Newton Fenerbahçe maçının ikinci yarısında skor 1-1 olunca, 2-1 olunca seyretmeyi sürdürünce gözden düştü. TS’nin teknik adamı değilmiş.
Mustafa Akçay, ‘Bir daha Trabzonspor A takımına dönmem, alt yapıya dönebilirim’ demişti. Doğru.
Kimler ne demedi ki?
Geçen yıl ona yapılanlar ne kadar Trabzonporlu olduğunu gösterdi. Her fırsatta Trabzonspor’un şampiyonluğunu dile getirdi. Ve sonrasında da Ankaragücü yönetimi bizim maçımız öncesinde onu kovdu.
Bu büyük bir hakarettir. Akçay’ı tanımayanlar bunu yaptılar.
Akçay, Trabzonspor şampiyon olacak dese de gelir Akyazı’da yenebilirse yener giderdi.
Bağrına taş basar. Onun için Newton gidecekse gelecek olan Mustafa Akçay’dır.
Sadi hoca, Giray Bulak. Veya yeniden Hami ve ekibi hatta Abdullah Ercan, Lemi Çelik, Ogün Temizkanoğlu.
Olabilir.
Şota’da evladımız.
Abdullah Avcı’ya 3 yıl için 21 trilyon verecek gücümüz yok.
Belki çok başarılı olacak ama yok.
Akçay’ın maliyeti en fazla 2-3 milyon TL’dir.
Sayın Nusret Çakıroğlu çok güzel söz söyledi:
‘Kanı da kalbi de Bordo-Mavi biri gelmeli.’
Mustafa Akçay, İnter’i deviren teknik adamdır.
 

 
COSMOS ENGİN’İN İDDİASI
 
Önceki akşam İstanbul Sarıyer’den efsane Cosmos Engin aradı. Önemli bir iddiada bulundu. Şunu söyledi: ‘Kaleci Uğurcan formsuz olabilir ama Uğurcan’ı bozan öndeki 2 stoperdir.



Henüz anlaşabilmiş değiller. İkisi de yeni geldi. Trabzonspor o bölgeye çözüm bulmalı. Stoperlere Uğurcan’ın renflekslerini önlüyorlar. Çok ilginç bir tespit.
 


 
3 PUANDAN BAŞKASI YALAN
 
90 dakika bittiğinde beraberliği bile kabul etmiyorum. Trabzonspor’a bir galibiyet lazım ve onu alabilecek güçtedir. Yusuf Erdoğan’a dikkat edin, birkaç oyuncusunu kilitleyin. Kasımpaşa’nın eski gücü yok. Eğer 3 puanla buradan çıkarsak Alanya’ya Ekuban ve Abdulkadir Parmak’lı kadro ile gideriz ve oradan da 3 puanla dönüp yukarılara tırmanırız. Eğer Kasımpaya’yı da yenemez isek aşağılarda yine debelenir dururuz.
 

 
CEVAT OCAK’TAN  5 ÖNEMLİ TESPİT
 
Trabzonspor’daki gelişmelerle ilgli olarak sevgili Cevat Ocak 5 ayrı twitt attı. Hepsi de önemli ve bu sütuna aynen alıyorum:
 
1- Trabzonspor bu sezon şampiyonluğa oynamamalı. Neden mi? Bu sorunun cevabını geçmiş yıllarda arayalım. Yıl 1996: 4 yıl önce başlatılan yeniden yapilanma sonucu TS zirveye çıktı. O yıl şampiyonluğu resmen elinden alındı ve 2.oldu. Şehir buyük bir yıkım yedi.
2-Daha sonra gelen yönetim önemli futbolculari satıp daha pahalı şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurdu. TS hem sonuç olarak, dibe vurdu. Yeni gelen yönetim, tekrar yeniden yapılanma modeline geçti ve bu model TS’yi 2005 yılında yine zirveye taşıdı.
3-2005’te yine Fener tarafından Cem Papila ile elinden şampiyonluk alındı. Sonrasında yine pahalı oyuncular alındı ve ardınan olmayacağı görülerek 2011 öncesi kadro kuruldu,
4-2011’de oldu mu? Bu kez şike devreye gridi şike ile şampiyonluklar elimizden alındı. 2011 sonasında yani Sadri Şener dahil İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta Trabzonspor’u çok büyük yükün altına soktular. Trabzonspor iflas noktasına geldi.
5-Ahmet Ağaoğlu ve ekibi biraz da siyaseten destekle krizden çıktı. Fakat son dönemde kendi evlatlarından pahalı oyunculara dahası İngiltere pazarına girince takım şampiyon olamadığı gibi borçda yükseldi. Şimdi yeni bir dönem ve yeniden yapılanma ile işin içinden çıkılmalı. Trabzonspor’un stoperi Hüseyin varken gidip Hugo’yu almak doğru değildi. Trabzonspor birkaç yıl şampiyonluğu unutacak.
 

