Vay be, şampiyonluk kutlamaları bitmiş, tatil bitmiş.

Kamp başlamış.

Trabzonspor Slovenya’da Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi ve lig hazırlığını yapıyor.

Bence Abdullah Avcı henüz transfer anlamında istediğini alabilmiş değil.

Yeni sezonda farklı bir sistem denemeye hazırlanan Avcı, orta sahayı çok daha çabuk geçecek oyuncuyu arıyor.

Trabzonspor’da orta sahada güçlü duran Dorukhan var. Diğer oyuncular Bakasetas oyunu çabuklaştıran değil, dönen toplarda yayın üzerinden etkili olan isim. Siopis çok koşan, Doğucan ise Siopis’in bir tık daha tekniği deniyor!

Sevgili okurlar,

O nedenle Trabzonspor alabilirse Kaan Ayhan, Antalyaspor’dan tanıdığımız Haji Wright ve orta sahadan geçiş oyununu çabuklaştıracak bir isimle işi kapatmalı..

Trabzonspor’un hızlı oyunu oynaması için geçiş anında topu rakibe vermemesi gerekiyor. Ünal Karaman, Şifo Mehmet, Oğuz Çetin dedim ya hep. Adayımı teke indiriyorum, Abdullah Avcı’nın futbolculuk döneminin virtüözü,  Oğuz Çetin’e ihtiyaç var!

Böyle bir 10-8 numara alınırsa şampiyonlar ligine kalırız.

Ligi de forse ederiz.  

TSYD Başkan Vekili Murat Taşkın Karadeniz Gazatesi’nde yazmış.

Trabzonspor ekonomik olarak S.O.S veriyor demiş.

Eğer bu takım Şampiyonlar Ligi’ne kalamaz ise bu da ekonomik olarak iflasın ilanı olur.

AVCI’YA GÜVEN VE DEMİR’DEN ZİYARET

Rizespor’dan Abdullah Avcı’nın takım arkadaşı olan Selami Güven ve Araştırmacı Gazeteci Mustafa Demir tesislere giderek Avcı’ya Olimpiyat Stadı’nda ailece çekildikleri fotoğrafın posterini hediye ettiler.

BU FORMAYI SEVDİM

Futbol büyük bir endüstri oldu. Takımları ayakta tutmak için öyle binler değil 100 binlerce forma satmak gerek. Yayıncı kuruluş gelirleri, bilet satışları da yetmiyor. Trabzonspor geçen yıl şampiyonluğa oynadı ve belki de elele başbaşa kapadı! Bankalara olan faiz borcunu ödemesi de yanına kar kaldı. Trabzonspor’un yeni sezon formaları satışa çıktı. Ömür’ün giydiği mavi ve koltuk altlarından çubuklu formayı çok beğendim. Kuşkusuz kimse alternatifsiz değildir ama Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yalçın Orhan TS Club’ları uçurdu ve TFF icra kuruluna geçti. Onun için sorumluluğu kim alacaksa aynı heyecanla işini takip etmeli.

ALİ AĞAOĞLU VE HAKKI EMİROĞLU!

Ali Ağaoğlu bir dönemin çok önemli iş insanı. Maganizdeki duruşu benim de hoşuma gitmezdi. Ama Trabzonspor ve Trabzonlulara her zaman elini uzattı. Bir belge ile de 17-25 Aralık’ı yapmaya kalkan Savcı Zekeriya Öz’ü bitirdi!

Ağaoğlu yaklaşık iki hatfa önce kalp krizi geçirdi. Kimseden gık çıkmadı. Geçmiş olsun mesajı gelmedi. Neden? Ekonomik olarak sıkıntı yaşadığı iddia edildi diye mi?

Türk insanı ve Trabzonlular olarak güzel hasletlerimiz vardır. Ama ya eksikliklerimiz. Makam ve para sevdamız!

Gazeteci Hakkı Emiroğlu’nu dinleyelim şimdi:

‘Feridun Boz İl Emiyet Müdürü. Oğlunun Sarayköy’de düğünü var. Uçağa bindim ve arkamı döndüm ki Trabzon’da ne kadar iş insanı, siyasetçi varsa uçakta. Tekirdağ’da havada uçuştu. Belli bir süre sonra Sayın Boz merkeze çekildi. Bu kez de kızını evlendirdi. Merzifonda düğünde saydım, Trabzon’dan tam 5 kişi idik!’

Başka söze gerek var mı?

Geçmiş olsun Sayın Ağaoğlu senin TAKA Gazetesi dahil birçok basın kuruluşuna çok ciddi desteklerin vardır.

ORTAHİSAR’IN VEFASI

Yaşayana dokunmak ve vefat edeni asla unutmamak ve ahde vefa göstermek. Ahmet Metin Genç’in en önemli hasletlerinden birisidir. Trabzon insanının yüzde 50’sinin üzerinde bir desteğine mazhar olmuş ise 20 yıllık istikrarı kadar bu duruşun da etkisi vardır.

Sevgili Cevat Ocak, Trabzon Belediyesi’nde 1990’lı yıllarda Atay beyle işe başladı. Ardından Asım Aykan ve Volkan abi geldi, Basın Müdürlüğü görevini yaptı. Büyükşehirle Ortahisar ayrıldığında ise o Ortahisar’a kaldı, Spor Şubesi’nde görev yaptı. Her yıl yaz spor okulları açtı orada antrenörlük hizmeti de verdi. Ve vefatından sonra da Ortahisar Belediyesi onu unutmadı. Yüzlerce sporcunun katıldığı yaz spor oklularına onun adını verdi. Başkan Ahmet Metin Genç, ASKF Başanı Cahit Erdem ve yönetimi, Güzel İnsanlar Platfromundan arkadaşları orada idi. Açılışa katılamayan Seyit Hisoğlu Harmanlı’ya, köye, mezarlığına çıktı. Cevatımın mezarı başında duasını okudu ve bu resmi bizimle paylaştı. Sağolun. Mekanın cennet olsun.

ŞİMDİ TATİL ZAMANI

Trabzonspor geride kalan sezon nerede ise Hasan Kandaz oradan TAKA’ya görüntü attı. Yaz başından itibaren bağında bahçesinde ne varsa gazetenin giriş katına organik ürünler bıraktı. Sağolsun. Şimdi tatilde. Altınova’da Köksal Yavuz, Mithat Vardaloğlu ile birlikteler. 61saat.com’da Trabzon’un yakın tarihini de yazan ve büyük ilgi görean Hasan Kandaz iyi de işler çıkarıyor. 10 güne döner ve Bahçesindeki sebze ve meyvelerle konuşmaya başlar.

İDMANOCAĞI’NI KURDULAR

Hıfzırrahman Raşit Öymen. Doğum;10 Temmuz 1900 TRABZON. Ölüm 7 Mayıs 1979. Pedagog (Eğitim Bilimci), Yazar, Öğretim Üyesi, TRABZON İdman Ocağı’nın(1921) kurucularından, 2 DÖNEM Bolu Milletvekili. Hıfzırrahman Raşit Öymen ya da Hıfsur Rahman Öymen.  Milletvekilliğinden sonra Ankara Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmıştır.  Onur Öymen'in amcası, Altan Öymen'in babasıdır.

HAYAL’I TEBRİK ETTİLER

Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Aladağ ve arkadaşları Trabzon Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası’nın başkanlığına seçilen Cüneyt Hayal’i makamında ziyaret etti ve tebrik ettiler. Aynı zamanda Federasyon Genel Yönetim Kurulu Üyesi olan Hayal için bir tebrik de Genel Başkan Şerif Kunt’tan geldi.