Trabzonspor’da son dönemde önemli gelişmeler yaşanıyor. Dahası Trabzonspor yönetiminin dışında.
Mesela?
Önce Ali Sürmen’e divanda rakip çıkarılmak isteniyor. Sebebi, mevcut yönetime veya mevcut yönetime destek verenlere destek olması.
Onun için değiştirilmek isteniyor
Ali Sürmen’e karşı da ittifak kuruluyor.
Oysa Ali Sürmen süreçleri iyi götürdü.
3 Büyüklerin divan başkanlarını Trabzon’da topladı.
Kimseye sözünü sakınmadı.
Şimdi sanırım Sürmen’e karşı İstanbul’da ‘barış buluşmaları’ yapılıyor.
Geçen dönemin divan başkan adayı Şükrü Kuleyin de görüşmelerde.
Erdal Atalay aday deniyor. Atalay Trabzon’a döner mi?
Yayınladığım fotoğrafı bana Hasan Kandaz gönderdi.
Divan için bir aradayız diyorlar,
Nedir bunun Türkçesi?

ASKF Başkanı ve Trabzonspor eski Genel Müdürü Cahit Erdem yanında eski yönetim kurulu üyesi Mustafa Erdem. İki Erdem’de yönetime yakın değiller.
Bütün bu gelişmelerden benim anladığım şu:
‘Önce Erdal Atalay ile birlikte Divan seçimini almak sonra da divan olarak İstanbul’a TFF yönetim kurul üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu’na gidip onu ikna edip Trabzonspor başkan adayı yapabilmek’
Yanına da Asbaşkan vermek.
Hacıkerimoğlu, kendisini TFF’ye öneren isimlerden icazet almadan böyle bir girişimde bulunmaz. Ağaoğlu’na onay verenler onu isterse aday olur.
Divan Başkanımızı da Kulüp başkanımızı da ortak akılla seçmeliyiz.
Seçimlere öfke hakim olursa kulüp çok büyük zarar görür.
Bir daha da toparlanamaz.
 
BAŞAKŞEHİR MAÇI SENDE BİYONİK ADAM
 

Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Nwakaeme, milli arada soluğu Nijerya'da aldı. Pandemi'nin ortaya çıkmasının ardından Nijerya hükümetinin aldığı tedbirler kapsamında ülkesine gidemeyen ve büyük bir aile özlemi çeken yıldız futbolcunun bu durumun performansına da yansıması üzerine Trabzonspor kulübü devreye girdi ve oyuncuya özel izin alarak ülkesine ailesinin yanına gönderdi. Ailesiyle ve yakın çevresiyle 1 haftalık tatilde hasret gideren oyuncu özel bir uçak ile Trabzon'a geldi. Şimdi de diyelim? Başakşehir maçı sende biyonik adam. Trabzonspor gereğini yaptı. Sıra sende siyah inci!
 
HERKES ONU ÖRNEK ALSIN
 

Futbol oynadık. Ama bugünün futbolu çok daha farklı. Trabzonspor lige iyi başlamadı. 4 maç 5 puan iyi değil. Ancak umut var. Eksiklikler de var. Flavio yok. Abdulkadir Parmak şüpheli. Özellikle Orta sahada. Baker ile birlikte Flavio orayı çevirir ama rakip atakların kesiminde etkili değil. Abdulkadir Ömür’de o güçte değil. Trabzonspor orta alana Edgar’ı mı monte edecek. Başakşehir bugüne kadar tek puan topladı ve 3 puan için gelecek ve yüklenecek. Transferler de yaptı. Pereira’nın Erzurum maçındaki gayreti kadar herkes gayret edecek ve maçı alacak.
 
HER YIL BİR SÖRLOTH!
 

Sezon başında geçen sezonun Süper Lig gol kralı olan Alexander Sörloth'u Bundesliga ekiplerinden Leipzig'e veren Bordo-Mavililer bu transferden ciddi bir bonservis bedeli elde etti. Leipzig, transfer anlaşması gereği Trabzonspor'a ödemesi gereken 10 Milyon Euro'yu (93 milyon TL) Bordo-Mavili takımın banka hesabına gönderdi. Trabzonspor'un kasasına giren 10 Milyon Euro çok büyük bir rahatlama sağladı. Bankalar Birliği'ne olan kredi borcu nedeniyle Trabzonspor'un Alexander Sörloth transferinden elde ettiği gelirin bir kısmı borcundan düşüldü. Kalan kısım ile de oyuncuların tüm alacakları ödendi.
Trabzonspor her yıl bir Söhrloth bulacak. Ya da Yusuf Yazıcılar, Uğurcan Çakır’lar.
 
 VIP’İ KİM ALACAK?
 

Trabzon güzel insanlar grubu aylardır toplanamıyor. Bir Limni programı yaptık ama o da olmadı. Tribünler de kapandığı için bir araya gelemediler. Şimdi Plan VIP’te buluşmaları. Bakalım, VIP biletleri kim alacak ve gruptan kim Trabzonspor’u Akyazı’da izleyecek. Denen şu, VIP’i Ali Haydar Gedikli alsın ekip 5’er, 5’er maçları izlesin.  
 
HABERCİLİKTE İDOLÜMÜZDÜ
 

Mithat Bereket. Dürüst ve namuslu bir televizyoncu. Dünyayı onunla tanıdık. Dünyanın önemli liderlerini buldu, konuşturdu. Ve Mehmet Ali Brand ekolünün en fazla sevdiğim ve idol olarak aldığım ismi idi. Bizim meslek yorar. Zaten 5 yıl yıpranma payı da bundandır! Son fotoğrafı içimizi burktu. Bilge, cesur ve kudretli muhabire geçmiş olsun diyorum.
 
MUSTAFA DEMİR’DEN NOSTALJİ
 
1-Kupaların efendisi Ahmet Suat Özyazıcı’nın bugüne kadar yayınlanmamış fotoğrafı.

2-AA foto muhabiri Turgut Özdemir’in çektiği bu fotoğrafta Atmaca Kemal gerçekten uçuyor. Rizesporlu Hüsnü’de pozisyonda.