Trabzonspor, Abdullah Avcı ile güzel bir çıkış yaparak puanını 26’ya çıkardı çıkarmasına ama yeterli mi?

Değil.

Trabzonspor’un rakibi Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile aramızdaki puan farkı 10.

Böyle olunca oturup düşünmek ve etraflıca bakmak gerekmiyor mu?

Bu hafta sonunda Trabzonspor’umuzun Antalya deplasmanına gideceğini de düşünelim. Sonra içeride maçımız var. Ve Gençlerbirliği deplasmanı ile de maçları bitireceğiz.

İkinci yarı da hemen başlayacak.

Kuşkusuz şampiyonluktan söz etmiyoruz. Artık olmadan şampiyonluğa da oynuyoruz demeyeceğiz!

Çünkü 1972’deki, 1996’da, 2011’te, 2020’de şampiyonluklarımız halen verilmedi!

İkinci yarıda yukarılarda kalmak için iyi transferler yapmamız şart. Berat Özdemir iyi transfer ama halen virüs testi pozitiften çıkamadı.

Arjantinli 10 numara Perez için Sosa dahi kefil oldu. İyi bir 10 numara.

Trabzonspor’un hücum gücünü yükseltmesi için alması gereken iki isim daha var.

Bunlar Yusuf Erdoğan, diğeri ise santrafor.

Eğer bu transferleri de yapar ve tutarsa Trabzonspor ikinci yarıda çok ama çok canlar yakar. Ligi de ilk 3 arasında bitirir.

SÜRMEN KORUDU-KOLLADI

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ve ekibi Trabzon basını ile buluştu. Yeniden aday olacağını açıkladı. Sürmen görevde kaldığı sure içinde Trabzonspor’un hak ve hukukunu korudu. Trabzonspor’dan yana taraf oldu. Adamına göre Trabzonsporlu olmadı. Bazı dostlarını kırdı, bazıları ile yollarını ayırdı. Mart ayında kongre var. Bu kongre de Sürmen ve ekibine rakip çıkar mı? Şu an itibariyle birlikte bir rakip çıkacak gibi görünmüyor. Ancak Sürmen’i devirebilir miyiz şeklinde plan, program ve sohbet yapanlar var.

BATMAN’DAKİ TRABZONSPOR

Batman Üniversitesi’nin rektörü çok değerli isim Prof. Dr. Aydın Durmuş. Trabzon kanaat önderleri grubunda Batman Trabzonspor Taraftarlar Derneğini ve oradaki görüntüleri paylaşmış. Çok ama çok etkilendim. Hocamı kutluyorum. Trabzonspor efsaneleri ile bezenmiş olan salon ve o tabela yok mu çok ama çok önemli. Trabzonspor yönetimi Pandemi sonrasında uygun bir zamanda teknik kadro ve futbolcularla orada bir söyleşi yapabilir.

GÜNDEMLERİ NE?

Orta kuşağın iş insanları. Hakan Kandaz, İnşaat Mühendisi Özkan Öztürk ve Makine Mühendisi İbrahim İskender. Trabzonspor’u özümsemiş canlar. Önümüzde divan toplantısı var.  Muhtemelen sezon sonu veya gelecek Aralık’ta da yönetim kurulu toplantısı olacak. Bu 3 isim Hasan Kandaz’ın doğduğu yer olan Pazarkapı’da Hasan Kandaz’ın özel ikramı olan peynirli masasında buluştular. Ne mi konuştular, Trabzonspor, genel ve yerel siyaset.

ULAŞ ZİRVEYE ÇIKTI

Ulaş Özdemir. Baba mesleği gazeteciliği yaptı. Uzun yıllar Trabzon’da Milliyet Gazetesi’nin Adliye ve Emniyet muhabiri oldu, sonra Kanal Mavi’de yerel kanalların REVAÇTA olduğu süreçte müthiş program ve haberlere imza attı. Sabah Gazetesi’nin Trabzon temsilciliğinden ise Trabzonspor’a geçti. Genel Müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. Medya ona bağlı. Ulaş Özdemir geride kalan hafta Zigana’nın zirvesinde karı görünce bastı gaza. Doğma büyüme Torullu olan Özdemir zirvede karın keyfini çıkardı ve yayla evinde çoban ateşini yaktı, keyif çıkardı.

ÖNCE SAĞLIK

Haluk Ayyıldız. Gazetecilik mesleğine tam 35 yılını verdi. Ve görevini hakkıyla yaptı. Ayyıldız hem gazetecilikte hem de yaşamda cesaret sahibidir. Gitti Covid testini yaptırdı ardından da gönüllü oldu ve ilk Covid aşısını olan isimlerden oldu. İkinci aşısını da yaptırdı ve kısa süre sonra da bağışıklığını kazanacak. Sağlıklı günler kardeşim.

SU DEYİNCE ONLARI DA DÜŞÜNÜN

Son günlerin en önemli gündemi su. Türkiye’de ve bölgemizde de kuraklık yaşandı. Ankara kar’ı görse de  İstanbul ve diğer iller de bekliyor. O nedenle uzmanlar uyarıyor. Suyu itinalı kullanın. Suyu kullanırken aklımıza Somali’deki Afrika’daki kardeşlerimiz gelsin. Onların bir kuyunun başındaki bu görüntüsü.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Trabzonspor Kaptanı Faruk Özak 2.ligdeki şampiyonluk sezonunda sahaya çıkıyor.

2-60’LI YILLAR İSTANBUL

1960’ın ünlü sanatçılarından Recep Birgit.. Yanında oturan zamanın en büyük Armatörlerinden Pazarkapılı Hüseyin Kalaycıoğlu. Yine Pazarkapı Muhtarı Temel Kandaz. Arkası dönük Akçaabat Ortamahalle’den Tuncer Şener, Semerciler başındaki Şenerler konfeksiyonun sahibi... Hepsi rahmetli oldu.