Maçka Eğitim ve Kültür Vakfı, ardından ise sağlık meslek yüksek okulu  ile birlikte temelleri atılan Avrasya Üniversitesi bugün 6 bin öğrenci ile birlikte eğitimde önemli bir merkeze oturdu.

Karadeniz Bölgesi’nin tek özel üniversitesi olan Avrasya 10 yaşında. Kuruluş aşamasını yakından bildiğimiz ve büyük bir mücadelenin ürünü olan Avrasya üniversitesi’nin kurucusu Ömer Yıldız’ın 30 yıldır yaptığı hizmetlerin her biri de benzer zorluklarla ortaya çıkmıştır.

Yıldız’ın hayatını Nebil Özgentürk’ün belgeselinde bir kez daha izleme şansına sahip olduk. Dahası belleklerimizi tazeledik. Ya da geçmiş resimleri görünce ‘Öyle bir geçmiş ki zaman’ dedik kendi kendimize. Ama geçmeyen bir şey var. Ömer Yıldız’ın azmi, mücadelesi ve inatçılığı..

Avrasya Üniversitesi’nin temelleri büyük tartışmalarla Pelitli’de atılmıştı. Ömer Yıldız orayı yeşertti, sonrasında Yomra yerleşkesini mühendislik fakülteleri olarak hizmete soktu.

Öğrenci talebi artınca  bu kez yeni bir merkez oluşturdu. Yalıncak Ömer Yıldız kampüsü devreye girdi. Ağırlıklı olarak sağlık meslek listelerinin yer aldığı kampüs de önemil mezunlar verdi.

Ömer Yıldız sürekli düşünen, üreten ve planını projesini en seri şekilde hayata geçiren isimdir.

O, Maçka’ya hizmet etmekten yorulmamış ama Merhum Başbakan Mesut Yılmaz onun hizmetleri gelip açmaktan yorulmuştu.

İşte Üniversitenin kuruluşuna destek verenleri, Siyaset ve eğitimdeki yol arkadaşlarının hepsini onure etti.

O isimlerin içinde merhum Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz da vardı.

İstanbul Kent Üniversitesi’nin mütevellli heyeti başkanı Berna Yılmaz’a onur ödülü veren Ömer Yıldız 10.kuruluş yıdönümünde büyük bir vefa gösterdi.

Yine kuruluşundan itibaren mütevelli heyetinin içinde olanlara ya ödül verdi ya da onlara ödülleri dağıttırdı.

Avrasya Üniversitesi’nin10. kuruluş yıldönümü Kaşüstü kampüsünde kutlandı..Trabzon mezbahanesinin yerinde muhteşem bir kampüs kurulmuş. Orada sadece üniversite fakülteleri değil, bir üniversite rahatlıkla hizmet verebilir. Salonu, yüzme havuzları ve mükemmel bir kompleks olmuş..

Ömer Yıldız ve ekibi katılımcıları ve masafirleri akşam yemeğinde ışık gösterisi  ve sürpriz sanatçılarla birlikte ağırladı. Yıldız’ın gecede önemli mesajları da vardı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na Alt yapıya yaptığı hizmetten dolayı cesaret ödülünü takdim etti ve ‘Artık eksik fakültelerin takibi sayın Büyükşehir Belediye başkanımızın uhtesindedir’ dedi.

Diğer bir mesajı ise Üniversitenin geleceği ile igili idi

Ömer Yıldız, eksik fakültelerin tamamlanması ile 25 bin öğrenci hedeflerine ulaşabileceklerini ifade etti ve hayalinin de Ücretsiz eğitim olduğunu vurguladı.

Ömer Yıldız Avrasya’yı kurarken  kısıtlı bir ekiple çok ciddi mücadele vermişti. Aynı ekip yanında.

10. kuruluş yılında şehit olan kuzeninin evladıını da unutmadı. Tüm ailesini kürsüye çıkardı ve onları da tek onure etti. Şu mesajı verdi:

‘Ülkem için, Dededen toruna şehit vermiş bir ailenin mensubuyum.’

Yıldız, köftenin marka ismi arkadaşımız Nihat Usta’yı unutmaması ve eşine ve çocumlarına ödül vermesi de alkışa değerdi.

Ömer Yıldız’ın 20 yıllık belediye başkanlığı hizmetlerini ve 10 yıllık Avrasya üniversite mücadelesini biliyorum. Bunca hizmeti bunca güzelliği ancak o ortaya koyabilirdi.. Yıldız ailesindeki silsiledeki saygıyı ve sevgi de unutmayalım.

Adnan, Mehmet, Hikmet Yıldız’ı. Ağabeylerine olan saygı ve sadakatları Yıldız’ın kırılmayan direncinin en önemli yük taşıyıcılarıdır.

Bu üniversite Trabzon ve bölgenindir.  Siyasetçiler daha fazla sahip çıkmalıdır..

Avrasya’nın 10.yılı kutlu olsun.