Tüm kâinatı kasıp kavuran dünyanın en süper gücü Amerika’yı, Çin’i dize getiren, İtalya, İspanya, Fransa’yı ve bütün ülkelere diz çöktüren dünyayı üç ayda yenen Korona virüs Türkiye’de mağlup oldu.
 
3 milyona yakın insanın yakalandığı korona virüsten dün sabah itibariyle 203 bin insan hayatını kaybetmiş, 823 bin kişi de iyileşerek sağlığına kavuşmuş.
 
Amerika’da 54 bin 161, İspanya’da 23 bin, İtalya’da 26 bin, İngiltere’de 21 bin, Fransa’da 23 bin, İran’da 5 bin 650, Çin’de 4 bin 642 kişi hayatını kaybederken Türkiye’de bu sayı 2 bin 702 oldu.
 
İlk vakanın 10 Mart’ta görüldüğü ve ilk ölümün de 16 Mart’ta yaşandığı Türkiye’de PİK nokta 11 Nisan’da görülüp ve iki hafta seyreden virüs platosuyla etkisini çok şükür evirilmeye çevirdi. Aynı tedbirleri sürdürdüğümüz taktirde muhtemelen Ramazan Bayramı’nda Türkiye bu belayı başından defedecek.
Kim ne derse desin Türkiye dünyayı dize getiren koronavirüs salgınında büyük başarı göstermiştir. 20 günde 2 sahra hastanesini devreye sokan Türkiye, ülkenin dört bir yanında her türlü önlemini alan ve salgının dünyanın aksine yayılmasını engelleyen başka bir ülke yoktur.
 
Türkiye bir taraftan kendi insanını salgından korurken, diğer taraftan dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşını da cımbız misali mükemmel bir şekilde ülkesine taşıyarak karantina altına almıştır.
 
Var mıdır dünyada Türkiye gibi başka bir ülke.
 
Düşünebiliyor musunuz 83 milyon insanını kontrol altında tutup, dünyadaki tüm vatandaşlarına ulaşan, evlerine taşıyan, diğer taraftan aşı çalışmalarını sürdürüp önemli bir mesafe kateden Türkiye, dünyanın süper gücü denilen ve koron virüse yenilen ülkelerin de yardıma koştu, tıbbı destekte bulundu.
 
Var mıdır başka bir ülke.
200 Milyar liralık destek paketi,
4 milyon 4 bin aileye nakit yardımı
54 ülkeye tıbbı malzeme yardımı
Ücretsiz korona virüs tedavisi yapan.
Var mıdır dünyada başka bir ülke
Yoktur.
İyileşen hasta sayısının, vaka sayısını geçmesi korona virüsünün Türkiye’de belininin kırıldığını gösteriyor.
 
Dün izlediğim bir haber karşısında hem gözlerim doldu hem de gururlandım.
İsveç'te koronavirüs testi pozitif çıktığı halde evine gönderilen 4 çocuk babası 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken’in kızı Leyla’nın sosyal medyadan Türkiye’den yardım çağrısı içimi acıttı.
 
Küçük kızın sosyal medyadan “Ne olur sesimizi duyun” uzaklardan gelen yardım çığlığına duyarsız kalmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nınSevgili Leyla sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06.00’de havalanıyor. İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler” milyonların yüreğine dokundu.
 
Babacan şefkati her daim yüzüne yansıyan Bakan Koca’nın talimat verdiği o Jet uçak Türkiye’den havalanarak İsveç’e vardı. Ve o aileye ulaşılarak “Bu jet uçak sizin” denilerek Baba Emrullah Gülüşken ve çocukları Samira, Leyla, Emir Ali ile Mahmut’u dün Türkiye’ye, ata toprağına getirdi.
 
Sadece bir twetter mesajıyla sesini duyurup babasını Türkiye’ye getirmeyi sağlayan Leyla Gülüşken’in "Sayın bakanım Allah bin kere razı olsun sizden. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok mutluyum babam ve ailem adına. İyi ki varsınız. Bu süreçte bize her koşulda yardım ettiğiniz için size minnettarım" milyonların yüreğine dokundu.
 
Aynı şekilde Azerbaycan’da kalp krizi geçiren Rizeli tır şoförü Mustafa Çırak’ı yine benzer ambulans uçakla Trabzon’a getirip tedavi ettiren Türkiye’m işte böyle büyük ülkedir.
 
Gerçekten gurur duydum.
 
Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tüm bakanlara ve büyük vefakârlık gösteren tüm sağlık çalışanlarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
 
Allah devletimize zeval vermesin.