“İstihdamlarda daima ön planda olan nitelikli insandır”. Ancak bu nitelik hem beceri, birikim ve yetenek ile alakalı olduğu kadar sosyal acıdan da yeterli olmalıdır. Aksi halde rahmetli anamın dediği gibi “bir kazan süt ver, bir tekme ile yere dök iç et” şeklinde olur. İşe istihdam edilen insanlarda her yönlü yeterlilik de aranmalı. Hele de insanlarla karşı karşıya olunacağı bir pozisyon söz konusu ise daha da dikkatli olunmalı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmelerine mensup otobüslerde zaman zaman yaşanan huzursuzlukların bir kısmı vatandaşların bilinçsizliğinden kaynaklandığı gibi bir kısmı da maalesef bir elin parmak sayısı kadar olmayan araç sürücülerinden kaynaklandığına yaşanmış birkaç olay ile şahit olduk. Şoför zimmetindeki aracın kamuya ait olduğunun idrakinde olmalı. Ayrıca mesai anında vatandaşa kaba davranmamalı. Olaylar değişik kişilerle görüşülerek tatlıya bağlanmış olsa da sürücü kaynaklı bu tür olayların önü mutlaka alınmalıdır.

Otobüs sürücüleri içerisinde tanıdıklarımız, akrabalarımız ve dostlarımız var. Onların ve diğer şoför arkadaşların çoğunluğu nitelikli ve saygın arkadaşlar töhmet altına düşmemeliler. “Sinek bir şey değil ancak mide bulandırır” der atalarımız.

Elbette ki sürücü şüphelendiği kimliği görme hakkına sahiptir. Ancak vatandaşın elinden özel hizmet kimliğini aldıktan sonra kimliği geri iade etmeden vatandaşı araçtan indirip çekip gitme hakkı yoktur.  Hele can pazarının yaşandığı bir dönemde sağlık personeline ait hizmete özel kimlik kartına el koymak hiç de şık olmamıştır.

Trabzon Büyük Şehir Belediyesi Ulaşım Müdürü Nazmi Altuntaş’ın telefonla arayarak sorumlu hakkında gerekli soruşturmanın başlatıldığını bildirerek bu soruşturma sonucunda tekrar geri dönüş yapacaklarını belirtmeleri, sorumluluk ve nezaket adına büyük bir incelikti. Bizde buradan kendilerine teşekkür ediyor, saygılarımızı iletiyoruz.