Yıllar önce bir belgesel kanalında çağın getirdiklerinden ve getireceklerinin konu alındığı bir program izlemiştim ve “ hadi canım, mümkün değil” demiştim duyduklarımın karşısında...

Teknolojinin ülkeler ve insanlar üzerindeki yapılaşmaya  ve değişime odaklı bu programda akıllara bile gelmeyen şeyler sergilenmiş ve akıl sınırlarını zorlamıştı, orada anlatılan; çağın getirdiği herbir şeyi kullanmalı insanoğlu ve tıpkı yıllar önce hayatımıza giren çamaşır-bulaşık makinesi vs gibi kolay ve rahat kullanıma odaklı bir döngüye girileceğini, beden gücünün üzerinde iş yapan teknolojik yapıtlara daha fazla yer verildiğinde kişilerin kendilerine daha fazla vakit ayıracaklarından falan bahsediliyordu...

Bir noktaya kadar doğruydu ama gerekli miydi bir tuşla halledebileceğimiz teknolojik yapıtlar?

Bazı şeylere katılıyorum fakat kovid-19un yaşamımıza girmesiyle birlikte A’dan Z’ye her şey bir tuşa kaldı, alışverişi yani giyinip aynaya bakıp denemeleri unuttuk, bununla birlikte market alışverişlerinde alacağımız ürünün son kullanma tarihine bakarak dokunarak seçmeyi,  almayı unuttuk ve bunları bize sunan, gittiğimizde çay kahve ikramlarının getirdiği tatlı sohbetleri unuttuk, aç ekranı, ürünü seç kapına gelsin olmazsa, beğenmezsen geri gönder yenisi gelsin!

Ha bir de en acısı tüm bunları yapan firmalar on kişi çalıştırırken ikiye düşürdüler yada kapattılar ve tamamen internet odaklı ticarete yöneldiler  bunun sonucu ve işsiz ve mutsuz kalan yüzlerce insan!

Kovit ; teknolojik bana göre “ruhsuz” süreci hızlandırdı ve  insanları mecbur bıraktı o tek tuşla her işini halletmeye, acaba yıllar önce izlediğim o belgeselin toplumda bir an önce  yer edinebilmesi için yapılan bir planlama mıydı?

Geleceğe odaklı gelişim ve değişim için bilim insanları tüm yeteneklerini ortaya koyuyorlar ve bizler de alışmaya uyum sağlamaya mecbur kalıyoruz...

Bence çok değil sadece on beş yıl geriye dönmeliyiz, telefonu sadece aramak İÇİN kullanmalıyız tüm ihtiyaçlarımızı gidermek için değil !

Gittikçe robotlaşma yolundayız, ruhumuzun da tam manasıyla robotlaşmasına ramak kaldı tüm korkum bu!

Sevgili okurlarım bir düşünsenize,olur mu olmaz mı derken hepsi oldu ve toplum işsiz toplum yine huzursuz ve mutsuz değil mi?

Ama gelişiyor değil mi toplum!

İnce düşünmek gerek, çok ince!

Yasminkorkut