Bugünkü cuma sohbeti çocuk yetiştirmek üzerineydi. Önemine binaen bu haftaki yazımı bu konuya ayırdım. Çocuk Allah'ın verdiği nimetlerin en güzellerindendir. Olmadığı zamanda sabretmek gerekir. İsyan edilmemesi gerekir.

Anne baba olarak ilk görevimiz çocuklarımızın iman ehli olmaları için çalışmamız lazım gelmekte.  İman ehli olacaklar ki başka sapkın inançlardan kendilerini kurtarmaları imkan dahilinde olsun. En fazla gençlerimizin kaymış oldukları inançlar deizm ve ateizm'dir.

Deizm ; Kısaca Allah var ama bizlere karışmasın. Bizlerin düğününe , ticaretine ve devlet işlerine karışmasın . Bizlerden uzak olsun. BU inanç çok tehlikeli bir inanç anlayışıdır. Halkımız arasında özellikle gençlerin arasında hızla yayılmaktadır. Bir örnek vereyim ne demek istediğim daha güzel anlaşılacaktır.  Geçenlerde mahallemin çay ocağına gittiğimde oradaki bir masada oturan yaklaşık on on beş kişi kendi aralarında sohbet etmekteydiler. Sohbet ilerlerken gruptan yaklaşık beş altı kişi kendilerinin deist olduklarını ve İslamiyeti istemediklerini söylüyordu. Deizm hızla yayılmasından korkuyorum.

Ateizm ; Bu gruptakilerde Allah'ın hiç olmadığını iddea ediyorlar. Allah yoktur diyorlar. Ama Allah var.

Allah'ın varlığını ve dünyaya karıştığını birkaç delille sizlere anlatmak isterim.

Bu evrenin yapısı Allah'ın varlığını haykırmaktadır. Nasıl ki bir resim ressam olmadıktan sonra olamazsa aynı şekilde bu evren kendiliğinden ve tesadüfen olması mümkün değildir. Bakınız sizleri asrımızdan dört bin sene öncesine Antik Yunana getirmek isterim. Felsefenin mucidi Aristo eserinde şöyle yazıyor;" Bu evrenin yapısı mükemmel. Bundan dolayı kendiliğinden olamaz. Bunun bir yaratıcısı var O'Da Allah'tır."

Yaşlı dünyamızın hangi dönemine giderseniz gidin mutlaka doğru yada yanlış bir Allah inancı görürsünüz. Bakınız yaşanmış bir örnek vereceğim konum daha iyi anlaşılacaktır. " Geçenlerde akşam namazından sonra şehrimin meydanında gezerken dört tane üniversite öğrencisi karşıma çıktı. " Bana Hocam bizler farklı şehirlerde üniversite okuyan öğrencileriz. Bu arkadaşımız Allah'ın varlığına inanmıyor. BU arkadaşımıza kısaca anlatabilir misiniz Allah'ın varlığını?! Bende kendilerine bu delilden bahsettim. Gencimiz haklısınız Hocam dedi."

Zulme uğrayanlar ahirette Allah tarafından haklarının alınmasına inanmamız Allah'ın varlığına delildir.

 Allah azze ve celle kutsal kitapları ve Peygamberleriyle dünyamıza karışmaktadır. Karıştığından dolayı son kitap Kuranı ve son peygamber Hz. MUhammedi gönderdi. Kutsal kitabıyla ve Peygamberiyle biz insanları dünya ve ahiret mutluluğumuz için uymamız lazım gelen kaideler konulmuştur.

Anne baba olarak ikinci görevimiz çocuklarımıza helal para ile bakmamız çocuklarımızın ahlaklı olmaları için çok gereklidir. Yapılan çalışmalar anne karnında ki çocuğun annenin yediği para helal mi haram mı noktasında çocuğun ahlaklı ve ahlaksız olduğunu ortaya koymaktadır.

Ondan dolayı anne ve baba helal bir işten kazancını çocuklarını yedirmelidir. Bakınız Peygamberimiz konu ile ilgili ne buyurmaktadır;" Bir kişi ailesini sefil bırakması kendisine günah olarak yeter."

Anne ve baba olarak çocuklarımız üzerindeki diğer bir görev Allah'ın bizleri her daim görüp gözettiğini kavratmamız lazım gelmekte. Ayette Allah azze ve celle şöyle buyurmaktadır;" Allah kullarını görmektedir."

Gözümüzüm aydınlığı olan çocuklarımız hayırlı olmaları dileğiyle...