Hocası olduğu Trabzonspor 1996’da Türkiye’nin en iyi kadrosuna sahip ve en iyi takımı idi.

10 yıl sonra 2005 yılındaki kadroda da Gökdeniz, Fatih Tekke, Szymek ve Yattara vardı. O kadroya da benzer şekilde iyi futbol oynattı. Ve Şenol Güneş 2011 yılındaki şampiyon kadro ile de adeta futbol resitali sundu. ‘Bu kadroyu Ersun Yanal kurdu’ diyenler de oldu.

Bir araya getirmek otorite kurmak. Oyuncuyu sahiplenmek gerektiğinde tavır almak yola getirmek onun sırrıdır.

Şenol Güneş, Türkiye’nin sadece bir teknik direktörü değil aynı zamanda karizmasıdır. Baktığımızda veya kağıt üzerinde İtalya güçlü gözüküyor.

Şenol Güneş’in elinde de iyi bir kadro var. Eğer Fransa maçlarında olduğu gibi o iyi kadroya kazanma ruhunu da verirse İtalya’ya zor anlar yaşatır.

Tabi ki Cenk’in sakatlığı ki, güçlü bir oyuncu idi ve Premier Ligde daha da güçlenmişti. Cengiz Ünder’in maç sayısının azlığı da sıkıntı yaratan bir diğer konu.

Biz Kırmızı-Beyazız.

Biz Türkiyeyiz.

Biz bu Türkiye’nin lider Teknik Adamı Şenol Güneş’in takımıyız.

İdeal bir 11 ki 10 oyuncusu belli.  Önde basan ve rakibi korkutan bir oyun anlayışı ile Euro 2020’ye güzel bir başlangıç.

Türk halkının buna çok ihtiyacı var.

AĞAOĞLU’NUN PLANLAMASI

Hatalarını kusurlarını yazıyoruz ama Ahmet Ağaoğlu’nun planlaması ve başarısından da söz edelim. Trabzonspor o göreve geldikten sonra 3 yıl Hazine ve Maliye eski Bakanımız Berat Albayrak ile  ağabeyi Serhat Albayrak’ın sınırsız desteği ile ayakta durdu.

Ahmet Ağaoğlu’nun planmasını da unutmamak lazım. Nedir bu planlama?

Futbol kulüpleri artık ticari kuruluşlar gibi.

Ağaoğlu geldiğinin ikinci sezonunda Yusuf Yazıcı’yı 17 milyon avroya yurtdışına, Lille’ye sattı. Bu para yanında Vestel sponsorluğu, Medikal Park’la olan sözleşme ve Muharrem Usta ile  ekonomik olarak helalleşme, yayın gelirleri ile işi toparladı ve bir şekilde götürdü.

Sonraki sezon Şampiyonluğa oynadık. Şampiyonluk gelmedi, Sörloth’u elden çıkardı ve önemli gelir kapısı açtı. Kiralık olarak aldığı oyuncusundan kulübün kasasına 10 milyon Avro para koydu. Geçen sezonu da böyle kapadı. Geride kalan sezonu da kiralık ağırlıklı isimlerle geçti.

Ağaoğlu şimdi ne yapmaya çalışıyor?

Aralıkta bırakıyorum dedi ve muhaliflerin gazını aldı.

Ve bir karar verdi.

Şampiyonluk dışında her şey yalan. Hocasını da buna inandırdı. Buna göre transferleri yapıyor. Parayı nereden buldu sorusuna gelince elinde iki güvencesi var. Biri Uğurcan diğeri ise Ekuban. Çok sıkışınca satacak. Ama asıl hedefinin şu olduğu gerçek. Sezona güçlü bir kadro ile başlayacak, işler iyi giderse kongreye eli güçlü girecek. Eğer işler iyi gitmezse erken kongre kararı alacak ve aralık da veya olmadan da bırakacak.

Sonrası?

Trabzonspor’a başkan olup da borç bırakmadan giden var mı?

Peki Trabzonspor’da kimsenin alacağı kaldı mı? Kalmadı.

Onun için Ağaoğlu da bir iki eleştirilir ve sonrasında ise yola devam edilir.

ŞAMPİYON KADRO

Ben dahil Trabzonspor tarftarları olarak kadro yapmayı severiz. Maç başlamadan dikkatimi çeken konuları Trabzonspor’un etkin  yöneticilerine yazarım. Akıl akıldan üstündür derler ya.

Şimdi Trabzonspor yeni sezona yeni bir kadro ile girecek. Kalede Uğurcan, sağ kenarda Peres, stoperler Edgar ve Hugo(Hüseyin) solda Saracchi ya da Umut Meraş, Orta sahada Marek, A.Parmak, Bakasetas, Hücumda ise Gervinho(Nwakaeme), Djaniny (Abdülkadir Ömür), Ekuban (Koita). Eğer yabancı kuralı esnetilmez ise bir isim daha yerli olacak. O da muhtemelen Hüseyin veya Berat Özdemir olacak.  Trabzonpor alternatifli bir kadro kuruyor. İnşallah oynamayanlar Fener’de olduğu gibi  kenarda sorun çıkarmaz..

BİRİNCİ GİTTİ VE ALDI!

