Zaman, zaman kızdık, zaman zaman takdir ettik.

Bir gerçek var ki, Trabzonpor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu göreve geldiği günden itibaren ekibiyle önemli işlere imza attı.

Yönetimin içinde sıkıntılar oldu, ayrılan veya ayırılıklar yaşandı fakat gelinen noktada kulüp takır takır işledi.

Oysa, Ağaoğlu yönetiminden önce neleri konuşuyorduk? Ödemeler yapıldı mı, personel maaşını alabildi mi, Lisanslar çıkarılabilecek mi? Bunları geride kalan tüm yönetimler döneminde yazdık, okuduk.

Ağaoğlu ve ekibi bu krizleri iyi yönetti. Yusuf Yazıcı’dan hem de Sörloth’tan elde edilen ciddi gelirler oldu, Uğurcan’dan elde edilecek olan 200 milyon TL gibi bir rakam var. Yönetim planlama ve futbolun ticari yönünü de iyi oynamadır.

Trabzonspor Uğurcan’ı satarsa ki satmalı, hiçbir futbolcunun turşusu kurulmamalı! Artık Futbol bir ticarete döndü. Onun için eğer elinizdeki malı Pazara çıkarıp satmazsanız çürür! Ne oldu Başakşehir hücreleri yenileyemedi ve küme düşmekten son anda kurtuldu.

Onun için olgunlaşma sürecini tamamlayan kim olursa olsun satılmalı. Tecrübeli bir kaleci transferine ihtiyaç var mı, evet var. Trabzonspor Uğurcan’ı satarsa 2021-2022 sezonunda harcamalarının yarısını çıkarmış olacak.

Bir yandan geri ödemesiz yapılandırılan borçlar ki burada Hazine ve Maliye eski Bakanı Sayın Berat Albayrak’a teşekkür  edelim, diğer taraftan da elde edilen transfer gelirleri ile birlikte en azından borçlar sabit tutuldu.

Peki Ahmet Ağaoğlu’nun ‘Gelecek başkana borç bırakmayacağız’ sözü ne anlama geliyor. Bu şu demek, ‘Ben tadında bırakıyorum’

Farklı da okunabilir. Şimdiden bırakabileceğini söyleyerek yeni oluşumları görmek veya kendi etrafındaki bir başka oluşum mümkün mü, buna bakmak isteyebilir. Ama benim şahsi kanaatim Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu bırakma yönünde kararını vermiş.

Ancak futbol farklı bir olay.

Trabzonspor sezona başlar, vura, vura gider ve Aralık ayında zirve yapan bir takım haline gelirse elbette Ağaoğlu o zaman yeni bir ekiple birlikte kongreye girer ve yoluna deva etmek ister.

Bugün Ağaoğlu’nun bırakacağını söylemesi profesyonel bir yaklaşımdır. Takip ediyorsanız Avrupa’da yönetimler, CEO’lar, Teknik Direktörler, Sportif Direktörler bırakacaklarını aylar öncesinden ifade edebiliyorlar.

Ağaoğlu da zaman zaman hatalar yanlışlar yaptı ama en zor dönemde güzel hizmetler verdi.

GENÇLERBİRLİĞİ OLAYI

TAKA Gazetesi’nin okurlarından sevgili Hakkı Turan aradı. Gençlerbirliği maçıyla ilgili olarak 1972-1973 sezonunda Görele’den geri dönmelerini hatılarttı ve ‘takımın galibiyet için motive olmasını’ istedi. Haklı. Kayseri mi, Gençlerbirliği mi? Kayseri ligde kalmalı derim. Ama gönlüm de iki Ankara takımının kümeye gitmesini istemiyor. Ankaragücü kurtardı darken  küme düştü, yazık oldu. Şimdi ne olacak? Trabzonspor bir kez daha Bursa vakasına imkan tanımayacak. Oynayacak kazanacak, kazanamaz ise berabere kalacak. Sonrasına bakmayacak.

KADRO DERİNLİĞİ ÖNEMLİ

Trabzonspor’da son haftalarda bir Djaniny’nin olmayışı bile sorun yarattı. Ki Beşiktaş tamamen Aboubakar ve Nkoudu üzerine kurulu idi. İkisi birden sakatlandı. Ve golcü olarak alınan Cenk Tosun’da ağır sakatlık yaşayınca Beşiktaş tekledi. Dahası Beşiktaş sıradan bir takım haline geldi. Onun için Trabzonpor gelecek yıl şampiyonluğu kovalayacaksa 11 oyuncu birden transfer etmeli. Alternatifli bir kadro kurmalı.

