CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun özellikle yerel seçimlerdeki büyük başarısı, rakipsiz ve tartışmasız lider konumuna getirdi.

Unutulmuş olabilir. 37.Kurultay’nda  “İkinci Yüz Yıl” Çağrısını yapan Kemal Bey, kurultay konuşması ve de 13.Maddelik bildirisi, belli ki bazılarını tedirgin etmiş. Kemal Beyin; kurultay konuşması ülkenin kurtuluşu için tam bir reçete ve iktidar şifreleri ile doluydu.

Türkiye, tarihin en ağır bunalımını yaşıyor. CHP, ülkeyi bunalımdan  çıkaracak. İlk seçimde dostlarımız ile birlikte iktidar olacak.” Anahtar sözcük bu.
Kemal Bey’in  “Dostlarla Ziyareti” devam ediyor.

Önce Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, geçenlerde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı  ziyaret etti.
Kemal Bey’in ziyaretleri devam edecek.
*
Kemal Bey ,  “Adalet”  yürüyüşünden beri Parti kimliğinin üzerinde daha kapsayıcı ve kucaklayıcı ”Önce Türkiye”  stratejisini izliyor. Bunda da başarılı oldu.
 İYİ Parti’nin seçimlere girmesini sağlamak için milletvekillerini vererek, siyaset satrancının ilk hamlesini yaptı. Bunun ilk meyvesini yerel seçimlerde aldı. Demokrası ve özgürlük kapısını açtı.

Kemal Bey, genel başkandan öteye orkestra şefi gibi muhalefet cephesinde siyaseti dizayn ediyor. Ötekileştirmeden, kırıp dökmeden, uzlaşarak ve umut vererek yapıyor bunu..

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizi CHP refleksleri ile aşılamayacağını gören Kemal Bey asgari  prensiplerle muhalefeti bir araya getirmeye çalışıyor.
Bu strateji tutarsa “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” önerisi gündeme gelebilir. Yeni kurulan partilere geçişler bu durumu hızlandırabilir.
TBMM içinde yaşanacak bir uzlaşma ile referanduma gerek kalmaksızın yeni bir Anayasa süreci başlayabilir..Genel Başkan Kılıçdaroğlu  “Önce CHP” yerine “Önce Türkiye” siyasetini yapıyor.