Şu fotoğrafa bakarmısınız, fotomontajlığı da var! Trabzon budur. Trabzon’a yapılanları köydeki 70 yaşındaki anamız da biliyor, torunu Ahmet te, Mehmet te.
Önceki gün Muzaffer Göktaş ile konuştum.
Trabzonspor’a yapılan haksızlıklarla ilgili yazdığım yazıda ‘Geçmişte haksızlık yapamıyorlardı. Trabzon’un büyükleri vardı’ diye yazdığım için tebrik etti.
Trabzon Ortahisar Belediye Bakanı Ahmet Metin Genç’in Gümüşdağ çıkışını da yerinde buldu ve destek verdi. ‘Hepimiz Ahmet kadar cesaretli olmalıyız’ dedi.
Göktaş doğru söylüyor.
Yapılan haksızlıkların yanında bizimde sıkıntılarımız oldu. Oyun, oyuncu, teknik kadro bazında.
Onlara da bir bakalım:

1-Hakemler sezon başından beri 20 puanımızı çaldı, iş işten geçtikten sonra da penaltıları vermeye başladılar!
2-Pandemi süreci hızımızı kesti.
3-Sakatlık dönüşü Abdulkadir Ömür verimli olamadı.
4-Şampiyonlar ligine katılamama haberi  oyuncuları şoke etti.
5-Hüseyin hoca yenilmedi ancak galip duruma geçtiği maçlarda skoru elinde tutamadı. Antalya maçında sahada olmayan Abdulkadir yerine Ekuban’ı oyundan aldı.
Hepsi bir araya geldi.
Çok üzüldük ama küsmeyeceğiz. Bazı taraftarlar yönetime futbolculara hakaret ediyor. Bu hiç doğru değil.
Çocuklar için üzüldük.
Ama bitmedi. Denizliyi yen, Başakşehirin takılmasını bekle.
Futbolda ne mucizeler yaşandı.

DOĞA BİLE HAYKIRDI


Bu fotoğrafı Teknik inşaatın sahibi Esat Arıkan çekti ve bize gönderdi. Muhteşem bir fotoğraf. Sanki gökyüzünü ve yeri birisi bordo-mavi boyatmış. Artık doğa bile isyan etti: Yer gök bordo-mavi.

GÖREVLERİNİ YAPTILAR


Trabzonspor şampiyonluğa susadı. Aslında şampiyon oldu ama kupasını alamadı. Otobüsün üzerinde gezdiremedi. Hasret sürüyor. O hasretin dinmesi içinde Trabzon sokakları boydan boya süslendi. Bedesten caddesi; Kunduracılar Uzunsokak, Tanjant, Değirmendere her yer  dev bordo-mavi bayraklarla bezendi.

Açı koleji ile Gürdoğan akaryakıtçılık da bayraklarını astı.

BİR BÜYÜK SEVDA


Fatih mahallesinde Durak Lokantasının Trabzonspor sevdası hiç bitmedi. Her maçta Trabzonspor formalarını giyiyor ve umutla bekliyorlar. Şampiyonluk hasretleri yaşlarını geçti ama yılmadılar ve yılmayacaklar. Devam çocuklar. Bunca haksızlık bir gün yapanların vicdanını sızlatacak ve gelip sizden özür dileyecekler.

GURBETTE Kİ TRABZONSPOR


Ali Raşitoğlu. Pelitlili. İş gereği Kırıkkale’de çalıştı ve oradan emekli oldu. Raşitoğlu her yaz gelir dostlarını gezen ve döner. Genel Müdürümüz Zihni Ağırman’ın yakın arkadaşı, bizimde kardeşimizdir. Bir saate yakın anlattı. Anlattıklarını yazmıyorum ama Başakşehir’in TFF ve MHK tarafından korunduğunu ifade etti. Raşitoğlu Antalya maçından sonra da aradı, ‘Olmadı’ dedi.

ÖNCE SAĞLIK DİYENLER

Trabzonlu gazeteci-yazar Cevat Ocak oğluyla ilgili bir gelişmeyi paylaştı, Trabzonspor U-19 takımının kaleci olan oğlu Göksu rahatsızlanmış. Alt yapı doktorları hemen Koordinatör Hamit Cihan’ı bilgilendirmişler.

Göksu acilen Tıp fakültesine getirilmiş. Trabzonspor yöneticisi ve sağlık kurulu Başkanı Prof. Dr. Kibar Güven, Genel cerrah uzmanları Celal Tekinbaş, Prof. Dr. Yılmaz Bülbül,  Prof. Dr. Atilla Türkyılmaz, Doç. Dr. Bekir Sami Karapolat tahlilleri yapmış, Tomografileri ve filmleri çektirmiş ve çok şükür korkulan olmamış. Göksu yeniden idmana çıkmış. Doktorların ‘Trabzonspor takımının kalesine geç bize imza verirsin’ sözleri de Ocak ailesini çok mutlu etmiş. Cevat Ocak Trabzonspor yönetimine, alt yapı sorumlularına, KTÜ’deki doktorlara teşekkür ediyor. ‘Yöneticilik, sporcuya her zeminde sahip çıkmaktır. Ahmet Ağaoğlu ve ekibinin farkı da budur’ dedi.

İZ BIRAKTI


Siirt Valisi  Ali Fuat Atik 3 yıl kaldığı Siirtte iz bıraktı. Hem Trabzonspor’u orada yaşattı hem de Siirtspor’u Ve yaptığı önemli tesislerle birlikte iz bıraktı.

BİRAZ DA NOSTALJİ

ASIM AYKAN VE MÜDÜRLERİ


1994 yılının Temmuz ayı. Bu fotorğafa iyi bakın burası Atasu’daki belediyein sosya tesileri müdürler toplartısından çekılmış. Fotoğrafta kimler var. En alt sırada Recep Köksal var bir üstte başkan Asım Aykan, Halil Topatan ve Rahmetli Mehmet Akkaya’yı görüyorum. Mazhar Yıldırımhan, Erol Aydın, Mahmut Kalaycı, Ali Rıza Akdeniz, Selim Çelenk, Hakkı Çavdar, Murteza Okumluş ve Ulaşım müdürü. 

Trabzon’da görev yaptığı süre içinde amatör kulüpleri de destekleyen Asım Aykan ve Göktaş Top imzalıyor.