Gündemde en çok konuşulan konu bu
Türkiye’de beka sorunu var mı?
İktidarı da muhalefeti de bunu konuşuyor.
Bir tarafta Cumhur, diğer tarafta Millet ittifakı
24 Haziran seçimleri öncesi kurulan bu iki ittifak 31 Mart seçimlerinde de devam ediyor.
Yerelde de sağlanıyor.
Görünen o ki bundan sonraki süreçte de aynı ittifaklar sürdürülecek.
Çok partili bir rejimin uygulandığı Türkiye’de başkanlık sistemiyle birlikte iki partili sisteme geçilmesi kaçınılmaz oluyor ona doğru gidiliyor.
Amerika’da olduğu gibi
Demokratlar ve Cumhuriyetçiler gibi
Yeniden yazımın başına döneyim.
Türkiye’de beka sorunu var mıdır?
Çünkü 31 Mart seçimleri öncesi Türkiye’de en çok konuşulan konu bu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam televizyonların ortak yayınında bu durumu şöyle izah etti
“Beka sorununu sadece genel seçimlerde değerlendirip ele alamayız. Yerelde de bir beka sorunu söz konusudur. Bizim şu anda yereldeki beka sorunumuzun neticesi 31 Mart'tır. Onu hafife alamayız. Birileri onu sulandırarak bizim beka sorunu diye baktığımız, ülkemizin geleceğine yönelik örneğin Güneydoğu'da, Doğu'da, Suriye sınırlarında YPG/PYD bütün bunlarla verdiğimiz mücadele bir beka sorunuyla alakalı değil midir? 
Güneydoğu'daki şehirlerimizde PKK'lıların kazdığı çukurları nereye saklayacaksınız? Nasıl unutturacaksınız bize bunları? Bakın biz kayyumlarla mücadele verdik, kayyumların verdiği o mücadele, gönderilen paralar yerlerini buldu, bu çukurlardan Diyarbakır'ımız kurtuldu. Aynı şey Şırnak'ta, Nusaybin'de, Hakkari'de, Van'da. Bütün bu atılan adımlar bu terör örgütünün temsilcisi olan belediyelerle yapılmadı, hepsi de bizim oralara atadığımız kayyumlarla yapıldı. Eğer bu kayyumlar olmasaydı, oralarda insanca yaşama erdemine benim Kürt kardeşlerim ulaşamayacaktı. Şimdi ben biliyorum ki bunlar yine uzaktan kumandalı bir şekilde bizim Kürt kardeşlerimizi tehdit edecekler. Bu beka sorunu değil midir?” 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha sert çıktı
"31 Mart 2019 tarihi bir eşiktir, bir dönümdür, bir milattır. Terör bir beka sorunudur, aksini iddia edenler terör sevicileri, terörist işbirlikçileri, vatana kast eden ihanet lobisidir” dedi Bahçeli ve şöyle devam etti,
“Seçimin bekayla ne ilgisi var diyenlerin niyetleri bozuk olduğu gibi, milli mensubiyetleri de sorunludur. Türk milleti büyük bir badireyi atlatarak, son iki asrın en vahim türbülans ve sarsıntısını bertaraf ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni inşa etmiştir. Yeniden sistem tartışmalarının sökün etmemesi için 31 Mart’ta Cumhur İttifakı başarıya ulaşmalıdır. Yeni bir rejim bunalımı, yeni bir toplumsal ve siyasal buhranın yeşermemesi için 31 Mart’tan Cumhur İttifakı zaferle çıkmalıdır. Zillet İttifakı bulunmaktadır. Zilletin bir numaralı destekçisi PKK’dır.  Zillet İttifakı aynı zamanda bir milli güvenlik sorunu haline dönüşmüş, bir beka meselesi hüviyetine bürünmüştür.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Devlet Bahçeli’nin, yerel seçimlerin ülkenin bekası açısından önemli olduğu iddiası hakkında, “Sandalyelerin bekası var. Türkiye’nin bekasıyla yerel seçimlerin bir alakasını kuramıyorum” derken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da benzer önde açıklamaları var.
Ekonomik saldırılar, etnik ve mezhebi provokasyonlar, milli güvenliğimize yönelik her türlü tertip ve komplo milli bekamız için risk ve tehlikesi değil midir?