Finlandiya'da yaklaşık 10 bin yurttaşımız yaşıyor.
9 Ekim 2017 tarihinde Finlandiya'nın Turku şehrinde 9 bin seyirci kapasiteli 'Veritas Stadyumu'nda oynanacak maçın açık ve kapalı trübün biletleri, 6 Eylül Çarşamba akşamı 7 300 üyesi olan yöneticisi de olduğum 'Finlandiya Bilgilendirme Platformu' isimli Facebook Grubumuz'da yaptığım paylaşımımın da etkisiyle bitti.
'N trübünü'nü Türk seyircilere ayırmışlardı ama 'N trübünü' derken yönlendirmem ile, açık ve kapalıda trübün biletlerini de aldık. İki günde biletler tükendi. Facebook'ta paylaşım yaptığım zaman hepsi boştu. Ben, sadece 10 adet bilet aldım ki herkes aynını yaptı. Passolig olayı yok burada. Bir kişi birden fazla bilet alabiliyor topluca.
Finlandiya'da yaşayan yurttaşlarımız ile beraber Balkan Müslümanları ve Azeriler de büyük ilgi gösterip, topluca tüm trübünlerden de biletler aldılar.
Görünen o ki Turku şehrindeki 9 bin kişilik stadda Türkiye kendini evinde gibi hissedecek. Stad küçük ve tezahurat üstünlüğü bizde.

Finlandiya'da, bayrak sorunumuz var. Benim yaklaşık 20 adet bayrak stoğum var ama Türkiye'den getirtip herkese bayraklar dağıtmayı planlıyorum maç günü stad önünde. Sadece 'N trübünü'nde bizim bayrak ve formalara izin var ama başka, diğer trübünlere de sokarız bayrakları yekililerle önceden irtibata geçip, izin alarak. Çünkü, açık ve kapalı trübünleri iyi organize olarak kapattık. TFF'de bu konuda Finlandiya Futbol Federasyonu ile konuşabilir.
"Kiitos Suomi" (Teşekkürler Finlandiya) diye de pankratlar da hazırlamayı düşünüyoruz.
726 gün aradan sonra ilk galibiyetini alarak Finlandiya, İzlanda'yı 1-0 yenmeseydi bu kadar ümidimiz olmayacaktı.
Finlandiya, Hırvatistan'a da 6 Ekim 2017'deki maçta çelme takarsa şaşmayalım.
Grubumuzda Finlandiya, bize çalıştı ve çalışacak gibi de.
Bizler, seyirciler olarak iyi organize olduk ve Finlandiya'ya iş kalırsa, merak etmeyiniz burada herşey yolunda.
Bu yıl Antalya'da 2 - 0 kazandığımız Türkiye - Finlandiya maçına da gitmiştim. Finli seyirciler, bir ellerinde Fin diğer ellerinde Türk bayrakları ile gelmişlerdi maça ki bende de resimde görüldüğü gibi Finlandiya Buz Hokey'inin 1995 ve 2011 yıllarında iki kez dünya şampiyonluğu anı t-şortu vardı. Finlandiya'da da aynı şekilde taşkınlık olmadan, güzel bir maç olacak.