İtalya gezisi… Üniversitelerdeki Vizeler… Ders notları… Yazılılar derken. Siyasi notlarım birikti…23Nisan günü tam gün TBMM’deydim. Önce Şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Akşam resepsiyona katıldık... Hep merak ederim 23 Nisan resepsiyonunu neden çocuklara değil de protokole verilir?

Kemal Kıçıldaroğlu başarılı insanları keşfediyor. Bulup çıkarıyor. Kendisine rakip olsa bile, bu kişilere destek veriyor. Yanıldıklarından ders alıyor…
Marifeti kendinde sayanları zamanla içinden ayıklıyor.
Ülkenin çıkarını kendi çıkarının önüne koyuyor.
Ülkenin geleceği için olağanüstü fedakârlıklarda bulunuyor.
Her görüşteki insanları buluşturuyor. Devleti biliyor, tanıyor..
Kızmayan, eleştirileri sabırla dinleyen, ondan sonra kararlı bir iradeyle sorunlara kilitlenip o sorunları çözen, sakin güç.
 
TBMM’DEKİ ORTAK DEĞER

Akif Beyi TBMM’de gördük. Akif Hamzaçebi ile ilgili en çok yazı yazanlardanım. Bürokrasideki ve siyasetteki başarılarından tanırım.
Yeteneklerini, insani ve siyasi etkinliklerini derinliğine tanıma fırsatı bulduğum bir olgun ve yüksek değerli siyasi şahsiyettir.

Olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanır. Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti ekler...
Siyasetteki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanır. Karadeniz’in önemli isimlerindendir. Kişiliğinin olgunlaşmasında kırk yıllık dürüst ve hakşinas bürokrasi ve siyaset mesleğinin gururlu tablosunu getiriyor. Parlamentoda dengedir. Her görüşteki insanların saygı duyduğu ortak değerdir. İstanbul kırgınlığı vardır. Siyasette bunlar olur.
 
AK PARTİ = ERDOĞAN
 
23 Nisan resepsiyonuna Cumhurbaşkanı Erdoğan geç katıldı. Salonu dolaştı. Herkesle sohbet etti. Çıkışta kendisini izleyen muhabirlerle “23 Nisan Hatırası” olarak fotoğraf çektirdi. Bizde karede yerimizi aldık..

Recep Tayyip Erdoğan halk tarafından seçilen ilk, Karadenizli  ikinci Cumhurbaşkanı ..24 Haziran’da da halk tarafından  yüzde 52 ile seçilen ilk  Cumhurbaşkanı..
17 yıldan beri ülkeyi yönetiyor. Ne derseniz deyin. İster sağdan, ister soldan okuyun sonuç aynı. Değişmiyor. Tek patron o…AK Parti = Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Erdoğan. Beğenin veya beğenmeyin.               

Oy verin veya vermeyin. Eleştirin veya sevin..Başarıları...Yanlışları..Doğruları…Her yaptığını; eleştirebilirsiniz. Siyasi tercihinizi bir kenara koyarsanız; bu gerçeği görürsünüz. Güçlü lider. Özel Kalem müdürü, Büyükelçi Hasan Doğan’ın üstün niteliklerini,   ortak dostumuz Sadık Soylu  anlattı.. Başka bir yazımda dile getireceğim..    
 
İKİNCİ HABERAL DÖNEMİ

Başkent Üniversitesi’nın   kurucu Rektörü Prof. Mehmet Haberal.. Üniversiteyi kurdu. Rektör Prof.Dr. Ali Haberal ile birlikte Başkent Üniversitesi’ni dünyadaki en başarılı üniversiteleriyle yarışış hale getirdiler. 

Haberal hocamız, kısacası binlerce öğrenci yetiştirip, binlerce hastaya şifa dağıtan, yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayan, ülke ekonomisine katkı sunan;  dünyaca ünlü, dünyada el üstünde tutulan  bilim adamıdır.. Böbrek nakli konusunda uluslararası arenada bir numaralı cerrahtır.

