Trabzonspor’un  2011 Şampiyonluğunun peşinden yüreklice giden Erman Toroğlu TFF Başkanı Nihat Özdemir, MHK Başkanı Zekeriya Alp ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u birlikte yakalamış.
O zaman soralım, yetmedi mi?
1996’da Trabzonsporluların umutlarını çaldınız,
Görele’li Mehmet Dalman’ı intihar ettirdiniz.
2005 yılında yediğiniz şampiyonluğumuz var,
Doymadınız mı?
2011 yılında yaşattıklarınız?
Trafik kazasında ölenler.
Kalp krizinden Trabzonspor’u şampiyon göremeden veda edenler.
TFF’nin başına Nihat Özdemir geldi. Geçmişte Trabzonspor’a haksızlık eden ekibin içindeydi, hacca gitti, sakal bıraktı  bir daha haksızlık yapmaz dedik.
Yanıldık. Erken koyverdi.

Ali Koç’un şirketlerine iş yapan Zekeriya Alp MHK üyesi olmuş ve onlarla gzili toplantı yapmış. Tüm kurullar Fenerbahçeli.
Transferde limit aşımını yüzde 30’dan, 40’a çekmenin ne anlamı var?
Yahu bırakın futbol sahada oynansın.
Kim önde bitirirse şampiyon olsun.
Trabzonspor Kulübü Başkanı sponsor için yalvarıyor, belki de takımı şampiyon yapacak oyuncusu Yusuf Yazıcı’yı satıyor, sizin yaptığınıza bakın.
Bırakın Trabzonspor’un ve Türk futbolunn üzerine daha gelmeyin.
Türk futbolu Trabzonspor’a yapılan haksızlıkların altında ezildi.
O haksızlıklara maruz kalan adam(Şenol Güneş) şimdi onu ayağa kaldırmaya çalışıyor.

GEÇMİŞ OLSUN BAŞKANIM

Trabzonspor’un efsane başkanlarından Ahmet Celal Ataman bir süre grip tedavisi gördü, kısa sürede tedaviye cevap verdi ve sağlığına kavuştu.

Kendisini Şana villalarında Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Haluk Ayyıldız ile birlikte TGC Genel Müdürü Nevzat Yılmaz ziyaret ederek geçmiş olsun dediler. Bizlerden de geçmiş olsun büyük başkan.

TEBRİKLER YEŞİLYURT’A

Karadeniz  sahilinde Samsun’dan Sinop’a, Karabük’ten Zonguldak’a, Sakarya’dan Kocaeli’ne kadar nereye giderseniz gidin Trabzonspor ağırlığı vardır. Samsun’un yarısından fazlası da Trabzonlu.

Trabzon’dan Samsun’a giden Sedat Yeşilyurt Trabzonspor aşığı bir iş adamı. Trabzonspor’un kırmızı beyaz orijinal formasından son giydiği keşan formaya kadar  işyerini edate TS Clup mağazasına çevirdi. Trabzonspor’u her zeminde destekleyen Yeşilyurt’u tebrik ediyorum.

KİTABIN KRALI GELİYOR

Mustafa Demir. Adam gibi adam. 1986-1987 yıllarında Kuzey Haber gazetesinde spor muhabiri olarak yaptığım haberlerin sayfaları ile birlikte geldi.

Demir  Türkiye’nin en iy arşivcilerindendir. Trabzonspor tarihini hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğraflar ve şiirlerle birlikte kitaplaştıran Demir’in eseri büyük ilgi görecek. Ama biraz sabır. Mustafa çok ciddi çalışır, bir fotoğraf için gerekirse bir yıl bekler.

ÖMER UZUN’UN YAŞADIKLARI

Trabzonlu İş adamı Ömer Uzun yıllarca Meydan’da esnaflık yaptı, ardından Sanayici oldu, İstanbul’da elektrik panoları üretmeye başladı. Süper bir Trabzonsporlu. Kendisi ve kızı her yılTrabzonspor’a destek amacıyla VİP kombine alıyorlar. Ömer Uzun diyor ki, ‘Karavanıma biner ve yola çıkarım. Anadolu’nun her yanına giderim.

