İlk kıvılcımı Necmiatispor Asbaşkanı Hakan Usta ile Cemil Usta’nın damadı Ali Şükrü Beldüz çaktılar. Hakan Usta, Dozer Cemil adına 2.Ulusal Dozer Cemil Foto maratonunu yaptı. Eşini ve çocuklarını ödül törenine getirdi. 2018 yılı idi. 2019-2020 sezonu Cemil Usta sezonu olmalı dedi. Daha sonra Trabzon basını konuyu sahiplendi. Trabzon Milletvekilleri meclis gündemine getirdi ve 2019-2020 sezonu Dozer Cemil sezonu oldu. Artık tüm televizyon programlarında arka fonda onun fotoğrafı var.

Cemil Usta ile ilgili herkes birşeyler söyledi. Onu bir de askerdeki Komutanı Teğmen Ali Duruer’den dinleyelim:

‘Eskiden (1984-85 yılları); spora da, kirli siyaset bulaşmamıştı. Milli Türk Ordusu’nda en zengini de, en ünlüsü de adam gibi gelip; vatani görevini gururla, onurla yapardı ve tüm millet bu kutsal ocakta kaynaşırdı. Ünlü-ünsüz, zengin-yoksul, çok eğitimli-az eğitimli- eğitimsiz...her kim olursa olsun Peygamber ocağı olan orduda haşrolur, harmanlanır; tam bir eşitlik içinde birbirinden çok şey öğrenerek kardeşliğin en güzelini yaşarlardı. Paralı askerlik-dövizli askerlik-kısa dönem askerlik-sözleşmeli askerlik...hiç birisi yoktu, tüm kalpler; ortak ve eşit olarak vatan için çarpardı. O adil ve kutsal vatan görevleri döneminde, ordumuza hizmet verdiğim için hep onur duyacağım, yaşadıkça.

Trabzonspor’un unutulmaz kaptanı Cemil USTA(Nam-ı diğer DOZER CEMİL’de,  o  dönemde benim yanımda P.Eri ve Ağır Havan Takımı Cephanecisi olarak askerliğini  yapmıştı. Ben de Teğmen rutbesiyle, Ağır Havan Takım Komutanıydım. Asker Cemil Usta(19 ay askerlik yaptı) ; Çok saygılı, ağırbaşlı, dürüst, disiplinli,  mütevazi, efendi, onurlu, vatansever  ve çok  çalışkandı. Asla şımardığını, diğerlerine tepeden baktığını ve yanlışını görmedim. Ben bu güzel özellikleriyle onu tanıdım. İyi ki onunla tanışmak ve aylarca aynı ortamda bulunmak kısmet olmuş bana. Jübilesini yaptıktan sonra askere gelmişti ve benden  10 yaş büyüktü ama saygısı hep zirvedeydi. Ben de ona çok saygı duyuyor ve çok seviyordum. Bu kardeşimi de, her askerimde olduğu gibi sarılarak, kucaklaşarak hüzünlü bir şekilde vedalaşarak,  ben terhis etmiştim.

Trabzonsporun stadının adı, Şenol GÜNEŞ de iyi ama.. Bence ona daha çok yakışırdı ve stadın adı; CEMİL USTA STADYUMU  olmalıydı. Çünkü, Cemil USTA; bir Anadolu takımı olan Trabzonspor'un İstanbul büyüklerine başkaldıran ve Anadolu mucizesini yaratarak, üst üste Şampiyon olmasını sağlayan, kalecisi değil,  KALESİYDİ... Şenol Güneş'in de kaptanıydı hem.  Bu örnek futbolcumuz ve güzel insan  52 yaşında çok erken aramızdan  ayrıldı, her    zamanki sakinliği ve sessizliğiyle…Çok   üzülmüştüm, Mekanı cennettir bunu biliyorum. Çünkü o orada olmazsa; başka kimseye orada yer yoktur.

‘YORUMCU OLUR’ DERKEN!


Trabzonspor’u Göztepe önünde mağlup ettiren Fırat Aydınus bundan sonra ‘hakemlik yapamaz yorumculuk yapar’ diye yazacakken VAR hakemliğine atandı. TFF ve Merkez Hakem Kurulu bunu neden yapar? 1-Her hafta bir hakemi kurban verirsek sonunu alamayız diye düşünmüş olabilirler. 2-Fırat Aydınus bazı genç hakemlerin idölü onu kaybedemeyiz demiş olabilirler. 3-Trabzonspor’u zaten 2011’den beri ezerek geliyoruz her ezen de terfi etti bizde o yoldan gitmeliyiz demişlerdir.

