Ortahisar belediye başkanı sevgili Ahmet Metin Genç abimiz; her daim pozitif, sevecen, kucaklayıcı, halka birebir temas eden, sempatik, uzlaştırıcı, sürekli olarak halkın dertlerini dinleyen ve halkın içinden bir an olsun kendini soyutlamayan tarzı ve mütevazi üslubuyla Trabzon halkının gönlünde taht kurdu.

Nereye giderse gitsin ekibini de peşisıra taşıyan ve en yakın mesai arkadaşlarını da her daim ekibinden seçen bir başkan olarak çok yoğun bir mesai programı ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yıllar ve yollar geçse de; Ahmet Metin Genç abimizin milletvekili olma potansiyeli ve halkın arasında sürekli olarak dillendirilen "Ahmet başkan 2 dönem belediye başkanlığı yaparak Ortahisar'a önemli hizmetler verdi. Artık hedef çıtayı milletvekili ya da büyükşehir belediye başkanı olarak bir adım daha yukarı taşımaktan geçer " gerçekliği ile dolu.

Ama bu sefer stratejileri daha farklı olacaktır. Tahminimiz; genel merkezin işaretini bekleyecekler ve genel merkezin uygun gördüğü bir pozisyona namzet olacakları yönünde.

Trabzon halkının Ahmet Metin Genç abimize duyduğu sevgi, saygı, inanç ve güvenden zerre-i miskâl şüphemiz yok. Lâkin siyasette 2 kere 2 her daim 4 etmez. Etmiyor da zaten. Halkın teveccühü ve şahsın arkasında durması; her zaman mutlu sona ulaşmayı sağlayacak diye bir kural yok.

Valla Ahmet Metin Genç abimiz milletvekili mi olur yoksa büyükşehir belediye koltuğuna mı oturur, bunu zaman gösterecek. Herşeyden önce " NASİP " diye bir mefhum var. Ötesi lâfû güzaf...

Ortahisar belediye başkan vekilliği görevini yıllardır özveri, başarı ve layığı ile hakkını teslim ederek gerçekleştiren bir Faruk Kanca gerçekliği de aşikâr bir şekilde ortada.

En son bu Ağustos ayında; Ahmet Metin abimizin izinde olması münasebetiyle başkan vekili olarak görev yaptı Faruk Kanca abimiz. Milli görüş ekolünden gelse de; sadece milli görüş tandanslı ziyaretçileri ve destekçileri yok Faruk abimizin.

Başkan vekilliği sırasında ziyaretlerine gitme ve hasbihal etme fırsatımız oldu. Gördük ki ve şehadet ettik ki; belediyeciliğin çekirdeğinden yetişme olduğu ve mühendislik kökeni olması vesileyle belediyeciliğin kurallarına ve işleyişine çok hakim. Zaten öyle olmasaydı yıllardır imar komisyonu başkanlığı görevini yürütemezdi herhalde.

Ahmet Metin Genç abimizden sonra; Trabzon şehrinin en az 1 dönem Faruk Kanca abimizin Belediye başkanlığına ihtiyacı vardır.

Zira fundamental; yani kökten gelen bir belediyecilik geçmişi mevcut ve teknik bilgisi ile donanımı üst düzey. Hem mektepli hem alaylı, hem de imar komisyonu başkanı. 3'ü 1 arada kıvamında yani anlayacağınız.

Bu vesileyle; Covid teşhisi ile GATA'da tedavi altında olduğunu öğrendiğimiz saygıdeğer büyüğümüz Faruk Kanca abimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve acil şifalar diliyoruz...

Baki selâmlar...