İmkanı olup da Trabzonspor’u desteklemeyen halen maça nasıl beleş paso ile girerim hesabını yapanlara kızarım. Onlarla ilgili TRT Trabzon radyosunda konuşma da yaptım.

Konuşmamı dinleyen meslektaşlarımızdan Mehmet Birinci aradı. Nereden? Akçabaat TS Club’tan. ‘Müdürüm buradayım ve seni dinledim, şapkamı alıyorum.’ Tam 120 TL verdi şapkasını aldı. Şimdi Mehmet beyin eleştiri hakkı var.  Trabzonspor tek kuruşluk katkı vermeyip Messi’yi almasını isteyenlere sesleniyorum, katkınız ne?

ARSİN-SANTA-BİSİKLET VE TURİZM

20-25 yıl önce idi Santa’nın adını anmak bile yasaktı. Çünkü geçmişte yaşayanlar sebebiyle bilinmemeli idi. Bilinmedi de ne oldu? Defineciler Santa’nın altından girdi üstünden çıktı.

7 olan mahalle artık haritadan silindi bir klise kalıntısı bir Köprü bir de Çeşme kaldı. Ama Santa’nın yeşili hala yerinde, onu yok edemediler. Arsin Belediye Başkanları görevleri sırasında Santa’yı turizme kazandırmak için hep çaba harcadılar. Mesafe de alındığını söyleyebilirim. Önceki Başkan Erdem Şen döneminde Arsin’in tarihi envanterini bile ortaya çıkaran kitaplar hazırlattı. Şimdi de mevcut başkan Muhamet Sait Gürsoy önemli bir organizasyona imza atıyor. Yarın Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Birlikte Yanbolu ve Yeniköy arasında bisikletlerin seyri var.

Ardından da Atayurt ve Santa arasında dağ bisikletçilerinin 10 bin TL ödüllü birincilik mücadelesi. Gürsoy, ‘Gümüşhane valimizi aradım ve kendisine Santa her ne kadar Gümüşhane sınırlarının içinde olsa da Arsin’in kullandığı bir merkez. Sizleri de bekiyoruz dedim. Mutlu oldu. Hem Gümüşhane hem de Arsin birlikte Santa’yı turizme kazandıracağız ve yol sorununu da tamamıyla aştığımızda o bölgeyi turizmin merkezi haline getireceğiz.’ dedi. Sait Başkanın mücadelesini ve organizasyonunu sonuna kadar destekliyoruz.

BİR EKSİKLE BULUŞMANIN ŞİFRELERİ

İnşaat Mühendisi Aziz Bahadır, Sınıf arkadaşı inşaat mühedisi Ali Haydar Gedikli, İş insanı ve ASKF yönetim kurulu Üyesi Sebahattin Alemdar, Makine Mühendisi İbrahim İskender, Hekimoğlu FK’nın Başkan yardımcısı Sami Karaman, Dr. Seyit Hisoğlu, İş insanı Efkan Sayitoğlu, Makine Mühnedisi Özkan Öztürk, gazeteci yazar Cevat Ocak’tan oluşan sağduyu sahibi, düzgün insanlardan oluşan grup,  arkadaşımız Gazeteci-yazar Cevat Ocak’ın daveti üzerine İkram sofrasında buluştu.

Grup toplanmadan Mustafa Çolak hoca ile sohbet ettik, geçmişi yadettik. Mustafa hoca doğrucudur ve kimseye de minneti yoktur. Yeniden lokantaların açılması ile dostları da kendisini sardılar. Biz de ağır ağır masaya çekildik. Cevat Ocak ve Ali Haydar’ın karşısına oturdum Sebo sol yanıma Aziz Bahadır sağ yanıma oturdu. İbrahim İskender, Dr. Seyit Hisoğlu yanyana ve Sami Karaman’da masanın başında idi. Bir gün öncesinde Efkan Sayitoğlu Trabzonpor’un şampiyon başkanlarından Ahmet Celal Ataman’ın oğlu benim İdmanocağı’ndan arkadaşım Kamil Ataman’la bize katılacaktı. Ama Efkan haklı olarak bizim yemeğe ana yemeğini tercih etti ve Gelmeye çalışırım’ dedi. Bunu söyleyince de güvece giriştik. Çünkü Efkan’ın gelemeyeceğini İbrahim İskender’in bakışından anlamıştık. Ağırlıklı olarak gece boyu  inşaat sektörünü sıkıntılarını konuştuk. Bir  ara Sami Karaman Hekimoğlu FK’nın şampiyonluk yolunda neler olup bittiğinin perde arkası bilgileri verdi ve Kocaeli maçında Hakem Özgür Yankaya’nın Penaltı uydurduğuna, TFF yönetecilerinin de  kanaat getirdiğini ve üzgün olduklarını söylediklerini aktardı. 1.5 yıl sonra gerçekleşen buluşma bir anlamda sezon açımı gibi idi. İnşallah pandemi böyle geriye doğru gider de aylık buluşmalarımız başlar. 

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Giresunspor 1975’li yıllar, Ahmet Ceylan da kadroda. Giresunspor 1.Ligde kök söktürüyordu.

2-Sizi unuttuk sanmayın. 2011 şampiyonluğuna giden yolda Trabzonspor.