2019-2020 Cemil Usta Futbol Sezonu nasıl sonuçlanacaktır. Tüm spor ailesi bu konuda TFF yönetim kurulunun alacağı kararı beklemektedir.
 
İşte Rizeli ünlü Hukukçu Av. Hüseyin Karaahmetoğlu'nun Türk futbolunun önünü açacak çözümü:
'Bugün TFF yönetim Kurulu, diğer ülke federasyonlarının veya UEFA veya FIFA’nın alacağı kararları beklemektedir. TFF Yönetimi ‘Bekle gör’ taktiği ile hareket etmektedirler. Bu yanlıştır. Çünkü hiçbir kulüp veya sporcu sağlık nedeni ile liglerin oynanmayacağına inanmaktadır. Sadece TFF yönetim kurulunun düşüncedeki kararı beklemektedirler. Bu karar da bellidir. TFF Yönetim Kurulunun kuruluş yasası, statü ve talimatında var olan hükümlere dayanarak karar alması mümkündür. Bu yönde TFF Yönetim Kurulu risk almalı ve karara varmalıdır. Alacağı bu karar tüm dünyaya örnek ve emsal olacaktır. Örnek alan değil, örnek alınan bir kuruluş olmalıdır. Kaldı ki TFF yönetim kurulunda UEFA İcra Kurulu’nda görev yapan Servet Yardımcı da vardır. TFF 1.Başkanvekili Servet Yardımcı’nın alınacak bu kararda katkısı da büyük olacaktır. Uzun yıllar TFF yönetim kurulunda ve bugün UEFA İcra Kurulu’nda görevde bulunmaktadır. Tecrübelidir ve tecrübesini göstermelidir. TFF yönetim kurulunun 1.Başkanvekili olan Servet Yardımcı’nın alınacak radikal kararda  TFF yönetim kurulunu  karar almasında katkı ve mevcut duruma göre liglerin tescilini sağlamalıdır.
 
Bu güne kadar süper ligde 26 maç oynanmıştır. Mevcut puan durumuna göre,  Trabzonspor 53 puanla liderdir.  Başakşehir, Sivasspor veya bir başka takım da lider olabilirdi. Ancak şimdiki puan durumunda lider Trabzonspor olması nedeni ile konu Trabzonspor üzerinde yoğunlaştırılmalıdır. Trabzonspor puan durumundaki liderliği değerlendirilerek TFF yönetim kurulunda Trabzonspor Şampiyonluğu ilan edilmeli ve bir sefere mahsus olmak üzere küme düşme kalkmalıdır. Statünün 3. Maddesinde yer alan TFF’nin tarafsızlığı konusuna dayanılarak bu karar alınmalı ve tescil edilmelidir. Doğru olanı da budur.

Tüm dünyayı tehdit eden  pandeminin  yaşattığı psikolojik etki çok büyüktür. Tüm insanlık sadece yaşamak için panik durumundadır. Herkes evinde korku ile yaşamaktadır. 2020-2021 sezonu için dünyadaki tüm ligler büyük sıkıntı yaşayacaktır. Hiçbir sporcu evinden ayrılmak istemeyecek ve ülkeler arası transferler bitecektir. Birçok sözleşmeler askıya alınacaktır. Kaliteli futbolcular liglerden mahrum kalacaktır. Bu da futboldaki marka değerini düşürecek ve iflasa götürecektir. TFF Yönetimi kucağında beklettiği 2019-2020 Cemil Usta sezonun konusunda bir karar almalı ve sezonu tescil etmelidir. TFF yönetimi artık bugün itibari ile oynanması tehlikeye düşen 2020-2021 sezonu için ciddi bilimsel çalışmalar yapmalıdır. Aksi durumda 2020-2021 sezonunun oynanmayacaktır, hatta oynansa dahi yarım kalacaktır.
 
TERCÜME EDECEK VAR MI?
 

