Türkiye’de her gün 7 bin vaka çıkarken 100’e yakın insan vefat ederken futbol oynamak zordur. Bu zorluğu Trabzonpor’da yaşadı, yaşıyor.

Sevgili Okurlar, Öyle bir noktaya gelindi ki 7 futbolcu birden koronaya yakalandı. Yine tepe yöneticisinin de korona tedavisine başlandı. Kaleciler Uğurcan, Arda ve Erce’nin aynı anda bir kaç gün ara ile testlerinin pozitif çıkması biraz taraftarın kafasını karıştırdı ve üzdü de.

Nasıl oldu? Nerede kapıldı?

Dikkat edilmedi mi?

Bunları elbette ki yöneticiler takip edecektir. Ancak Trabzonspor şampiyonluğu konuşmaya başladığı anda ki bu gelişmeler canımızı sıktı..

Nwakaeme ayağını kaldırıyor ve sanki Fener maçında oynamamak için kırmızıya gidiyor! Hakem sarıdan kırmızı ile cezalandırıyor!

Nwakaeme keyfi gelince döktürüyor, keyfi kaçınca da kart görüyor oynamıyor!

Koronavirüsün gölgesinde İstanbul’a gidecek Trabzonspor yine 11 kişi ile sahaya çıkacaktır. Kalede Kağan oynayacak belki sağda Hüseyin, ortada Edgar ile birlikte Hugo, solda Kamil Ahmet, orta sahada sıkıntı yok, Flavio, Berat ve Bakasetas, hücumda ise Ekuban ki en büyük iş onunla birlikte Djaniny’e düşecek. Peki son isim kim? Yusuf Sarı mı, yoksa Afobe mi? İşte buna da güvenimiz tam olan Abdullah Avcı karar verecektir.

6 puandan 45 puana gelen bir Trabzonspor İstanbul’a 4.kalecisi ile gitti. Bu akşam kazanırsa önünde kimse duramaz. Maç zor. İlk yarıda ilk 3 maçını kaybeden Başakşehir bizi yenerek hayata dönmüştü.

Bu kez can suyu olmayalım!

BAKASETAS VE BERAT

Ara transferi en verimli geçiren takımlardan birisi de Trabzonspor oldu. Ahmet Ağaoğlu ‘İyi para verdim’ dedi. Aslında iyi para verdik demeli idi. Ama iyi transfer yaptı. Hem Berat orta sahayı çekip çevirdi ve Flavio, Baker yumuşak karnını sertleştirdi hem de 10 numara transfer ile Bakasetas rakip kaleyi döver oldu. 3 maçta, 3 gol atması direkt 9 puana katkı yapması çok önemli. Bu akşam da kendisinden üst düzey bir performans bekliyoruz.  Çünkü Nwakaeme’nin yokluğunu giderecek olan biraz da bu ikili olacak. Eğer önde Djaniny ve Ekuban gayret eder iyi yardımlaşır iseler İstanbul’da da kazanabiliriz.

YİNE BANA HÜSRAN DÜŞTÜ!

‘Şeytan Rıdvan ve ağabeyin uzaktan talimatlarıyla ‘Rizespor’da mevcut başkan var iken ortaya atılan gölge başkan (Bence branşı güreş ona BAKsın) Geldiği günden beri takıma zarar veren, ‘BAL tutan’ ile bu işler yürümüyor. Yine bana hüsran düştü. Fatih Sultan Kar.’

SEYİT’İN SOBASI YANDI!

Koronavirüs sürecinde herkes kendine bir kısıtlama koydu. Görüşmeler azaldı. Güzel insanlar grubu 11 Mart 2020 tarihinden itibaren aynı masa etrafında bir kez buluşabildi o da Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’i ağırladık. Şimdi kişisel görüşmeler var. Seyit Hisoğlu, İbrahim İskender’i Kuhla Otel’de ziyaret etti ve köyüne çıktı. Ardından da yeni yaptırdığı villasında sobasını yaktı ve görüntüyü de gruba attı. Bir de konum bıraktı. Ve İş insanları Sami Karaman ile İbrahim İskender, vurdular ve Kocaba’ya çıktılar, sobanın üzerindeki çaydan yudumladılar ve sohbet ettiler. Mesafe yakın ama sadece 2 saniyelik bir yakınlık ve fotoğraf sonrasında tekrar sosyal mesafeye dönüldü.

TRABZON’UN SOKAK LEZZETLERİ!

‘Seyyar el arabalarında satılan halk arasındaki en bilinen efsane adıyla  Tükürük köftesi.. 77 yılında Ticaret Lisesi öğrencisiyken. Hava karardıktan sonra eve gidiş zili çalınca yürüye yürüye eve gidene kadar ki o zamanlar öğrenci servislerimiz yoktu.. Yürüme okula gider yürüme okuldan eve dönerdik... Yol güzergahımız Ticaret Lisesi ve Pazarkapı Mahallesi Mısırlı Sokaktı.. Bu yolu her gün sabah akşam yürüme gidip gelirken yolumuzun üstünde Atapark’taki eski çeşmenin önünde sarı ışık saçan lambanın altında el arabasında maydanozlu tükürük köftesi satan bir Hacı ağbi vardı.. Aman Allah’ım o nasıl bir lezzet... Çocukluk, gençlik psikolojisi mi bilemem ama.. Parmaklarımızı yeme garantili.. Yarım ekmeğin içi alınacak, ekmek ızgaranın üstüne yatırılıp hafif kızardıktan sonra içine köftesi ve bol soğanlı malzemesini koyduktan ve bol tuz ektikten sonra. .İçinden çıkardığı iç ekmeği de yağa batırıp ekmeğin üstüne kapatıp gazete kağıdına sarıp verirdi. Hayatımda yediğim en lezzetli ve damak çatlatan köftesiydi... O köfteyi elimizde yiye yiye yürüyerek eve gitmek çok keyifliydi.. Selam olsun o günlere, o yıllar bu inanılmaz lezzetleri bizlere sunan o güzelim insanlara... Yazan: Hasan Kandaz.’

HAFTANIN FOTOĞRAFLARI

Trabzonspor önde ve Atatürk arkada. Biri Anadolu’yu kurtaran ve yurt yapan adam, diğeri ise Anadolu İhtilalı’nı gerçekleştiren Trabzonspor. Ve Atatürk’ün Trabzon’a geldiğinde kaldığı köşkü. Beyaza bürünmüş. 

BİRAZ DA NOSTALJİ

Atapark Zağnos girişi. Trabzon CHP Milletvekili Şevket Arz’ın paylaşımı.