 
RİZESPOR VE TELATAR
 
Rize temsilcimiz Alihan Telatar şimdi çok mutlu. Rizespor ile yatan Rizespor ile kalkan bir değer Alihan Telatar. Her dönem, ‘Müdürüm Rizespor’dan bir şey olmaz’ dedi. Bu sezonda da umutsuzdu ama Ramy öne çıktı ve attığı gollerle Rizespor’u taşıdı. Sivas’ı deplasmanda yenmek kolay mı? Hem de net bir skorla. Bu kez roller değişti Rizespor yukarıda Trabzonspor aşağıda. İnşallah Trabzonspor’da yukarıya doğru tırmanır.
 

 
PANDEMİ ZİYARETLERİ!
 
Pandemi sebebiyle güzel insanlar grubu aylardır toplanamıyor. Sadece bir kez Trabzon İl Emniyet Müdürü ile İkram Sofrası’nda bir araya gelinmiş ve sohbet edilmişti. Grubun iki değeri Aziz Bahadır ve İbrahim İskender ziyaretlerini yaptılar.



Değirmenderespor’da birlikte çalıştıkları dostları Arsin OSB’de Efgan Sayitoğlu’nu ziyaret ettiler, ardından da Yomra’ya geldi ve Hekimoğlu’nun başkan yardımcısı Sami Karaman’a uğradılar. Karaman’ın ofisine çıkmadan önce de Karaman’ın aldığı Porche Jeep’i otoparkta kontrol ettiler. Sami Karaman otomobil tutkunudur ve aldığı aracı birkaç yıldan fazla sürmez. Ofiste güzel bir sohbet yaptılar ve Uşak maçı için de başarı dilediler. Hekimoğlu kaybetti. Karaman’ın keyfi kaçmıştır. Sami başkanım bunlar futbolda var.
 

 
NİCE YILLAR MURAT
 
Yazarımız Murat Türedi’nin bugün yaş günü. Kutluyor, tebrik ediyor ve nice yıllara diyoruz. Murat Türedi 2 yıl önce Trabzon’a maça gelmiş ve Trabzonspor maçlarını üst üste almış ve şans getirdiği gerekçesiyle aylarca İstanbul’a dönmemişti. Artık kötü gidiş sürerse Trabzonspor yönetimi Türedi’ye bir jest yapmalı ve Alanya dönüşü maçta VIP’te ağırlamalı.
 

 
GÜNÜN FOTOĞRAFI SAHTE ALTINA ‘VAR’ KONTROLÜ
 

Son dönemde sıkça rastlanan konu. Düğünde takılan bilezikler ve çeyrekler gerçek mi sahte mi? İşte bir aile çekilen videoda sahte altını kimin taktığını bulmaya çalışıyor. VAR kontrolü yapan hakelerimizden başarılı oldukları kesin! Çünkü onlar baktıkları halde göremiyorlar. Denizlispor-Beşiktaş maçında yaşanmadı mı!
 

 
BİRAZ DA NOSTALJİ YİNE Mİ SİZ?
 
Behram Kılıç muhteşem bir kitap hazırladı. Trabzonspor’un tarihinden 61 efsane maçı seçmiş ve resimleriyle birlikte TEK-ART’ın sponsorluğunda çıkarmış. 



O kitabın içindeki en ilginç notu buldum aldım: Trabzonspor fırtına gibi esiyor. Lig şampiyonlukları ve kupaları ard arda alıyor. Ve Cumhurbaşkanlığı kupasını kaldırdıktan sonra da gelenek olarak Cumhurbaşkanlığını köşküne çıkılıyor. Trabzonspor Başkan Şamil Ekinci ile makama çıkıyor ve Futbolcuları önüne alan Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ‘yine mi siz geldiniz, Trabzon’dan gemi kaptanı çıkardı, şimdi de fubtolcu fabriksı oldu’ diyor.