Diyarbakır’da Camiden çıkan bir kişinin üzerinde Trabzonspor forması gördüm ve 2 forma verdim. Sonra aradı. Onları yeğenlere verdim dedi ve bu kez 3 forma daha göndereceğim. Benim söyleyeceğim şu Yusuf bey, İstanbul’dan kalktım Ankaragücü maçına gittim. Arkadaşımla birlikte 2 bilet bulup stada giremedik ve Ankara’da maçı televizyondan izledik! Bu biletler 15 saniyede bitiyor. Nasıl olacak bu, bir çözüm istiyoruz. Bunu çözecek olan Trabzonspor yönetimidir’ dedi.

COSMOS’UN 10 METRE HESABI!

Trabzonspor’un efsanelerinden Cosmos Engin kitabına imza gün yaptı ve bu kitabı yorumladım. Akranes’e 30 metreden attığı golü köyde radyodan dilediğimiz yazdım.

Cosmos Engin Spor servisimizin başarılı ismi Ali Osman Yörük ile söyleşiye gelince sitem etti, ‘Yapma be Yusuf 10 metremi kıstın, 40 metreden attım’ dedi. Meğer Cosmos Engin 30 metreden golü Kanada’dan ABD’ye geçecekken kendini göstermek için çıktığı maçta Yunan takımı forması ile İtalyanlara atmış. Bunu da öğrenmiş olduk.

SAMİ KARAMAN’IN TERCİHİ ‘PERLE’

Akçaabat Körfezdeki buluşmada TTSO Meclis Üyesi, Hekimoğlu FK’nin Başkan yardımcısı Sami Karaman Sabah kahvaltısı vereceğini söylemişti. Salı akşamından da gruba yazdı: ‘Yarın gelmeyenin cezası ağır olur’ Ekip full Uzunkum Perle’de.

Çizgilerini bozmayan insanlar dediğinizde, Orhan İlarslan ile kardeşi Özcan İlarslan deriz. Orhan abi ile 1987 yılında ASKF’nin Almanya seyahatinde Münih’te fotoğrafım var. Özcan’ı da Yavuz selim’den futboldan tanıdık. Tabzon’da önemli görevler yaptılar. Orhan abi belediyede ve Özcan’da TTSO’da.

Perle’de  değerli iş adamları Aziz Bahadır, Sami Karaman, İbrahim İskender, Cevat Ocak, Özkan Öztürk, Efkan Sayitoğlu, Ali Haydar Gedikli, Dr. Seyit Hisoğlu, Sebahattin Alemdar’la kahvaltı bahane dedik ve güzel bir sohbet yaptık. Sami Karaman ABD ziyareti ile ilgili bilgiler verdi. Aziz’in yakın gözlüğünü  buldu getirdi. İdmangücü’nden bir dönem Başkanlık yapan Sebahattin Alemdar siyasetten spora en fazla iğnelenen isim. Şekerimi çıkarmayın dese de  onsuz olmuyor. Sebo, Beşirlispor’un kendilerini nasıl kümeye attığını anlattı ve sonrada Beşirli’nin ligden çekilmesini sorguladı. Özcan İlarslan da ‘Başkan Muhittin Eyüboğlu(Muhtar) bize sormadan ligden çekildi. Buna bende üzüldüm’ dedi. Hüseyin Ekşi ile birlikte Ali Haydar Baş’ın da katıldığı kahvaltı sohbetinde siyasetten spora kadar değerlendirmeler oldu. AK Partiye zaman, zaman eleştiri gitse de masada yeni partilere ilgi olmadığını gördük. Sabah kahvaltısına katılan isimler Hekimoğlu FK’nın başkanı Celil Hekimoğlu’nun kulüpte mesaiye başlamasından sonra tesisleri ziyaret etmeye ve orada Celil Hekimoğlu’na geçmiş olsun demeye karar verdiler.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Trabzonspor’un şampiyonluk yılları. Necmi Perekli, Bekir Barçın, Şenol Güneş ve arkadaşları eşleriyle birlikte muhteşem bir nostalji.

2-Serdar Bali futbola veda ediyor. Kuzey Haber Gazetesi’nin plaketini de Yazı İşleri Müdürü Servet Özkara veriyor.