Sevgili Başkan;

Trabzonspor’un Başakşehir zaferi ve kupa finalinden sonra gözükmedin.

Fakat, Trabzonspor Teknik Patronu Abdullah Avcı hakkınızı teslim etti.

Ahmet Ağaoğlu, Mehmet Yiğit Alp ile seni vurgularla söyledi.

Beni o ikna etti demeye getirdi

Sayın Başkan,

Trabzonpor kazandığında şu şehirdeki mutluluğu görüyorsun dimi. Sen bir ayağını İstanbul’a atsan da ruhun burada çünkü.

Allah sana yüreğine göre verdi.

24 Ocak 2019’da twitt attın ve ‘Ben Trabzonspor forması giyen 3 kardeşin Güngör, Bülent, Coşkun Şahinkaya’nın yeğeniyim, onlar benim dayılarım. Onların mirasına hizmet etmek benim için büyük onurdur.’ dedin ya.

Ben de diyorum ki, sen aynı zamanda bu şehrin beyefendisi, Trabzonspor sevdalısı değerli dostumuz rahmetli Şükrü Güngör Köleoğlu’nun damadısın.

1985 yılında İdmanyurdu Kulübü’nde tanıdığım, 2015 yılından itibaren Eczacı Macit abi ve arkadaşlarının ‘Trabzonspor’a artık başkan olmalısın’ dediği bir dönemde aramızdan ayrılan Şükrü Köleoğlu.

Keşke sizin Trabzonpor’daki mutluluğunuza daha fazla ortak olabilse idi. Keşke Başakşehir maçında o da localarda olsa idi. Ama hepimizin bir kaderi var başkan. O gelip yakalıyor insanı. Şükrü abi erken denecek yaşta vefat etti.

Hem rahmetli Kenan Oltan’dan hem de sevgili ağabeyimiz Köleoğlu’ndan sana kalan başka bir miras var.  Trabzonspor’u şampiyon yapma mirası. Görüyorum gün, gün size doğru geliyor.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde 8 yıl başkan yardımcılığı yaptım. Çok kolaydı. 3 yıl başkanlık yaptım güzel icraatlara rağmen 3 yıl, 8 yıldan çok zordu. Yani 1.adam olmak zordur. Bunu da şimdiden söylemek isterim!

Bu girizgahı neden yaptım? Trabzonspor 33 puanda. Bu yıl şampiyonluk beklenmiyor. Bir Süper Kupa da aldık, o da artınız. Ama daha lig uzun maraton.

Bu şehir bir beraberliği bile kaldıramayan bir şehirdir. Onun için şurada 3 gün kaldı. Sayın Başkan Ağaoğlu kulübün transfere gücü yok diyor. Belli ki paralar Trondsen’e, Plaza’ya, Diabate’ye, Afobe’ye gitti.

O zaman böyle dönemlerde kim girer devreye, güçlü isimler. Sizler de onlardan birisiniz. Bırakın bir yıl rüzgar enerjisinden kazanmayın!

Musa Sow’u Fenerbahçe’ye kim almıştı, Ferit Şahenk. Onun için yapacağın bir sürpriz olmalı. Trabzonspor’a tamamen kendi maliyetinle bir futbolcu hediye edebilirsin. Çünkü buna ihtiyacımız var. Yok, bu kadar mutluluk Trabzonspor tarftarına yeter diyorsanız da diyecek sözümüz olmaz!

BAŞIMIZ ÖNE EĞİLMESİN!

Kuyumcular camiasının sevilen ismi Yaşar Temel Kaynar’dan önemli mesajlar var: Büyük bir hava yakaladık. Trabzonspor 2019-2020 yılının 3 kupasını da aldı. Hem Ziraat Türkiye Kupası’nı, hem Süper Kupa’yı, hem de elimizden alınan şampiyonluk kupasını. Tamam, Trabzonspor’dan Sosa, Novak ve en önemlisi Sörloth gitti. Ama bir Ekuban inci gibi parladı. Şimdi de tüm yönetime söylüyorum, eller cebe. Pazar akşamı Beşiktaş maçından başımız eğik çıkmayalım. Trabzonspor geçen yıl derbi kaybetmedi, bu yıl derbi kazanamadı. Berat gibi bir takviye daha. Kim olur? Visca veya Hakan Arslan. Kendi küçük ama adı büyük Yunus Mallı.’ Evet, fanatik Kaynar geçmişte Trabzonspor’un her galibiyetinde döner ve tatlı partisi veriyordu. Pandemi sebebiyle ara vermişti. Yakında başlar. Ben de Yahya Köksal’dan takip edeceğim.

GÜRBÜZ’ÜN TELEFONU

Semerciler’de Usta Çeyiz ile Gürbüz Çalkayış karşı karşıyadır. Halit’in hemen karşısında iç çamaşırı satar. Trabzonlu da değildir. Ama ömrünü Trabzon’da geçirdi. Kulağı deliktir. Fanatik bir Trabzonspor taraftarıdır aynı zamanda. Dün sabahın erken saatlerinde aradı ve, TRT’ye de gündüz 1.5 saat canlı vermesine rağmen Juventus maçından sonra da yine Mesut Özil’i yayına sokmasına sitem etti ve ‘Olmadı’ dedi.

GİRAY HOCA’YI ÖZLEDİK

Giray Bulak bu kentin evladı. Türkiye’de birçok kulübü çalıştırdı. TRT’de yorumculuk yaptı. Bu sıralar nerede diye merak ettim. Aydın’da çifliğinde olduğunu öğrendik. Geçmişte Tansu Çiller’in çiftliğinin yanında bir çiflik almıştı. Şimdi eşi ve çocukları ile orada. Ama hocama yeter artık dinlendiğin, kulübeler seni bekliyor diyoruz.

BAHADIR MÜHENDİSLİK

Sevgili Cevat Ocak’a teşekkür ediyorum. Çünkü 30 yıl önce değerli dostumuz, arkadaşımız Metin Yılmaz’la beni o tanıştırmıştı. 2000’li yıllarda da Abdülaziz Bahadır’la da buluşturan o. Yıllar içinde bu iki arkadaşımızla hep güzel anılarımız oldu. Arkadaşlıklarımız dostluğa dönüştü. Trabzonpor-Başakşehir maçından önce Cevat, Bahadır Mühedilik’te Aziz Bahadır, İsmail Köse ve İbrahim İskender ile biraraya geldi. Trabzonspor’un zaferi de onları son derece mutlu etti.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Ortahisar Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Keskin, sevgili babası Haydar Keskin, 7M hastanesinin yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özkurt. Koronasız günlerde çay içiyoruz. Şimdi Yusuf bizi Mağmat Boğazı’na  davet ediyor. Ama birkaç hafta daha sabır diyoruz.

2-İdmanocağı Atletizm takımı. En solda Erol Arz, en sağda Başkan Rıza Kuğu.