşmadan kafayı dikiyor ve Çukurçayır’a kadar yürüme gidiyor..

Sevgili hocam, Trabzonspor kazandığında, Akyazı’dan maçtan çıkan bir taraftar Beşirli’de lahmacun molası verir, Faroz Limanı’nda çay içer. Meydana geldiğinde ise aklına ailesi gelir. Oradan da paket servisi yapıp ya Kebap alır ya da Adana sardırıp evine götürür!

Böyle bir duygu var taraftarda.

Trabzonspor şampiyonluğu kaçırdığı için kendini asan Mehmet Dalman’ı bilir misin?

Trabzonspor 2011’de Eskişehir’de 2 golü verilmeyip şampiyon olamadığı için kalp krizinden yaşama veda eden Mustafa Çelik’i duydun mu?

Samsun, Kocaeli, İstanbul yollarında trafik kazasına onlarca taraftarını kurban veren camiayı? Ne acılar çekti bu taraftar sevgili hocam!

Onun için ne bir mağlubiyet, ne bir beraberlik istiyorlar. Şampiyonluk bekliyorlar hocam!

Biliyorum hocam, sporun, futbolun doğasın aykıdır bu.

Ama Trabzonspor tarftarı için tek gerçek olan budur hocam!

NWAKAEME-EKUBAN

Çok mutlu ettiler bizi. Trabzonspor tarftarına güzel goller izlettirdiler. Ligde tuttu ve şampiyonluğa oynattılar. Ama tıpkı İrfan Can Kahveci ve Edin Visca gibi olgunlaştılar. Daldaki armut var ya! Ya çıkıp toplayacaksın ya da ballanıp düşecek ve çürüyecek! Onun için Trabzonspor kadroyu yenileyecek. Ekuban ve Nwakaeme’den birisi. Satacak. Başakşehir’in pozisyonuna düşmeyecek.

ORTADA 33 PUAN VAR

Vakfıkebir temsilcimiz Tuncay Hacıfettahoğlu kendi yotube kaalında canlı yayında sordu: ‘Yusuf abi ortada daha 33 puan var neden şampiyon olamayalım.’ Doğru. Trabzonspor 52 puanda ve ortada da 33 puan var. Toplarsan 85 puan ediyor. Son yıllarda 85 puanlık bir şampiyonluk da hatırlamıyorum. Onun için bundan sonra 7 maçlık bir seri bile bizi önemli bir yere taşır en azından Avrupa’ya.

ANKARAGÜCÜ KOLAY DEĞİL

Trabzonspor’un Avrupa hedefi var. Ama futbolcularda bir fiziksel ve zihinsel yorgunlukta devam ediyor. Ankaragücü ise müthiş bir çıkışla geliyor. Kaybedecek bir şeyi de yok ama kazandığında alacağı çok şey var. Düştü denirken lige tutunma adına son derece önemli. Onun için Ankaragücü’ne dikkat diyorum. Sevgili hocam rakibi bekleme. Çılgınca bir maç oyna, 3 ye 4 at. Biz artık top çevirerek gol atamayız. Saldıracağız.

İSTİKAMET KÖY EVİ!

Pandemi herkesi etkiledi. Güzel insanlar grubu da biraraya gelemedi. Geçen hafta Doktor Seyit Hisoğlu yeni yaptığı Köy konağı için çağrı yaptı. Sosyal mesafeye uyarak buluşalım dedi. Aksilik çıktı, grubun sözcüsü İbrahim İskender, İzmir’de olunca buluşma gerçekleşmedi. Ama en kısa sürede biraraya gelinecek. Bu arada Grubun değerlerinden Sebahattin Alemdar önce kovidi yendi, sonra da insan vücudunun motoru olan kalple ilgili şikayetleri sebebiyle hastanede gitti bir stent taktırdı ve turp gibi çıktı. Seboya da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

STRES GİRESUN’A YARAMIYOR!

Bir dönem Karadeniz takımlarının tamamı 1.Lig’de idi. Öyle ki Rize’den Bolu’ya oradan Zonguldak’a kadar. Samsunspor ve Giresunspor’da o 1.Lige damga vuran takımlar olmuşlardı. Şimdi alt ligde şampiyonluk mücadelesi devam veriyorlar. Giresun 3 haftada 3 kez mağlup oldu ve 9 puanlık bir avantajı kaybetti. Samsunspor’da kendi sahasında mağlup olarak geride kaldı. İstanbul’un ligde 6 takımı var. Artık Karadeniz’de sayıyı artırılmalıyız.

ADANA STADI

Bu sütunda şunu yazmıştım. Artık Adana’nın bu stadı değişmeli. Meğer sorun bende imiş! Adana’nın stadı tamamlanmak üzer imiş de bizim haberimiz yokmuş! Hem de öyle bir stad ki 33 bin kapasiteli. Bir tarafı Adanaspor renklerinde bir tarafı ise Adana Demirspor renklerinde. Artık stadı gelecek yıl sık sık görebileceğiz. Çünkü Adana Demirspor, Samsunspor’u deplasmanda yendi ve içerde de son maçını kazanarak büyük bir avantaj sağladı. Eee hocası kim? Samet Aybaba. Sıradan oyuncularla Trabzonspor’a kupa kazandıran isim.

BİRAZ DA NOTALJİ

1-H.Avni Aker’de bir maç öncesi. Trabzonspor’un ağır topları. Masör Hayrettin Şiranlı, Şevki Gençosmanoglu ve Tanju Gürsü.

2-Trabzon’da yaşayan herkes, Akrep Celal’i seyretmemiş olsa da onu tanır, bilir.