Siyasette olsun, iş dünyasında olsun, sporda olsun sindire sindire zirveye isimleri sayın desek ön sıralara koyacağımız isimlerden birisi de İbrahim Usta’dır.

İş dünyasında ilk kazanımlarını sağladığında Hacıkasımspor’a başkan olmak istiyordu.

Dahası kulübü satın alıp onu yukarılara çıkarmak isteği ve arzusu vardı.

Allah sağlığını versin sevgili Cevat Ocak bırakmadı. Meydan Parkı’nda yalvardı yakardı ve onu Arsinspor Başkanlığı için ikna etti.

Arsinspor’un zor günlerinden çıkması üçüncü lige adım atması orada şampiyon olup ikinci lige yükselmesi İbrahim Usta ve Usta ailesinin çileli yolculuğudur.

Büyük fedakârlıklar yaptı, gruplardan döndü, kavgalara tutuştu ama geri adım atmadı.

Bu çabası üniversite yıllarından süregelen liderlik duruşu, İnşaat Mühendisleri Odası’ndaki uzun süren başkanlığı Trabzon’daki yatırımlarını da ekledi.

Söğütlü blokları, İpekyolu iş merkezi ve sonrasında da İskenderpaşa’nın arkasındaki iş merkezini yaparak ekonomik olarak da nefese aldı.

Dünkü basınla sohbet toplantısında söylediği gibi eğer 2000’li yallarda değil de 90’lı yıllarda “Ver elini Ankara” deseydi bugün çok daha farklı yerlerdeydi.

Ama Allah’a şükrediyor

HES yatırımlardı ki Maçka, Espiye ve Kastamonu çok önemli yatırımlardır.

İnşaat sektörüne verdiği katkılar Ankara Çukurambar’ı inşa eden üç- dört müteahhitten biri olması İbrahim Usta’nın azmi mücadelesi kararlılığı ve düzgünlüğünün işaretidir.

Cevat Ocak’ın değimiyle İbrahim Usta ile sabahlara kadar spor konuşsan doymaz.

Özellikle Meydan Parkı’ndaki transferleri, Ankara Pelit pastanesindeki futbol sohbetleri onun Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF) Yönetim Kurulu üyeliğine kadar ilk gidişinin başlangıcıdır.

Sayın Haluk Ulusoy’a ciddi destek verdi ancak Trabzon’daki Sivas maçında İbrahim Usta’ya yapılan yanlış, arkasından Trabzonspor’a verilen ceza Usta’yı zor durumda bırakacağını sananlar yanıldılar.

İbrahim Usta Trabzon’da verilen cezalara şerh koydu, isyan etti ama önleyemedi

Haluk Ulusoy’un dünyasında o günlerde üç İstanbul takımını memnun etmekten başka bir şey yoktu.

İbrahim Usta sarsıldı ama yıkılmadı

Döndü sonraki yıllarda bu kez Yıldırım Demiören’le birlikte TFF da Başkan Vekili olarak görev yaptı.

Spor kulüplerine, hakem camiasına, gözlemcilere, temsilcilere ve hakemlere inanılmaz destekler verdi.

Ve TFF’de Trabzonspor’un haksızlığa uğramaması için her türlü fedakârlığı yaptı.

Fakat elbette ki eksiklikler aksaklıklar olmadı mı, oldu

Ancak tepkisini koydu, yumruğunu masaya vurdu.

Trabzonspor için Aziz Yıldırım’la, Yıldırım Demirören’le ve daha birçok isimle tartıştı Trabzonspor’un hakkının yenilmesine müsaade etmedi.

Sevgili İbrahim Usta bir haftadır Trabzon’da.

Ailesiyle geldi, yakın dostlarını ve ağabeyi Yakup Usta’nın oğlunun nikâh törenine iştirak etti. Bir yıldır çok özlediği Trabzon basını ile birlikte dün sabah kahvaltısı yaptı.

Spordan siyasete, 50’ye yakın basın mensubu vardı.

Sayın Usta bu basın toplantısı ne bir yere talip olduğumu gösterir ne de olmadığımı sohbet edeceğiz dedi.

Masadakiler genelde TFF başkanlığı üzerinden sorular sordular. Usta da olmayacağını söylemedi, açık kapıyı bıraktı. Kulislerden aldığım bilgelere göre Trabzonspor’dan ziyade İbrahim Usta TFF’yi planlıyor ve oraya aday olmayı istiyor hem de başkanlığa.

Kendisine yakışır ama şunu söyleyeceğim benim için İbrahim Usta’nın şu sözü de çok anlamlıdır.

Bakanlık mı şampiyon Trabzonspor başkanlığı mı 100 kerede şampiyon Trabzonspor başkanlığı dedi.

Trabzonspor için aldığım hapis ve men cezaları benim şeref madalyamdır dedi. Çocuklarımla gururla anlatacağım şeylerdir bunlar dedi.

Trabzonspor’un kongresine 6-7 ay var.

Ahmet Ağaoğlu güzel işler yapıldı, yoruldu ve bırakabileceğini söyledi. Yani Ağaoğlu’nun yeniden aday olması tamamen saha sonuçlarına bağlı. Eğer zirvede giderse zaten kimse talip olmaz ama yok ilk dört içinde veya altında kalırsa aralıkta değişiklik kaçınılmaz olur.

Onun için Sayın Usta zaman zaman Trabzonspor başkanlığına hamle yaptı ama geri durdu. TFF Başkan adayının daha ziyade siyaseten belirlendiği bir yerde kalsın Usta’ya söyleyeceğim tek şey.

Usta başkan Trabzonspor şampiyon

Arttık hiçbir yere kaçamazsın.