Trabzonspor’u karşılıksız seven isimlerden birisi de tartışmasız TFF Başkan vekillerinden İbrahim Usta’dır.

İbrahim Usta, Trabzon’dan aldığı güvenle spor hayatına girdi. Bu uğraşı sevdi, başarılı da oldu.

1996’da Arsinspor’a başkan oldu. Arsin’in Sarı-Siyahlı takımını 2. Amatör Küme’den 3. Lig’e taşıdı. Usta, bir taraftan da inşaat sektöründeki yükselişini sürdürdü.
 
Ankara’ya adım attıktan sonra Arsinspor’da işleri ağabeyi Yakup Usta’ya devretti, o da takımı 3. Lig’de şampiyon yapmayı başardı. 
İbrahim Usta inşaat sektöründe büyük işlerin mimarı. Ankara’da çok sayıda projede onun imzası var. HES’lerde de markalaştı.

Yusuf  Usta, İstanbul’da Türkiye’nin en büyük iplik örmenin zirvesindeki isim oldu. Mustafa Usta, Trabzon’da ve AK Parti’nin ikinci adamı olarak bir çok sektörde başarılı. Ekonomisi düzgün.

Yakup Usta ise Telekom’dan ayrıldı, kardeşinin sektörüne girdi. 
Erdoğdu’da inşaatla zirveye çıktı. Arkasında böylesine başarı hikayesi olan bir aile.

5 kardeşin(Hamza Usta Bursa’da) en önemli ortak paydalarından biri de Trabzonspor. Trabzonspor bu kardeşlerin hep aklında. Trabzon ve Trabzonspor’a en iyi şekilde hizmet etmek istiyorlar.

İbrahim Usta, TFF’den Trabzonspor’a tesis yatırımı, onarımı adı ile 4 milyon göndertti. Bu rakam bugüne kadar kulübe gelen tesis yatırımlarının en büyüğü.
Akyazı’dan da 3 yıllığına 1 milyon 160 bin lira ile loca aldığını hatırlatayım.
Usta Ailesi, Trabzonspor’un haklarını en üst seviyede savundu.
2007 yılı ile ilgili İbrahim Usta eleştirildi. Ancak neler yaptığını biliyorum. 

Bülent Demirlek nerede?
Deniz Ateş Bitnel nerede?
Peki Mete Kalkavan nerede?
Trabzonspor’a yönelik her haksızlığa inyanı vardır.

Usta’yı Ankara’da ziyaret ettik. Ne spor sevdası ne iş sevdasında gram azalma yok.
Usta Trabzon ve Ankara’da güven tesis etti. Krize rağmen Çukurambar’da daire ve dükkan satabiliyor.
Trabzonlulara Türkiye’de duyulan güvenin aynalarından biri Usta Ailesi.
Onlar Trabzon’un kendilerine kattıklarını inkar etmiyorlar:
‘Trabzonlulara duyulan güven ticaretimize de yansıyor.  Bir gün bir mağazaya gitmiştim, hatırı sayılır bir ticaret yapmam gerekiyordu. Firma sahibinin kullandığı cümle şudur; “Bu iş yerine Trabzonlu biri geldiğinde ona para sorulmaz.’
Trabzonspor’un da, Usta’ların da yolu Türkiye için açık olsun.
Tamam Trabzonspor’un borcu çok.
Siyasetteki dengeleri, fedekarlıkları ve spora olan ilgileri ile bu işin altına girmeliler.
Ama ne zaman?
Kendileri belirleyecek.

Yerel basın zararlı mı?

