Sevgili hocam,

Trabzonspor camiası sana kucak açtı. Seni sevdi. Sen de ekibinle çok çalıştın ve Trabzonspor’a önemli kazanımlar sağladın. Özkan hocamı anmada ağlaman bizim için ayrı bir sevgidir sana. Dost sohbetlerinde sana Trabzonspor’un bu kent için ne olduğunu, Özkan hoca ve Ahmet Suat’ın ne anlattığını hissettirdiler.

Sevgili hocam,

Antalya maçından sonra kent travma yaşadı. 20 puanla açık ara önde olsak da bu şehir ne bir beraberliği ne bir mağlubiyeti kabul etmiyor. Evet öyle olmamalı ama maalesef böyle!

Altay’a karşı başlarken, Hatayspor’a karşı şiir gibi bir ilk yarı oynamış takımı bozuyorsun, neden?

Defalarca yazdım, bu kent futbolu bilir. Bu takımda kimin oynayacağını kimin yedek bekleyeceği bellidir.

Bakasetas, Dorukhan yedek! Şükür ki, hatandan erken döndün.

Uğurcan olmasa Altay bizi yenecek hem de maç 4-2 olurdu o zaman? Bir ileri bir geri mi olacaktık? Deplasmanlarda yine takımın üzerine o kabus mu yükleyecektik?

Bir de de şunu söylemek isterim hocam.

Evet, bu camia Ahmet Ağaoğlu ve Ertuğrul Doğan’ı ayrı bir yere koyuyor. Evet onlar büyük fedakarlık yapan bizim değerlerimizdir. Ama bu kulüpte yönetim ve 250 çalışan daha var.

Bu camia 15 milyon.

Hepsinin bu başarıda emeği büyük.

Öncelik de senindir.

Ama sürekli bir-iki kişiye vurgu yaparsan yarın arkana baktığında orada diğer yöneticileri göremezsin.

Bir de sevgili hocam! Sakın ha, Başakşehir maçında da rotasyon yapıp ikinci yarının ilk maçını Malatyaspor maçını da düşünme!

Çık oyna. Sakatlanan sakatlanır, kalanla devam edersin. Bu camia yenilsen de seni korumaya devam eder.

ÖZKAN SÜMER EFSANESİ

Özkan hoca öfkesini kolay gösterir ama sevgisini içinde saklar ve geç ortaya vurur. Özkan abi ile gazeteci teknik adam ilişkisinin ötesine İsmail Yavuz’un ofisindeki öğle yemeklerde geçebilmiştik. Trabzon ve Türk futboluna emekleri büyük. Vefat edeli tam bir yıl olmuş. Ve kendisine yakışan mükemmel bir anma etkinliği yapıldı. Emeği geçenleri buradan tek, tek tebrik ediyorum.

İSTİKRAR ABİDESİ

Ömer Sağıroğlu, Trabzonspor için geride kalan süreçlerde büyük fedakarlıklar yaptı. Sağıroğlu, Altay zaferinin sevincini yaşayamadı. Kayınvalidesi Gülen Özdemir hayata gözlerini yumdu. Ömer Sağıroğlu'nu acı gününden sevenleri yalnız bırakmadı. Trabzon İskenderpaşa Camiindeki cenazeye Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı da cenazeye katılarak taziye diledi. Gülen ablamıza Allah’tan rahmet kederli Özdemir ve Sağıroğlu ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.

ARDA’NIN TRABZONSPOR SEVDASI

1996 yılı kırılmadır. O sezon Trabzonspor’un önünü kestiler ve 2000 yılına giden yolda Galatasaray’ın önünü açtılar. Şenez Erzik’in de bunda rolü vardır. 2000-2011’de de benzer işler yaşattılar Trabzonspor’a. Ama bu kez bunu başaramayacaklar. Çünkü kendi içlerinde kaos yaşıyorlar. Hem Fener hem Beşiktaş hocalarını gönderdi. Galatasaray’da Adana Demirspor’a mağlup oldu ve koptu. İşte Trabzonspor ve çocuklar yeniden canlandılar. Trabzonlu Hasan Bahadır’ın Ardeşen’li yeğeni Arda her maçı adeta yaşıyor ve kaşkolunu da her maçtan önce ve sonra böyle açıyor. Şampiyonluk turunda ise Akyazı’da olmak istiyor. Hakkındır Arda.

BAYRAK, CEMİL TONBUL’DA

Antalya’da güzel bir Trabzon ve Trabzonspor birlikteliği var. Antalya Trabzonlular Dernek başkanlığı artık Cemil Tonbul’un. Özel Harekat Daire Başkanlığı, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinden sonra Akdeniz Üniversitesi Güvenlik Danışmanlığını yapan Akçaabatlı müdürümüz bayrağı devraldı. Temel Karayunus, Cemil Tonbul, Hatay Yurdakul ve diğerleri selam olsun.

BİR EFSANEDİR SÜLEYMAN İSAOĞLU

Trabzon’a adım attığım 1981 yılından onlarla tanıştım. Bizi hep korudu kolladılar. O isimlerden birisi de Süleyman İsaoğlu’dur. İsaoğlu ailesinin Trabzon Bakkallar Odası Başkanlığı yapmış efsanelerinden. KuzeyHaber Gazetesi’nde çalıştık o gazeteyi takip etti, 11 yıl Karadeniz Gazetesi’nin Yazı işleri Müdürlüğünü yaptım izimizi sürdüler ve TAKA Gazetesi’ni kurduk hemen abone oldular. Süleyman İsaoğlu işleri oğlu Selim’e devretti ama yine takipte. Elinde TAKA gazetesi ile fotoğrafını da yeğenleri Hamza Satır bana ulaştırdı. Allah sağlıklarını versin. Esnaf olmak ama ahlaklı ve dürüst esnaf olmak önemli. İsaoğlu ailesini farkı bence budur.

ALMANLAR VE İTALYANLAR

Geride kalan hafta içinde Trabzonspor hem Alman Bild Sport hem de İtalya medyasında manşetlere çıktı. Almanya Bild, Trabzonspor’u Hamşik’in resmini koydu ve Ağaoğlu’nun yönetimini övdü. İtalyanlar ise daha fantastik bir başlık attı: ‘Trabzonspor İstanbul’un şımarık zenginleri ile alay ediyor’ Alay etmiyoruz ama onlara arkadan nal toplatmaya devam ediyoruz.

BU ÇOCUĞA DİKKAT

İbrahim Eşkin. Sürmenespor alt yapısında oynuyor. 14 yaşında. 2 ayağını da müthiş kullanıyor. Trabzonspor’u istiyor. Bazen alt yapıya öneriler yapılıyor ancak oyuncular alınmıyor ama onlar yıllar sonra Trabzonspor’un o oyuncuların peşinden koştuğu oluyor. İbrahim’i Trabzonspor’a kazandıralım da, yarın pişman olmayalım.

RAHAT UYU AHMEDİM

Trabzon basını ilginçtir. Bazen hiç hak etmeyenleri baştacı yapar ama hak edenlere de değerini vermez. İhmal ettiğimiz ve yeterince o hak ettiği değeri veremediklerindendir Ahmet Hatipoğlu. Kanal Mavi’de ve diğer televizyonlarda ve radyolarda yaptığı inanılmaz programlar. Gazeteciler Cemiyeti başkanlığımda her zaman yanımda olan kardeşim. Sessiz sedasız aramızdan ayrıldı. Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti dahil birçok basın derneğine emek verdi. Ahmet Hatipoğlu mekanın cennet olsun.