Trabzonspor’da Ünal Karaman’ın ayrılması ve Hüseyin Çimşir’in geçici olarak Trabzonspor’un başına gelmesi çok büyük bir değişim değildir.
Ünal Karaman’ın ayrılmasından sonra dikkat edilmesi gereken oyuncuların ruhalitesi.
Nasıl duracaklar?
Bunu çözmek ve bunu yönetmek gerek.
Sosa’nın sözleşme imzalamamasının Ünal Karaman’la bir ilgisi var mıydı?
Var ise bu sorun çözülebilir mi? 

Devre arasında hocanın ayrılacağını daha önceden mi öğrenmişti?
Sosa ile yeni sözleşme yapılmayacak ise Sosa için de ara tranferde ideal bir alternatif  bulunmalıdır. N’Diaye ve Talisca son derece özel oyunculardır ama onun alternatifi değillerdir. 
Sosa topu ayağına aldığında bütün takımı hareket geçiren bir oyuncu.
Kendine çok iyi bakan profesyonel.
Fiziki görüntüsü ile liderliğe uygun bir isimdir. 
Trabzonspor Sosa konusunu çözer ve konuşulan takviyeleri yaparsa önünü açar hatta şampiyonluk ipini bile göğüsleyebilir.

DÜN VE BUGÜNE BAKIN!

1996 yılında şampiyonluğumuz çalınırken, 2005 yılında hakemler önümüzü keserken, 2010 yılında şike ile şampiyonluğumuz gasp edilirken Bakanlıklarda  kim vardı? Fenerliler, Beşiktaşlılar ve Galatasaraylılar. 1996 yılında Trabzonspor taraftarı takımını desteklemek için Avni Aker’e giremedi. Türkiye’nin çeşitli illerinden 10 bin Polis Trabzon’a yığıldı.

Maç elimizden alındı, Fenere verildi. Peki o gün medyanın başında kim vardı? Zafer Mutlu ve Ertuğrul Özkök. Bugün Ekonominin başında Trabzon’un evladı, Trabzonsporlu bir isim var. Berat Albayrak. Medyanın başında ise yine ağabeyi Trabzonsporlu Serhat Albayrak. Trabzonspor’a saldırının nedeni bu hazımsızlıktır diyorum.

GÜÇLÜ KARAKTER

N’Diaye’yi Osmanlıspor’a transfer eden ve ondan bir yıldız yaratan Mustafa Reşit Akçay Fırtına’nın yeni transferini yorumladı. Bordo- Mavililer’in eski hocası, Ndiaye’den övgüyle söz etti. Deneyimli teknik adam, “Badou Ndiaye bulunduğu ortamın kalitesini artıran bir karakter. İdman temposunu artıran ve antrenmana dahi kalite katan bir oyuncu. Saha içinde olduğu kadar saha dışında da çok önemli bir karakter  yararlı olacak” dedi.

İki kelime ek yapayım, eğer Trabzonspor Teknik adam alacaksa Akçay favori isim olmalıdır. Şota da diyenler de var. Bir karma daha yapılabilir. Giray hoca, Sadi hoca, Hüseyin, Lemi, Ogün, Soner. Süper götürürler.

Unutmadan efsaneleri de çağırın. nasıl bir Trabzonspor itiyorlar sorun..  

REKORU KIRILMADI..

Ünal Karaman’ın ayrılmasından sonra Trabzonspor teknik direktör arayışına geçti. İşte bu noktada bir kez daha Yılmaz Vural ismi gündeme geldi.

Yılmaz Vural son yıllarnda teknik adamdan çok televziyonlardaki programlarla gündeme geldi. Türk futboluna ciddi hizmetler ettiği doğru. Ve Trabzonspor’un başında 1997 yılında İstanbul’da Fenerbahçe’yi 2-1 yenen bir teknik adam. O günden sonra bu gerçekleşmedi. Yeni teknik adamın bir hedefi de bu olmalı. Saraçoğlu’nda yenecek.

ÜNAL HOCA

Ahmet Ağaoğlu’nun eleştirilerine, ‘Başkanımız haklı devre arasında daha çok çalışacağız’ demiş olsaydı devam edebilirdi.

Trabzonspor’a güzel hizmetler verdi. Ona karşı tek eleştirimiz teknik anlamda oldu. Sakatlıklar yaşadığı da doğru. Trabzonspor’u güzel yere getirdi. Soğukkanlı ve güzel duruşunun etkisi vardı. Hizmetlerine teşekkür ediyoruz Ünal hoca..

İSTANBUL KARTAL’I..

TAKA Gazetesi’nin Anadolu yakasında, Kartal ve Cevizli bölgesindeki abonelerinden birisi iş adamı Hamza Satır ve Selçuk Çakıroğlu’na her İstanbul’a gittiğimizde mutlaka uğrarız.

Hamza TAKA Gazetesini öylesine yakın takip ediyor ki, her sabah alıyor, hangi bayide gazete kalmış ise ücretini ödeyip topluyor, Sadece Kardenizlilerin işyerlerine, çay ocaklarına değil Eskişehirlileri, Ercincanlıları da TAKA ’cı yaptı. Hamza Satır ile buluştuk ve sohbet ettik. Trabzonspor Konya’yı da yenince keyfimize baktık. Daha sonra Ünal’ın ayrılışı da onun keyfini bozduğunu gördük.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Şenol, Güngör, Serdar ,Tuncay türkiye kupası ile Trabzon havalimanında.