Doğrudur, Ünal Karaman’dan sonraki ikinci hoca idi. Trabzonspor’un üçüncü hocası.
Ama Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu vardı. Morinho ile birlikte çalışmıştı.
Kaldı ki, Konyalı kızımızı almış, Kuran’ı kerimi okumuş, ezanı dinlediğinde etkilenmiş ve haz almıştı.
Hem çalışmış hem de Allah’a teslim olmuş bir teknik adam.
Son basın toplantısında da spor yazarları ile güzel bir diyalog geliştirdi.
Açıklamaları da önemli idi: ‘Trabzon için savaşacağım’
Trabzonspor’un futbolundan keyif alınacağını ifade etti.
Trabzonspor’un forveti çok güçlendi.
Antep maçında Ekuban atsa 4-0’lık maç.
Şimdi Nwvakeme, Semedo, Diabate, Afobe, Abdulkadir Ömür, Bilal Başaçıkoğlu var. Önemli oyuncular.
Eğer Semedo ile birlikte savunmada Hugo, Fener maçına kadar oturursa İstanbul’dan da şanslı dönebiliriz.
Ama Fener’de güzel takım kurdu. Biz önce Başakşehir’i geçmeliyiz.
Sonra Fener.
Maçları tek, tek düşüneceğiz.
Geçen yıl öyle bir hata yaptık ve 8 maçı birden almak istedik!
Yarısını bile alamadık.


 (Newton Basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı)
 
ÖMÜR YEDEK KALIR MI?
 
Trabzonspor’da alternatifler arttı. Ben de bir kadro yapmaya çalıştım ama olmadı! Kadro nasıl olacak? Kalede Uğurcan oynayacak yedeği Erce, sağda Pereria(Serkan) stoperler Edgar ile birlikte Hugo, solda Marlon, orta sahada Baker, A.Kadir Parmak ve önlerinde Ekuban. Solda Nwakeme yedeği Diabate, ortada Semedo, yanında da Afobe (Diabete), milli maçta 10 dakika süre alan maçın kederini çizen Abdülkadir Ömür’e yer bulabilecek miyiz? Yoksa hamle oyuncusu olarak mı göreceğiz?
 

 
YÜK AĞIR
 
Haber şu: ‘Trabzonspor kulübün mali durumuna ilişkin Kamu Aydınlatma Platformu'na bildirimde bulundu. Açıklanan Ağustos ayı cari raporunda toplam borç ve kaynaklara dair bilgiler verildi. Buna göre kısa vadeli borçlar 387 Milyon 653 Bin 991 TL ve uzun vadeli borçlar 871 Milyon 965 Bin 921 TL olmak üzere toplam 1 Milyar 259 Milyon 619 Bin 912 TL borç olduğu belirtildi. Toplam varlıkların ise 644 Milyon 262 Bin 504 TL olarak açıklandı.
Bir önceki dönem olan Mayıs ayı cari raporlarında ise rakamlar şu şekilde paylaşılmıştı; Kısa vadeli borçlar: 302 Milyon 242 Bin 699 TL Uzun vadeli borçlar: 881 Milyon 402 Bin 146 TL, Toplam borçlar. 1 Milyar 183 Milyon 644 Bin 845 TL Toplam varlıklar: 628 Milyon 450 Bin 726 TL.’
Bu yükün altına giren olur mu? Trabzon’da o yönde çalışma var gibi. Önce Divan sonra yönetim için. Bakalım gelişmeler nasıl seyreder.


 
 HEM YAZAR, HEM ŞAİR
 
Fatih Sultan Kar’dan Rize..
‘Rize gibiyim artık.. Gülmeyi Şahin Tepesi’nde bıraktım.. Vefayı çay bahçesinde... Orta Camii gibi yıkık... Evvel Zaman kadar efsunlu... Çayeli gibi fantazi sever. Ziraat Bahçesi kadar vedalara alışık... Nova Park kadar kalabalık...Sahil kadar denize karşı...RİZE gibiyim yani...Uzaktan bakınca ışıl ışıl ama aslında yorgun...Ama hala ayakta dimdik Kale gibi.’
 

 
TEMEL’DEN KRİTİK MÜDAHALE!
 
Yıl 1996. Trabzonspor kendi sahasında Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup olmuş ve lig şampiyonluğunda büyük yara almış. Maç bittikten sonra Trabzonspor taraftarlardan bir kısmı sahaya atladı ve hem kendi oyuncularına hem de rakiplerine tepki göstermeye çalıştı. İşte saha komiseri Temel Karayunus burada devreye girdi ve müdahalesini yaptı. Önce taraftarı sakinleştirdi sonrada güvenlik güçlerine teslim ederek sahadan çıkardı.

O Temel Karayunus yıllardır Antalya’da. Bir haftalığına Trabzon’a, Faroz’a geldi ve TAKA Gazetesini de ziyaret etti. Faroz’un Kartalı ile birlikte uğradı. Geçmişi konuştuk, Trabzonspor’u konuştuk. Antalya’da güvenlik müdürlüğü yapan Karayunus ile yine Antalya Emniyet eski Müdürü hemşehrimiz Cemil Tombul müdürün de kulaklarını çınlattık. Başarılar sizin olsun.


 
MULÜK’DE GELDİ
 
Mustafa Zaimoğlu. 1982-1985 arasında Anadolu Ajansı’nda birlikte çalıştığımız kardeşimiz. Biz İdmanocağı genç takımında iken o yıldız takımda idi. Sağbekti. Önce Gümüşhane’ye oradan da Fatsaspor’a transfer oldu. Sağdan bindirmeleri müthişti. Allah sağlıklarını versin DYP iktidarında Şadan Eren bey ve Bekir Bülbüloğlu beye söyledim ve Sağlık Müdürü Mehmet Usta aracılığıyla Sağlık Müdürlüğü’ne işe girdi. Ambulans şoförü oldu. Akçakoca, Sakarya derken şu anda Kuşadası’nda. Çocuklarının biri Konya’da hemşire diğeri ise Uşak’ta üniversite öğrencisi. Mulük, şimdi daha bir ayaklarının üzerine basıyor. Oğlu da iyi bir Trabzonspor’lu. Bir haftalığına da olsa Trabzon’a hoş geldin Mulük.
 

 
BİRAZ DA NOSTALJİ


 
Şenol Güneş’in damatlığı elbisesine ve paçalarına bir bakar mısınız. Boru paça.


2-Ali Savaş gönderdi… Niyazi baba. Yavuz Selim’e bir ömür veren tombişimiz. Allah nur içinde yatırsın.