Trabzonpor’un 38 yıl sonra gelen şampiyonluk Kupasında Trabzonspor Başkanı, yönetimi ve teknik ekibin büyük katkısı var. Taraftar dahil herkes sorumluluk aldı.

Sevgili Okurlar,

Bu isimlerden birisi de TFF’de görev yapan Mustafa Hacıkerimoğlu idi. Görev yaptığı süre içinde gözünü budaktan sakınmayan 4 büyük kulübe ‘Adalet’ diye bağıran bir isim olarak ön plana çıktı.

Bir dönem Ali Koç’un isim vermeden hedefe koymak istediği Hacıkerimoğlu Trabzon basını ile buluştu. Hem Trabzonspor camiasına hem de yerel ve yaygın basının temsilcilerine desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Basın üst düzeyde bir savunma refleksi ile Hacıkerimoğlu’na sahip çıktı.

Hacıkerimoğlu’nu ilk kez canlı yayında dinledik.

Trabzon-Of lehçesini bozmamış ve müthiş zeki. Anlattıklarından sabit ki hafızası da çok güçlü.

Basın buluşmasında çok enteresan bir söz söyledi.

‘Gri pozisyonlar vardır, Onlar şampiyonu belirler!’

Siyah, Beyaz ve Gri…

Hacıkerimoğlu, Trabzonspor’un şampiyonluğa giderken hem siyah hem beyaz ama en önemlisi de gri poziyonları takip etti. Alanya’da Trabzonspor’a verilmek istenen ağır ceza ve kumpasını da bozdum dedi

Hacıkerimoğlu bıraktı. Yerine ise sevgili Yalçın Orhan Başkan yardımcısı oldu. Çok önemli bir görev.

Yılmaz Büyükaydın ve Hacıkerimoğlu’nu hizmetlerinden dolayı kutlarken Yalçın Orhan kardeşimize de sonsuz başarılar diliyor ve Ali Koç’un entrikalarına izin vermeyeceğini biliyorum.

SAĞIROĞLU VE KUPA

Ömer Sağıroğlu. Trabzonspor alt yapısında futbola başladı ve ardından Doğanspor’da zirveye çıktı. Stoperdeki müthiş stili ile birçok kulübün transfer etmek istediği isim oldu. 3.Lig’e gitmedi. Hem kendi işyeri vardı hem de o paraya ihtiyacı yoktu. Sağıroğlu uzun yıllar Vardallar konfeksiyon ive Otomotive ciddi katkılar verdi. 2000 kongresinde tanıştığı Ahmet Ağaoğlu ile birlikte yıllar sonra başkan ve Genel Sekreter olarak yolları kesişti. Kupaya dokunmak için TAKA çalışanları olarak ziyaret ettik. Doğanspor’dan hocası olan Servet Özkara’ya ve bizlere büyük ilgi gösterdi. Yavuz Selimin anılarını harmanladık kendisi ile. Ve ‘Son ziyaretçiler TAKA’ dedi ardından da kupayı getirdi müzeye koydu. Emeklerin için Teşekkürler sevgili Genel Sekreter.

TRABZONSPOR ORTA ALANI GÜÇLENDİRECEK

Trabzonpor’un Fenerbahçe ile arasındaki 20 puan farktan 8’lere kadar düşmesinin sebebi orta alandaki Bakasetas ve Berat’ın formsuzluğu idi. Dorukhan da zaman, zaman sakatlanınca yük tamamen Siopis’in üzerine bindi. Trabzonspor şimdi orta alanı güçlendirmek için çok iyi bir 6 numara ve çok iyi bir 8 numara tranfer etmeli.

Kaan Ayhan, Trezeguet ve Haji Whayt’ı tarnfer edersek Şampiyonlar ligindeyiz. Yok Bakasetas ‘ben oynayacağım, benim bölgemi bana bırakın’ derse ona da diyecek sözümüz olmaz!

ALİ HAYDAR HEM MUTLU HEM DE HÜZÜNLÜ..

Kız vermek kolay değildir. Gururdur. Ama hüzündür aynı zamanda. 1.5 ay içinde  arkadaşlarımız kızlarını evlendirdiler. Sebahattin Alemdar ilkbaharın ortalarında, İbrahim İskender 18 Haziran’da telli duvaklı gelin ettiler evlatlarını. Ve Boztepe. Radisson Blue otel. İnşaat mühendisi sevgili Ali Haydar ve mimar Asiye Gedikli’nin güzel kızları Doktor Gülnihal’ın nikahına ve düğüne tanıklık ettik. Hem Anne hem de baba gururlu idi ama aynı zamanda hüzünlü. Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Gedikli Haziran ayını hareketli geçirdi, uçaktan inmedi.

Trabzon’da Akyazı stadının zeminini yetiştirmek için büyük çaba içinde. Gedikli, Bodrum’da  inşaatını sürdürdüğü Villalarda da sona geldi ve sadece ince işçilikleri kaldı. Levent Dumuş ile birlikte onlara son rötuşları atıyorlar. Ve böyle bir süreçte hem nikahın hem de düğünün dostlarını da mutlu ederek tamamladı. Düğünde Trabzon protokolü tam kadro hazır bulundu hem de başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetimci arkadaşları Ali Haydar’ı yalnız bırakmadılar.

Ayrıca grup arkadaşlarımız da bir kısmı nikahta bir kısmı da gece düğünde Gedikli ailesinin mutluluğuna ortak oldular. Doktor Seyit Hisoğlu Ankara’dan bildirdiği mazereti kabul edilirken gecede Aziz Bahadır eşi ve kızı, yine Efkan Sayitoğlu, İbrahim İskender ve Özkan Öztürk de eşleri ile birlikte arkadaşları ile birlikte idiler. Bir kez daha Gedikli ve Savaş ailesinin mutluluğunu yürekten paylaşıyorum.

HER ALANDA YILDIZ!

Yusuf Yazıcı Erdoğdu Lisesinden yetişti ve bugün dünya starı. Trabzonspor’dan büyük bir paraya Lille gitti. Lille de  Avrupa’da iki maçta  üstü üste Hatc-rik yapan oyuncu oldu. Takımını şampiyon yaptı. CSK Moktova’ya transfer oldu. 8 maçta 6 gol atarak orada da tarihe geçti. Ne o? Televizyonu açtık ki, Çaykara’da reklam filminde, Türkiye güzeli ile el ele. Yusuf Yazıcı artık gerçek bir yıldız. Saha içi ve saha dışında. Şimdi tranferi gündemde. Alınır ama marke edilebilir mi? Avcı ve ekibi eder.

ŞENER YAVUZ

O bir Trabzon beyefendisi. Trabzonspor’un eski yöneticisi. Sevgili Hasan Kandaz’ın kayınbiraderi. Kandaz bu fotoğrafı bize ulaştırdı. Ankara’da bir dizi sağlık testleri ve tedavisi yaptıran Yavuz, kurban bayramı için geldi ve dönecek. Sağlıklı nice yıllara.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Trabzon moloz mevkii. pazarkapı limanı. 1901.