Burada hiçbir özelliği olmayan, hakem olmayan Zekeriya Alp’i sadece yaşam kalitesine katkı sağlayacaksınız diye MHK Başkanı yaparsanız olacağı budur. kabahat onu oraya getirenlerde. Eğer Zekeriya Alp’e katkı sağlamak isteyen varsa destek olsun yeter. Ne işi var hakem camiasının başında.

PAŞA’NIN AFFETMEZLERİ..


Hatırlayın, 2005 yılında Trabzon’da 50 bin kişi yürümüş, yine 2011 sezonunda ise İstanbul’da TFF 20 bin kişi ile kuşatılmıştı. İşin başını çeken taraftarlardı. Şimdi ise Trabzon’da taraftar grupları sessiz. Ama adı üzerinde Affetmeyen bir grup var. Paşa Erbaş aradı ve tepkisini ortaya koydu: ‘Trabzonpor’a yapılan büyük haksızlıktır. Bunun bir bedeli olmalıdır. Hem TFF hem de MHK bu işi yapamayacaktır. Türk futboluna ve Trabzonspor’a daha fazla zarar vermeden istifalarını istiyoruz. Ayrıca ne oldu, üzerimize ölü toprağımı serildi? Biraraya gelip yapılanlara tepki verme zamanı bu zaman değilse daha uygun zaman ne zamandır?’ diye sordu.

MÜDÜRDEN SÜPER TESPİT!


Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper Trabzonsporlu. Ünal Karaman’ın da dostu. Gazetemizi ziyarette süper bir tespit yaptı. Göztepe maçının kaybedilmesini kabul edemeyen Metin Alper, ‘Kardeşim yen Göztepeyi al bonusu koy cebine! Alanya maçında ve Ankaragücü maçlarında harca’ dedi.

MEHMET ZİYA ODABAŞ VE TORUNU


Emekli Jandarma Astsubay Mehmet Ziya Odabaş Yenimahalle’nin çocuğu. İnanılmaz bir Trabzonsporluluğu var. Trabzonspor Malatya’da 5 yediği haftanın başında 5 forma ve kombine satın almış. Kötü gün destekçisi. Torunu da koyu Trabzonsporlu. Diyor ki, ‘Galatasaray kulübü Ordu’da yaşayan torunumun arkadaşını İstanbul’a çağırıp ağırlıyor ve oyuncularla sahaya çıkarıyor. Benim Trabzonspor’dan tüm girişimlerim sonuçsuz kaldı.’

Trabzonspor’un halkla ilişkiler birimi saat gibi çalışır. Bu çocuk sahaya çıkacaktır.

ÇİĞDEM HANIMA SORULAR



Samsun’u imar eden kadın, Belediye başkanlığı döneminde Yusuf Ziya Yılmaz’ın Başdanışmanlığını yapan sonradan da Miletvekili ve Genel Başkan yardımcısı olan Çiğdem Karaaslan’dır. Samsun’da sahili planladı, hal ve kuru sevze ve meyvecilere site yaptı, Samsun’u coğrafyaya yaydı. Millet Bahçesini planlarken de için nizami bir stadyum koydu. Maç oynanıyor. Çiğdem hanım Yavuz Selim konusunda Trabzon ASKF’nin talebini ve Muhabirimiz Ali Osman Yörük’ün seslenişlerini duyacaktır mutlaka.

ÇİLEYE TALİP OLAN ADAM


Şerif Kunt ya da çileye talip olan adam. Ankara amatör futbolcular derneği üyesi de olan Giray hocayı İstanbul Üsküdar da ziyaret etti, teşkilatla ilgili istişarelerde bulundu. Bulak, üyesi olduğu bu teşkilata destek vereceklerini ifade etti. Kunt İstanbul Gençlik Hizmetleri spor il müdürlüğüne atanan Ömer Kalkan beyi ziyaret edip hayırlı olsun dedi. Ayrıca İstanbul Gençlik ve Spor şube müdürleri Sıtkı Demir ve Kenan Kuzu’ya teşkilat adına bir ziyaret yaptı. Kunt İstanbul ve Ankara belediye başkanlarından da randevu istedi.