Çok partili sisteme geçtiğimizden beri 38 yıldır iktidarda Trabzon şehri. Hem de duraksız. Dile kolay! Tam 38 yıl. Orhan Karakullukçu'nun abiliği ile başladı ve bu şehrin bakanı hiçbir dönem eksik olmadı.

Sevgili Okurlar, Peki 38 yıldır kesintisiz iktidarda olan bir şehir; neden 1 şampiyonluk yüzü dahi göremez?

Neden olacak ?

İçimizdeki İrlândalılar varken; başka düşmana gerek var mı ?

Ayıptır...

Bu şehir ve Trabzonspor ne çektiyse; bu çapsız, hiçbir projesi olmayan, vizyonu dar ama ağzı kalabalık, sorun çıkarma alanında son derece profesyonel ama iş çözüme gelince suspus kesilen, sürekli olarak perdenin arkasından iş tutan ve iktidarda olanın başarısızlığını 4 gözle bekleyen, ilk tökezleme de; en büyük markamızdır diyerek sahip çıkacağı yerde, 1 de kendisi tekme vuracak kadar bu şehre ihanet içerisinde olan 1 dinazorlaşmış güruh...

Özde değil de sözde Trabzonlu ve Trabzonspor'lu olan bu İYİ GÜN DOSTLARI yıllarca kendi çıkarları doğrultusunda. Trabzon şehrini de Trabzonspor'u da siyaset, cemiyet, ticaret, reklam, isim yapma ve her alanda kullanmaktan da utanmamışlardır.

Bilimsel kitaplarda dahi başarının en büyük, önemli ve elzem yolu olan  ‘KAZAN – KAZAN’ savı; malesef ki bu şehrin genlerinde bulunmamaktadır...

Trabzon şehrinde ayakta durmak, başarılı olmak, isim yapmak ve ön plâna çıkmak; çok acı 1 gerçektir ki ve ne yazık ki 1 tarafın kaybetmesi üzerine elde edilen, garip, üzücü ve 1 o kadar da trajikomik bir döngü üzerine kuruludur. NET...

Yani bütün bilimsel teoremlerin; başarının anahtarı olarak kabul ettiği KAZAN - KAZAN hipotezi, Trabzon şehri sınırları içerisinde ve Trabzonspor camiasında  ‘BEN KAZANAYIM AMA SEN KAYBET" kurgusu üzerine temellendirilir.

Aralık ayında Trabzonsporumuzun olağan kongresi var malumumuz üzere. Peki başkan Ağaoğlu'nun karnesi ne durumda ?

Lâfı hiç uzatmaya, sağdan soldan çekmeye, aşağı yukarı oynatmaya, amuda kaldırmaya gerek yok...Rüzgâr ve ortam an itibariyle başkan Ağaoğlu'nun arkasında.

Başkanın başarısızlığı üzerine çözüm üretmeye çalışan ve bunun olmasını gerçek ve samimi bir Trabzonspor'luya hiç ama hiç yakışmayacak olmasına rağmen; ellerini ovuşturup 4 gözle bekleyenlere itina ile duyururuz...

Zira takım iyi.

Avcı tam bir lider ve tarzı, tavrı, stili ve bakış açısı ile çok farklı. Kadro bütün şartlar düşünülerek çok derin oluşturuldu. Herkesin ikamesi mevcut. En önemlisi de Mwakaeme, Bakasetas veya Hamsik'ten herhangi 1'i veya 2'si olmadan kazanmayı öğrendiler.

Bu önemli bir nüans...

Ahvâl ve durum böyle devam edecek olursa; başkan Ağaoğlu'nun karşısına çıkmak, kişinin ismini yıpratmasından başka bir işe yaramaz. Göze alan varsa buyursun. Elini tutan da yok, önüne geçen de...!!!

Ama az biraz emeğe saygı lütfen...

Herşey tamam, herşey güzel de hiç mi bir olumsuzluk yok ?

Sevgili Ağaoğlu başkana başından beri telkinde bulunduğumuz ve hayata geçirmesini ısrarla ve şiddetle tavsiye ettiğimiz tek nacizane önerimiz; mümkün olduğunca "ORTAK AKIL ve İSTİŞARE" kanallarını çalıştırması...

Bu şehrin akil büyükleri ve çok önemli değerleri mevcut. 1 Faruk Özak ismine danışmak, Şenol Güneş'in bilgi birikiminden istifade etmek; başkana hiçbir şey kaybettirmez.  Zira birbirinden değerli ve tecrübesi sabit birçok isimle yola çıkmıştı başkan Ağaoğlu. Ama karar mekanizmasını daralttı.

Durum neden böyle bir hal ve vaziyet aldı, neden bu noktaya gelindi bilemiyoruz. Lâkin bu sadece ve sadece sevgili başkan Ağaoğlu'nun başarısı değil elbette. Bünyesinde birçok dinamiği barındırıyor.

Başkan Ağaoğlu; gelinen bu noktada, başarıyı sadece kendisinden bilirse " ‘BEN’ demiş olur ve her liderin kaderinde yüzleşmesi gereken bu imtihanı kaybetmiş olur. NET...

Başkan Ağaoğlu çözüm projelerini, fikirlerini, başarıyı ve de başarısızlığı;  ‘BEN’ yerine " BİZ " paydası üzerine konuşlandırabilirse ve bütün adımlarını  ‘ORTAK AKIL" mekanizmasını devreye sokarak gerçekleştirebilirse şayet;  ‘BENLİK’ sınavından da başarıyla geçer ve başkanlığını çok daha uzun dönemlere yayar.

Her şartta ve koşulda; Trabzonspor başkanına, kim olursa olsun destek vermek ve sahip çıkmak " KIRMIZI ÇİZGİMİZ " dir...Kaldı ki, Ağaoğlu ve ekibi Antep’i de yenerek şampiyonluk yolunda dev bir adım atmışken.

Selâm ve muhabbetle sevgiler & saygılar.