Dünya futbolundan bir Maradona geçti. O tam anlamıyla efsane olmuş Pele’den sonraki 2. futbol dehasıydı. Onun dönemindeki jenerasyon çok şanslıydı. Çünkü Maradona gibi top cambazı birini izleme şansına erişmiş kişilerdi. Dünya futbol camiasının başı sağ olsun. Allah rahmet etsin diliyor ve bu haftaki maçımıza geçiyorum.
 
Geçen sezon şampiyonluğu kaçırdığımız maçların ilki Ankaragücü maçıydı. Bu maçta yeni teknik ekibiyle Trabzon’a gelip bize çelme takan Ankaragücü’nde ne tesadüftür ki Teknik direktör değişimi Trabzonspor maçına rast gelmiştir. Bu tesadüfü ‘acaba yine bize çelme takarlar mı?’ diye düşünmeden edemedim.
 
Çünkü Ankaragücü takımı eskiden beri bize ters gelen bir ekipti. Ayrıca Trabzonspor yeni hocasıyla bu sezonun deplasmandaki ilk galibiyetini alarak kötü gidişata da dur demeliydi. Çünkü böyle bir galibiyete Trabzonspor’un çok ihtiyacı var. Diğer taraftan da rakip Ankaragücü ilk galibiyetini almak için muhakkak ki var gücüyle maça asılacaktı. Her iki takımın kadro yapısına baktığımızda Trabzonspor bu maçın kesin favorisi olarak görülüyordu. Futbol olarak olmasa da skor olarak bu maçı kazanarak deplasmanda ilk 3 puanını almış oldu.
 
Abdullah Avcı geçen haftaki maçın kadrosunu bozmadan aynı 11’le Ankaragücü maçına çıkmayı yeğledi. Yalnız her iki takımın ilk yarı performanslarına bakıyorum da futbol adına olumlu bir cümle bulamıyorum. Sadece 45+1’de pozisyon olmasa da frikikten attığımız çok mükemmel bir gol var. Bunun haricisinde her iki takımın da ilk 45 dakikada gol pozisyonu yok.
 
Pozisyon olmadığı gibi organize atağı kimin ne yaptığını da anlamak mümkün değildi. Trabzonspor büyü bir takımdır diyoruz. Ama bu büyüklüğü sadece sözde.. Sahada değil.
Trabzonspor’da santrafor mevkiinde oynayan Afobe, 45 dakika topla olumlu olarak hiç uyuşmadı. Bu da bana biraz düşündürücü geliyor. Çünkü bizim santraforumuz daha hareketli daha etkili olmalıdır.
 
Sahanın en iyisi Abdülkadir Ömür’ün düşürülmesiyle kazanılan frikikte Baker çok nefis vuruşla tam köşeden Ankaragücü ağlarına gönderince, 45+1’de gelen golle ilk yarı tamamlanmış oldu.
İlk yarıda hiç pozisyon bulamayan Ankaragücü, ikinci yarının başlamasıyla kalemizde ilk tehlikeli atağını yaptı ama Uğurcan gole izin vermedi.
 
Dakikalar ilerliyor bizler de iyi bir hareket olur da onu okuyucularımızla paylaşırız diye bekliyoruz. Fakat bizim takımdan olumlu futbol beklemek hayal olur. Ankaragücü maçında sadece alınan 3 puanı seviniyoruz.
 
Oynanan utanç verici futbolu ise kınıyorum.
 
Abdullah Avcı Erzurum maçındaki gibi skoru korumak için takımı geri yaslarsa bizim bu hocadan da çekeceğimiz var demektir. Ankaragücü maçının tamamına bakıyorum, gözüme sadece frikikten atılan güzel gol çarpıyor. Onun haricisinde futbolsuz bir gece geçirdik.