DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ ın Erzurum’dan başlayıp, Artvin’de sona erecek olan gezi programıbaşladı. Önemli demeçler verecek. Buluşmalar gerçekleştirecek. Teşkilatlara “ seçimlere hazır olun” startını verecek..

Genel başkan Babacan ve ekibi, Erzurum-Bayburt-Gümüşhane-Trabzon-Rize ve Artvin illerini kapsayan gezi programları dikkatle izlenecek..

Özellikle Genel başkan Babacan’ın Trabzon ve Rize programları çok yakından izlenecek. Genel başkan açılışlar yapacak, teşkilatla buluşacak. Trabzon’da basın mensupları ile buluşup, dünyanın ve Türkiye’nin sorunlarını anlatacak. Eylül’de meclis gündemine gelecek olan yeni çay yasasını eleştirip, çay üreticisine sahip çıkacak..

Genel başkanın bilinen özelliklerini tekrar yazmamıza gerek yoktur. Ekonomiyi bilen, 4 yabancı dili olan, dünyada ve Türkiye’de itibarı bulunan, güven veren, bakanlık ve başbakan yardımcılığı dönemlerinde hiçbir şaibeye  karışmayan bir liderdir... Dahası ülkenin geleceği, kişisel ikballerinin üzerinde koyandır. ”Söz konusu vatansa ,gerisi teferruattır” diyenlerdendir..

Rahmetli Ecevit, Yılmaz ve Demirel’de danışmanlık yapan, CHP’ den milletvekili adayı olan birisi olarak, sayın Babacan’ı yakından izleyenlerden biriyim..

Gözlemim şu: Ali Babacan’ı dünya izliyor…

İngiltere ,Fransa ,Japonya Hollanda,ABD,Rusya  Ankara’daki büyükelçiler başta olmak üzere, yabancı büyükelçiler, Babacan ile görüşüyorlar.. Birçok yabancı büyükelçilerde randevu bekliyorlar. Kısacası yabancı ülkeler, yakından tanıdıkları ve bildikleri Babacan’ı yakından izliyorlar. Sırada iş adamları var ,ama gizliden…Babacan ve ekibi  her dönemin iş adamlarından özellikle uzak duruyorlar.

Genel Başkan yardımcısı Hasan Karal, bayram öncesi geldiği baba ocağı Rize’de karargah kurdu, bölgedeki il ve ilçe teşkilatları ile, genel başkanı ağırlama programlarını yaptı, her ayrıntıyı gözden geçirdi. Hemşerileriyle kucaklaştı. Kısacası 10 günden beri bölgeyi harmanladı, yeni ve önemli isimlerle görüştü. Dostları ile buluştu. Basın mensupları ile sohbet etti..Sivil Toplum kuruluş temsilcileri ileGüzel çalışmalar yaptı.

Rize’den Hasan Karal’ın, DEVA Partisi’ne geçmesi olay olmuştu. Kıyametler kopmuştu… Karal, bir gecede istenmeyen adam ilan edildi. “İhanet” ile suçlandı. Gıyabında cenaze namazı kılındı. Bu günlerde gıyabında cenaze namazını kılanlar, Karal’a bağlılıklarını, bildirmek için sıraya girdiler. HasanKaral, Rize’de her taşın altında ve her evde mutlaka vardır..Aranan,bulunan,sorulan  ve de en önemlisi ulaşılan milletin vekili oldu..

Karal’ın ofisi dolup taşıyor. Siyasilerden, bürokrasiden… İşadamlarından, sivil toplum kuruluşlarına kadar. Rize’den arayanlar ve gelenleri dikkatimi çekiyor. Karal, kısa sürede “Alkışı duydu, ihaneti gördü” şimdi daha deneyimli.

Trabzon Merkez ilçe başkanı Yaşar Önder’i yakından tanıyorum. Merkez sağ geleneklerinden gelen, üstün nitelikleri olan, gelecek vadeden genç siyasetçilerimizdendir, Babacan, merkez ilçe binasının açılışını yapacak.