Bugün sizlerle kutsal kitabımızı tanımaya çalışacağız. Hani o duvarlarda süslü olarak sakladığımız kutsal kitabımızı.

Kuran son semavi kitaptır. Rabbimiz biz kullarına rahmetinden dolayı Peygamber ve kutsal kitap göndermektedir. Gönderdiği son semavi kitap Kuran dır.

Kuran 23 yılda tamamlanmıştır. 13 yılı Mekke'de 10 yılıda Medine'de nasil olmuştur. Mekke'de nazil olan ayetlere Mekki ayetler Medine'de inen ayetlere Medeni ayetler denilmektedir. Mekke'de nail olan ayetler genellikle ima hakikatları üzerinde durmaktadır. Ki Kuranın yüzde altmış beşi civarındadır. Medine'de inen ayetlerde genellikle ibadet, ahlak ve muamelat hakikatleri hakkında nazil olmuştur. Ki Kuranın yüzde otuz beşi civarındadır.

Kuranı Kerim en önce tevhit inancını yerleştirmeye çalışmıştır. Yani bu evrenin bir yaratıcısı var. O da bir ve tek olan Allah azze ve celledir. Allahımızın altısı zati sekizi subuti olmak üzere on dört tane sıfatı vardır. Kısaca Allah'ımız her şeyi görür her şeyi işitir ve hüküm koyucudur. Allahımız hükmünü koymuştur. O da Kurandır.Allahımız Kuranla bir kulunun dünyada nasıl yaşaması gerektiğini bizlere bildirmektedir.

Allah'ın koyduğu kurallar biz kullarının dünya ve ahiret mutluluğu içindir. Bir insan Kuranla amel ederse dünyada ailesinde sokağında ve iş yerinde mutlu olur. Çünkü Kuranın gönderilmesi bu amaçladır.

Bakınız antik yunanda felsefenin mucidi Aristo eserinde ne buyurmaktadır. Alıntıyı yaparken Aristonun Müslüman olmadığını hafızanızda bir yer tutsun. Diyor ki; "Bu kadar mükemmel yaratılan bu evrenin bir yaratıcısı var. O da Allah'tır. Fakat bu kadar mükemmel yapıyı yarattığına göre herhalde yorulmuş ve dinlenmeye çekilmiştir." Bu adam Müslüman olmadığı halde Allah'a ulaşmış.

  1. da biz kullarının mutluluğu için her emir vardır. Kuranda namaz vardır. Namazın yanında ANNE VE BABAYA SAYGI VAR. EŞLE İYİ GEÇİNMEK VAR. AKRABALIK VE KOMŞULUK BAĞLARI NIN KESİLMEMESİ EMRİ VAR. HAYVANLARA İYİ DAVRANILMASI VE SUYUN İSRAF EDİLMEMESİ VE AĞAÇLARIN GEREKSİZ YERE KESİLMEMESİ VARDIR.

Kuranda biz kulların mutluluğu için her türlü emir ve yasak vardır. Şu unutulmamalıdır ki Kuran da bir emir varsa bilinmelidir ki o emir de kişiye aileye ve topluma faydalar vardır. Yok eğer bir yasak varsa bilinmelidir ki bu yasakta kişiye aileye ve topluma zararlar vardır. Örnek vereyim ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır. Aile içerisinde iyi geçinme emri vardır. Bu emirde mutlu ailenin sırları vardır. Kuranda içki yasağı vardır bu yasakta hem kişiye hemde topluma zararlar olduğu her aklı selim tarafından dillendirilmektedir.

Peygamberimizin bir hadisleri ile yazımı noktalamak isterim." Sizlere iki şey bırakıyorum. Onlara sahip çıktığınız sürece yolunuzu sapıtmazsınız. Allah'ın kitabı Kuran ve benim sünnetim."

Allah hüküm koyucudur. Hükmünü Kuranla ve Peygamberimizle koymuştur...