25.Kuruluş yıldönümlerini onurla kutladılar. BaşkentÜniversitesi saygınlığı ve başarısı yüksek olan bir bilim yuvasıdır. Yakın dostum olan; Rektör yardımcısı Prof.Dr.Recep Tayfun üstün nitelikleri olan değerli bir bilim adamıdır..

MHP Ankara Milletvekili ve TBMM İdare amiri olan Erkan Haberal ile resepsiyonda birlikte olduk. Gelecek vadeden,  parlamentoda saygınlığı olan genç bir yetenektir. Gecede Karadeniz’i konuştuk. KısacasıErkan Haberal, babasının yolunda… Haberal’ın ikinci kuşağı…

HACI BAYRAM TAM GAZ

Hacı Bayram Veli Üniversitesi  yeni kurulmasına rağmen başarıya doymuyor..Yeniliklere  imza atıyor..

Rektör Prof.Dr. Yusuf Tekin, bürokraside bilinen, tanınan, itibar gören bir isim. Malumdur ki, yaptığı görevler itibariyle bir faniye nasip olacak her makamı mevkii görmüştür. En genç yaştan itibaren itibarlı işlerle uğraşmış; yaptığı işlere de itibar kazandırmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim  ve Öğretim Politikaları Kurulu  üyesi ve Genel Sekreter Kemal Şamlıoğlu ile aynı ilçedeniz..(Rize-Ardeşen) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Genel müdürü olarak, başarılı olmuş, üstün niteliklere sahip genç bir yetenektir.

Bürokrasinin imbiğinden geçmiş, bilgisini, birikimini, deneyimini zirveye çıkarmış; damıtmış, hayatının her anını devlet ve millete amade geçirmiş bir insan…Zarif, beyefendi kişiliği, dostluğu her türlü takdirin üzerindedir. Rektör Tekin, İletişim Fakültesi dekanı Prof.Dr.Zakir Avşar başta olmak üzere çok başarılı bir ekip kuruyor..

ANKARA YAVAŞ’A EMANET

Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş ile TBMM’de birlikteydik. Uzunca sohbet ettik. Meclisteki en çalışkan ve hareketli milletvekillerinden biri olan Mahmut Tanal(İstanbul) Uğur Bayraktutan(Artvin) ve eski vekil Kerim Özkan ile birlikte sohbet ettik..

Mansur Bey tam bir devlet adamı. Şov yapmayı sevmeyen, verdiği sözü yerine getiren, kendisini vatandaşın hizmetinde adayan bir başkan. Bir olay anlattık şaşırdı kaldı..
Sadece bir örnek..Ankara-Gölbaşı Karşıyaka Mahallesi 547 sokak, Kapı No:1 adresinde (Ada No:689,Parse:7) 2000 yılında aldığım 1500 metre karelik  bahçem bulunuyor.. Üzerinde Ankara taşından; tek katlı, doğaya uyumlu 1+1 evim bulunuyor.

Bu ev, önce ruhsatsız idi, 17.12.2004 yılında Yapı ruhsatlıya dönüştürdük. Buna rağmen ikamet etmiyoruz. Sadece hafta sonları bahçe ve ağaçların bakımı için kullanıyoruz. Ruhsatlı evime ASKİ  suyunu bağlatmak istedim..

Geçen hafta ASKİ Gölbaşı müdürlüğüne uğrayarak hesaplattım. Dediler ki 20 bin TL  tutuyor ‘Kanal Katılım Belgesi  için 10 bin, diğer işlemler içinde 10 bin’ cevabını aldık. Bu soyguna el atılmalı.

HAVA VE KARA GÜVENLİĞİMİZ TAM

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ile sohbet etme imkânı bulduk. Hava Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü, kamu kurumlar arasında fevkalade seçkin ve saygın bir mevkiler.

Böylesine önemli kurumların başında değerli ve yetenekli komutan ve Genel müdürünün bulunması ve yönetildiğini görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bilgi, tecrübe ve cesaretleri ile ülke güvenliğine önemli katkılarda bulunuyorlar. Hava ve Kara güvenliğimiz  iki Karadenizliye emanet.. Her iki hemşerimi kutluyorum..