Pandemi sebebiyle uzun zamandır çıkamadığımız Ankara yolculuğunda ilk molayı Tirebolu’da, temsilcimiz sevgili Lütfi Yeşil’de verdik. Onun kalede hazırlattığı masaya oturmanın keyifli olduğunu belirtmek isterim.

Geçmişte Karayolu gidişlerimizi eleştiren yol arkadaşlarım Zeki Sancak ve Zihni Ağırman’ın da yolculuğa alışır hale gelmesi iyi idi.

Yollar öylesine güzel ve eksikler için yerinde rotüşlar atılmış ki Karayolu seyahati, Uçağa biniş, HES kodu, Aşı kartı, Metalleri bırak, bavulunu x-ray’dan geçir uygulamalarından çok, çok rahat.

Trabzon’da olduğu gibi Ankara’da seçim konuşuluyor ve İktidar kanadı bir dönem daha ülke yönetiminin hakları olduğunu ifade ediyor ve kazanımların perçinlenmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Muhalefet kanadından ise iktidara yönelik eleştiri ve yeni dönem için Bürokrat kadro hazırlıkları olduğunu görmek mümkün.

Ankara’da ilk buluşmamız Kamu Başdenetçisi Ombudsman Av. Şeref Malkoç ile oldu. Jandama Bölge Komutanı iken Bursa’dan emekli olan Paşamız Hakan Saraç da ziyaretinde idi. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu bey Saraç Paşayı vakıfta görevlendirdi, yanından ayırmadı.

Saraç, Trabzon’un evladı ve kentle bağını hiç kesmedi. Biz ona uzak kaldık ama o hepimizi takip etmiş.

Malkoç’dan sonra Kocatepe kahvecisinde AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Bartın üniversitesi rektörü Prof.Dr. Orhan Uzun ve kardeşi Tarım Orman Bakanlığında Su Yönetimi Genel Müdürü Mustafa Uzun’la sohbetimiz oldu. 

21 Ekim tarihinde Beştepe’de 1.Su Şurası yapılacak ve aylardır süren çalışmaların özetini tüm dünyaya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan aktaracak. Özetle artık su tüketimi daha da azaltılacak ve geri dönüşümlere ağırlık verilecek.

Trabzon Milletvekili Günnar ile Bartın Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un sohbetine tanık olmanızı isterdim. Günnar akademisyenlerin daha donanımlı olması gerektiğini anlatırken, rektör Uzun da ufuk turu çizdi. Dünya üniversiteleri ve Türkiye üniversitelerinin durumunu aktardı, pandemi sürecinin Online üniversite eğitimini gündeme getirdiğini ve bunun artacağını ifade etti.

Ankara’da TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a da makamında selam verelim istedik.  Bu kadar Millet Bahçesinin Karadeniz ve Trabzon’da bunca konutun kahramanı kim? Neden fanatik. Aktaracağız.

Başkentte Trabzonlularla oturmak ve sohbet etmek kenti konuşmak ve gülebilmek çok güzel bir duygu.

Trabzon ve Trabzonspor aşığı, TFF eski Başkan vekili, yakın arkadaşımız İbrahim Usta’nın Fevzi hocada kurduğu Trabzon masasında beyin fırtınası vardı. Masanın ağabeyi, Ombudsman, Bilge isim Av. Şeref Malkoç idi. Kahvaltıya AK Parti Trabzon milletvekili Salih Cora, CHP milletvekili Ahmet Kaya, yine İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs,  TAKA gazetesi yazarı öğretim görevlisi Osman Yazıcı ile TRT’nin eski Daire Başkanlarından Feridun Ulutaş da katıldı. Trabzon’un son 35 yılı masaya geldi, Fındık ile Çay da konuşuldu.

Trabzon milletvekilleri Ahmet Kaya ile Salih Cora birbirini en fazla eleştiren ve cevaplayan iki milletvekili olduğunu biliyoruz. Ancak meclis takımında birlikte futbol oynuyorlar ve düzenli olarak da idman yapıyorlar. Siyaset başka, Trabzonluluk başka.

İdmanlarda top sayın Salih Cora’nın parmağını incitti ve sargılı idi.

Trabzon Masasından CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ve  Nuri Aydın’a da bağlanıldı. Bekaroğlu’nun SP’den adaylık süreçleri, Kaya’nın Nuri Aydın ve Müslim Tokgöz ile seçim çalışması notları güzeldi.

Malkoç, Fındık ve Çayı konuştu ve ‘Fındık konusunda adeta tez yapmışımdır. Fındığı gündemden düşürdüğünüz anda fiyatı düşer’ diyerek hem milletvekillerine hem de bizlere mesaj verdi.

İbrahim Usta’nın evsahipliğinde Fevzi hocadaki buluşmaya Hüseyin Örs’ün milletvekililiğinde yaşadıklarını anlatması da ayrı bir renk kattı. Gece saat 02.00’da çalan Telefon ve ‘vekilim beni Yomra belediyesine koysana.’ sözleri. 

Örs, ‘Ne yapacaksın belediyede’ sorusuna aldığı, ‘Kemençeciyim, kemençe çalarum’ mesajı üzerine atılan kahkahalar.

Trabzon, 19 yılda AK Partiden 38 milyar TL’lik hizmet almasına rağmen havalimanı, Güney çevre yolu, yatırım adası ve demiryolu konusundaki çalışmalar sakin gidiyor.

Peki MEGA yatırımlar geçikti mi, geçikti ise neden?

Bir süre önce görevden alınan Devlet Demiryolları Genel Müdürlerinden hemşehrimiz Kamuran Yazıcı cevap verdi:

‘Trabzon iki yerde olacak. Bir DPT(Strateji Başkanlığı) iki Hazine ve Maliye Bakanlığı. İki kurumda Bürokrat anlamında eksikliğimiz var. Orada olamazsan yatırımlar konuşulur ve zamanında gelmez, başka yerlere kaçar’ değerlendirmesini yaptı.

İktidar kanadı ne diyor?

Şunu ifade ettiler: ‘Bürokside varız ama oralar da önemli.’

Sevgili İbrahim Usta’ya teşekkür ederek bugünlük bitirelim.

Ankara notlarımız devam edecek.