ABDÜLKADİR DEMORALİZE OLDU

Abdülkadir Ömür büyük bir bir heycanla sahalara döndü ve golünü de attı. Ancak son Konya maçından önce Şenol hoca tv’de hazır olmadığını söylemesi onu demoralize etti. Oysa Abdülkadir Ömür  kamp sürecini de geçirse milli takımla kupaya gitse ve yedek beklese, kim ne kaybederdi. Oyuna dahil olduktan sonra yapacağı bir hareketle kaderi değiştirebilir. Şenol hoca mutlaka benim yazdıklarımı düşünmüştür. Ama ne planlıyor onu da doğrusu ben bilemiyorum.

‘AKYAZI ÖZLEMİ SARDI HER YANIMI’

Bu fotoğrafı ‘Güzel İnsanlar Grubu’ndan Efkan Sayitoğlu paylaştı. Trabzonspor’un Akyazı’daki maçlarında yerini alan Efkan Sayitoğlu ve İbrahim İskender sözde değil özde Trabzonsporludur. Yaklaşık olarak 1 yıldır Akyazı Stadı’na giremeyen iki arkadaş Ferdi Tayfur’un ‘ben de özledim ben de’ şarkısını söylerken gelecek sezonu da iple çekiyorlar.

MATARACI’YA DAİR

Eski Bakan Rizespor’un hamisi Tuncay Mataracı. Rize’ye sadece gözleriyle değil, yüreğini de katarak bakardı. Rize deyince kalp atışı değişirdi. “Yamuk adamla doğru yol yürünmez” derdi.  Yanlışa susmayan, haklı güçsüz de olsa yanında, haksız güçlü de olsa karşısında dururdu. Bana dokunmayan bin yaşasın anlayışının hakım olduğu günümüzde Rize’de tarihe karışan Cemiyet Adamı özelliğinin son temsilcilerindendi. Seni unutmayacağız Koca Yürekli Tuncay Mataracı. (Fatih Sultan Kar)

ÇOTANAK-FINDIK ARMALI

ÇOTANAK FINDIK ARMALI

HOŞGELDİN GIRESUN SPOR

YEŞİL BEYAZ FORMALI

HOŞGELDİN SÜPER LIGE.

BAK BAK BAK GELDİ BAK

ÇOTANAKLAR .GELDİ BAK

Sampiyon GELİYOR BAK

HOŞGELDİN SÜPER LİGE

RAKIPLERE Saygımız

Olacak bizim FARKIMIZ

SAMPİYONLUK HAKKIMIZ

HOŞGELDİN SÜPER LIGE,

HEDEF BÜYÜK OLACAK

LİGE DAMGA VURACAK

AVRUPAYA UZANACAK

ÇOTANAKLAR GELİYOR

KIRKDÖRT YILLIK ÖZLEMİ.

ŞAMPIYONLAR BITİRDİ

HEPSİ ALKIŞI HAK ETTI.

HOŞGELDİN SÜPER LİGE.

BAK HELE BU TARAFA

KUPA GELECEK KUPA

HEDEFİMİZ AVRUPA

HOŞGELDİN SÜPER LİGE.

FINDIK EZMESİ GİBİ

EZDIK HEP RAKIPLERİ

DURMAK YOK HEP İLERİ

HOŞ GELDİN SÜPER LİGE

YEŞİL BEYAZ FORMAMIZ

ÇOTANAK FINDIK ARMAMIZ

CANIMIZ BİZİM AŞKIMIZ

HOŞ GELDİN SÜPERLİGE

DİK OYNADIK FUTBOLU AĞLARA ATTIK GOLU

İYİ FUTBOL EKOLÜ

HOŞGELDİN SÜPER LİGE

BITMEZKİ METHİYELER

ALNINDAN ÖPÜLESİLER

SÜLEYMAN SİZİ ÇOK SEVER

HOŞGELDİN SÜPER LİGE

SÜLEYMAN USTA

ESPİYE GİRESUN

BU FOTOĞRAFI UNUTMAYIN

11 Mayıs 2021. Gazze. İsrail saldırıları ile şehit olan ve yaralanan çocukların fotoğrafları. Bu bir soykırım değilde ne?

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Karadeniz Gazetesi, 1980 yılı. Çaykur haberi. 1.sayfada solda ise Şenol Güneş’in mesajı var.