Ünlü teknik adam Mustafa Denizli'nin sözleri 23 Mart tarihinde sosyal medyaya yayıldı: Mustafa Denizli: '40 yıldır Trabzonspor kadar haksızlığa uğrayan camia yoktur.'
Peki bunun tercümesi nedir? Tercümesi beni haklı çıkarıyor. Türk futbolunun Trabzonspor'a 3 şampiyonluk borcu vardır.

TRABZONPOR VE LİVERPOOL!
 
Oğlum, 'Baba nedir Trabzonspor ve Liverpool'un çektikleri' dedi. Hayırdır ne oldu dedim. İki takım da 35 yıldır şampiyon olamamış yine olmayacaklar mı?
'Oluruz oluruz' dedim.

Sonra baktım, 1996 yılında iki maç. Birisi Van maçı diğeri Fenerbahçe maçı. Biz hep Vanspor maçını deriz ya 'olmadı mı olmuyor' Ya Fenerbahçe maçı. Allah sağlığını versin Rüştü'nün çıkardığı toplar. Hami bir sağ çatala vuruyor, bir sol çatala hepsini çıkardı ve sonuçta şampiyon olamadık. 2005 yılı muhteşem kadro. Gökdeniz, Yattara, Fatih Tekke, Szymek. Olmadı! 2011 sezonu. Ankaragücü maçı ve Gabriç'in kurşunu! Verilmeyen goller. Şikeler.

Liverpool. 25 puan önde ve İngiltere Koronavirüs'ten yanıyor. Ligler kimsenin aklında değil. Ama sabır Mayıs sonu Haziran ortası maçlar başlar ve Trabzonspor'da hak ettiği şampiyonluğa ulaşır. Ya da lig tescil edilir Trabzon şampiyon ilan edilir.
 
ADAMSIN
 

Süper Ligdeki oyuncular ya evlerinde ya da tesislerde izole. Bunlardan birisi de Trabzonspor'un eski futbolcusu Güray Vural. Trabzonspor'a transfer oluncaya kadar çok çektiğimiz ama bize gelince verim alamadığımız, talihsiz sakatlıklar yaşayan Güray verdiği bir röportajda, 'Trabzonspor bu sezon iyi gidiyor. Gönül ister ki, Trabzonspor şampiyon olsun. Ben Trabzonspor'un şampiyon olmasını çok isterim.' dedi. Biz de diyoruz ki adamsın Güray.
 
KORONA'YA KARŞI DEFANS
 
Trabzon'un Köşk'te yaşayan işadamlarından Hasan Kandaz, koronavirüse karşı nasıl beslenmek gerektiğini örnek vererek anlattı:
 
'Sabah kahvaltısında taze sağılmış inek sütü ve sütün kaymağı ve mis gibi ayran kokusu olan hakiki yoğurt yağı. Her sabah istisnasız 4 adet haşlanmış veyahut tereyağında köy yumurtası.. Orijinal defne yaprağına sarılarak pişirilmiş mısır ekmeği.. Yerli kırma Akçaabat Zagudası.. Ve tabii ki kahvaltımızın vazgeçilmezi her sene mevsiminde en az 40 kavanoz hazırlayıp 12 ay boyunca masamızdan eksik etmediğimiz kokusuyla insanın iştahını açan Amofta reçelimiz.'
 
HEPSİ BİRER KAHRAMAN
 

Hep şu söylenir: 'Doktorlar ve diğerleri.' gördük ki sağlıkçılar ve diğerleri. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: '601 Sağlık çalışanımız Koronavirüse yakalandı' bu rakam ciddi bir rakam. Bunların içinde durumu ciddi olan da var,  yaşama veda eden bir profesör de. Gerçekten hepsi birer kahraman.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-İYİ Parti Merkez İlçe Halkla İlişkiler Başkanı Atilla Aşık'ın amcası Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık ve efsane bakan merhum Adnan Kahveci Varangel'de. Sosyal medya paylaşımı çok fazla beğeni aldı.
 
2-1985. Trabzonspor'lu İskender Günen, Güngör Şahinkaya, Mehmet Köroğlu ve Bahattin Güneş.