Pandemi sırasında  açıklamıştı Sayın Cumhurbaşkanımız...
“ 1500 tl altında emekli maaşı kalmayacağını” söyleyerek vermişti müjdeyi.
Hatta 25 Mart tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında emeklilerimize verdiği müjde kanunlaştı. Artık en düşük emekli aylığı 1500 lira. Emeklilerimize ve milletimize hayırlı olsun. Biz birlikte Türkiye’yiz.” Diyerek son noktayı koymuştu.
Bayramdan iki gün önce aradı arkadaşım.
“ Hani maaşlar 1500 tl olmuştu? 1400 lira verdiler! Haberin olsun. “ Dedi.
Şaşırdım, ne diyeceğimi bilemedim.
Sayın Bakanım, sivil hayatınızda sizin için zerre önemi olmayan o 100 tl, başkaları için o kadar büyük bir rakam ki...
Hatta hayal kırıklığı bile yaratabiliyor!
Altı üstü 100 lira!
Bayram üzeriydi...
Oldu mu hiç?
 
**************
İstanbul Büyükşehir Belediyesi restorasyon çalışmaları kapsamında 3. Ahmed Çeşmesini restore ediyor ve çeşmeden su akıyor.
Tarih 21 Mayıs
Kanal CNN Türk
Yukarıda yazdığım metni muhabir arkadaş haber yapıyor. Tarihi çeşmeden suyun akışını, tarihi çeşmenin önemini vs anlatıyor ama bilin bakalım neyi anlatmıyor?
Çeşmeyi İBB’nin restore ettiğini pek tabi!
Gerçekten bu kafayı anlayamıyorum!
Bu saçma sapan düşmanlığı ise hiç anlayamıyorum.
Dünya bambaşka bir yerlere evrilirken, bizim altı üstü bir çeşmeyi siyasi amaç uğruna kullanmamızı aklım almıyor!
O çeşme kimin? Bizim değil mi?
Biz kimiz?
“Yeni Dünya Düzeni” denilen vahşiyle böyle mi baş edeceğiz?
Adamlar “ Size çip takacağız! Artık tek tek değil topluca zihninizi ele geçireceğiz!” diyor.
Bizimkiler de bir çeşmeyi paylaşamıyorlar!
Güler misiniz, ağlar mısınız?
 
****************
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı dikkate alarak herkesin yaptığı üzere, o açıklama sonrası bende izledim Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “Sakın Kader Deme” adlı videosunu.
Özellikle “ifade özgürlüğü olmadığı zaman”  dediği anda ekranın karartılması, genç kızın “bir twit atarken bile” dediği anda görüntünün kesilmesi, Anıtkabir’e çıktığı anda müziğin değişmesi vs enteresan olsa da benim en dikkatimi çeken Fox tv sunucusu İsmail Küçükkaya’ya söylediği “ tüzüğümüzü açın, 1.Sayfa 1.Madde Basın Özgürlüğü “ deyişi oldu.
Nedense inanamadım!
 
***************
Geçen hafta 5G’nin insan sağlığına olan zararlarını anlatmıştım.
Bu hafta da 5G’nin başkalarına olan faydalarından bahsetmek istiyorum.
Başkalarına diyorum... Çünkü malum biz hala S-400 restleşmesiyle meşgulüz.
Dünya da yüksek hızlar için kullanılan bir hız birimi vardır. Havacılıkta ses hızına verilen bu isme Mach denir. Ses hızı Mach 1’e karşılık gelir. Bir uçak ses hızının kaç katı hıza sahipse birimin arkasında ki katsayı da o olur.(Mach 1, Mach 2, Mach 3... gibi)
Mach 5’den daha hızlı, ses hızının da 5 katı hızda olduğu söylenen 5G ile seyahat edebilen nükleer savaş başlıkları ve hipersonik silahların kullanımı daha kolaylaşacakmış.
Saniyenin bir kısmında yön değiştiren, çok kısa sürede veri toplayan, verileri detaylandıran ve ileten Mach 5, 5G sayesinde bu gücü beş kat daha arttırarak bu işlemleri yapacak oluşu teknolojinin geldiği nokta açısından çok önemli.
Üstelik Savunma Bakanlıklarının bunu daha düşük maliyetlerle kullanacak oluşu da 5G’nin sıralanan faydalarından biri.
Şimdi bu teknolojiyi duyunca bazı şeyler bende daha iyi yerine oturuyor diyebilirim.
Özellikle dünyada ortadan kaybolan 5 milyon çocuğun saklanıldığı, içlerinde saatte 632 km ile 1200 km’ye çıktığı söylenilen Maglev Trenlerin ( magnetikler sayesinde havadan giden)  hatta Karadeniz’in altında bile  var olduğu haritalarda gösterilen yer altı tünellerine dair söylentilere artık “ neden olmasın? “ gözüyle bakıyorum.
Ortadan kaybolan çocukların Küreselci pedofililer tarafından kanları alınmak suretiyle ayinlerde kurban edildiğini daha önceden yazmıştım.
Bu arada konu ile bağlantıyı kurabilmeniz açısından, açılışına tanıdık simaların katıldığı Gotthard Tunnel Opennig (Gotthard Tüneli açılış) törenini izlemenizi tavsiye ederim. ( Yahudilikte ve Hristiyanlıkta Kuzu İsa’yı, Keçi Şeytan’ı simgeler)
İyi seyirler.