Zaman, zaman Erman Toroğlu veya ekrandaki bazı isimler hatta içimizden bazıları bile ‘Trabzonspor’a yerel basın zarar veriyor’ gibi ifadeler kullandılar. Bunu şiddetle reddediyoruz. Zira yerel basın Trabzonspor’u ayakta tutan unsurlardan. Trabzonspor lige tek forvet başladı. Yerel basın ise bunun olmayacağını Burak ve Rodellega’nın tüm savunmaları dağıtacağını yazdı ve yorumları ile de ‘Çift forvet’ için bastırdı. Ne oldu? Rakiplerin feleği şaştı. Onun için yerel basın zaman, zaman acımasız olsa da Trabzonspor’un lokomotifidir 

Aralar yaramıyor ama..


Trabzonspor’a lige verilen milli aralar yaramıyor. Onun için Erzurumspor maçı da kolay olmayacak. Trabzonspor taraftarı bu maçı koparmasını bilmeli. 2 hafta üst üste kazanan Trabzon’un 3’te 3 yapması için taraftar gereken desteği verirse işte o zaman Fener maçına kadar 5’te 5 olabilir.

Harika Bir Trabzonsporlu 

Kardeş şehir projesi kapsamında Vali Ali Fuat Atik başkanlığındaki Siirt heyeti, 28 Eylül -1 Ekim 2018 tarihleri arasında Trabzonumuza ziyaret düzenlemiş, Siirt İl Özel İdare YSE Spor ve Trabzon spor arasında protokol imzalanmış, Trabzon’da Gazeteciler Cemiyeti ziyaret edilmiş ve çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmuşlardı. 

Trabzonspor sevdalısı Nedim Özkılcı adlı Siirt’li vatandaşımız, Trabzonspor maçını çok izlemek istemesine rağmen özel işlerinden dolayı katılamayarak, sosyal medya üzerinden Sayın Valimiz Ali Fuat Atik’e ulaşarak, Trabzon spor formasını talep etmişti. Vali Ali Fuat Atik, Nedim Özkılcı adlı vatandaşımızın talebini yerine getirerek, Trabzonspor Formasını Özkılcı’ya makamında teslim ederek, kendisiyle bir süre sohbet etti. 

Nedim Özkılcı adlı vatandaşlımıza Trabzonspor rozeti de takan Vali Atik, hatıra fotoğraf çektirdi. Nedim Özkılcı ise Vali Atik’in gösterdiği yakın ilgiye teşekkür etti. Valimiz Ali Fuat Atik’e ne diyelim. Düzgün adam harika bir Trabzonsporlu

Ali Koç’un En Büyük Hizmeti!

Fenerbahçe Kulübünün yeni Başkanı Ali Koç basın açıklaması yaptı ve açıklamalarının bir yerinde de kaptan Volkan’la ilgili olarak ‘bana hakaret etti, yüksek sesle konuştu, susturamadık’ dedi. Evet sevgili Ali Koç, Volkan avni Aker’de de benzerlerini yaptı. Kalenin içinden gol yerine bıçak çıkardı ve tüm camiayı yıllar içinde tahrik etti. Sayın Koç Türk futboluna en büyük hizmetin ona güzel bir jubile yaptırmak olacaktır. 

BİRAZ DA NOSTALJİ

Arafilboyu’nun Efsaneleri

Araifboyu Trabzon’un tarihi mahallelerinden birisidir. O mahallenin markaları vardır. Futbolda en büyük markası Bekir Barçın’dır. Selami Güven, santrafor Hücum oranın insanıdır. Ali Rıza Egemen de Arafilboyludur. 

Arafiboyunun şöhretlisi de özeldir. Onlar gider Trabzonspor’da forma giyer ama akşama doğru gelir kulüpte şandan şöhretten uzak oturur sohbet ederler.  Örneğin Selami Güven İstanbul’da derbiye çıkar, Trabzon’a gelir Bozkurt lokantasında döner ve kremasını yer  Gençlerbirliği kulübüne geçerdi. 

Dün Trabzonspor’un efsane ismi Bekir Barçın, yine Gençlerbirliğinin sağ açığı Fikret ve efsane santrafor Fehmi ile Moloz’da karşılaştık. Dostlukları  hiç bozulmadı.