Sevgili Okurlar,
Türkiye’nin en becerikli başkanlarını say derse bunlardan birisi olarak da Ömer Yıldız’ı sayarım.
Bunu yakınen yaşamış birisi olarak sayarım.
1989 yılında Maçka Belediye Başkanı seçildiği günden itibaren yakından tanıdığım için sayarım.
Maçka’da yaptığı hizmetleri için sayarım.
Kalbindeki stendlere rağmen ortaya bir üniversite çıkardığı için sayarım.
Överim de,
FKB ile mücadelesini siyaset ile mücadelesini bildiğim için överim.
Başarılar dilerim.
Onunla ilgili her yazıyı da rahat yazarım. Çünkü 30 yıllık gazeteci başkan ilişkisinde ondan kendim için birşey istemediğim için yazarım.
Maçka’da Belediye Başkanlığını kaybettikten sonra istişareler yaptık. Önce meslek yüksek okuluna sahip çıktı. Arkasından üniversite fikri geldi.
Karşısına çıkan engelleri aşmak için bazen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çıktı, bazen Başbakan Tayyip Erdoğan’a ulaşarak nefes aldı.
Bazen üniversite yürüsün diye mütevelli heyetinin başına asker getirerek yol almaya çalıştı.
Bazen Trabzon basınında manşet haberlerle YÖK yöneticilerine sıkıştırtı.
Avukat İbrahim Keskin izinler için tam 200 kez Ankara’ya gitti, geldi.
Bu arada da il özel idaresi meclisinde Pelitli arazisinin satışı sırasında adeta meydan muharebeleri çıktı. Hepsini aştı.
Sonra Erdoğan Bayraktar’ın da desteğiyle Yomra binası yapıldı, kampüsü de İbrahim Sağıroğlu ve meclis tarafından tahsis edildi. Arkasından Yalıncak sahil kampüsü ki, muhteşem bir yer.
Kaşüstü’nde Mezbahanenin yerini de alarak oraya da geniş ve sosyal alanlar yaptı. Tıp fakültesi ve Hukuk fakültelerini de açmak üzere.
Bu iki fakülteyi de oraya kurmayı planlıyor.
Avrasya Üniversitesi Mütevelli heyeti başkanı Ömer Yıldız Yomra’da Sağıroğlu kaybedince üzülmüştür. Ama yeni başkanla da orta yolun bulunabileceğine inanmıştır.
‘Avrasya’nın kampüsünü halka açacağım’ diyen bir başkan  da var.  Mahkeme süreçleri sonrasında durdurulan yürütmeyi durdurma kararları. Milletvekillerinin araya girmesi.
Bir ara 18 dönüm alan Üniversitenin, 20 dönümü ise Yomra belediyenin diye uzlaşma aşamasına da gelindi de denmişti.
Ne oldu?
Hiç kimsenin aklına gelmeyen oldu.
Yomra Belediye Başkanı bir gece yarısı dozerlerle kampüse girdi. Karayoluna olan demirleri yıktı. 20 dönümü alıp kanal çekmeye kalktı..
İnfial çıktı.
Sağıroğlu’na karşı seçim kazanmak elbette Mustafa Bıyık’ın başarısıdır. Peki bu konudaki tavizsiz tavrının sebebi nedir?
Ömer Yıldız, üniversiteyi kurarken iktidar kanadından karşı çıkanlar vardı. Sonra üniversitenin girişi dubalarla kapandığında da sıkıntı olmuş kimse sahip çıkmamıştı.!
Bıyık,  İYİ Partili. İktidar partisinin meclis üyeleri gece yarısı baskınına karşı çıksa da bir kısmı hala 20 dönüme, 18 dönüm sahil bölünsün diyor.
Arkadaşlar, Ömer Yıldız taleplerinizi yapmamış olabilir, bu iş Ömer Yıldız olayı da değildir.
Bu iş Yomra’nın istihdamı ve kalkınması olayıdır.
Öyle bakın. Telafi edin.
Başkan Ömer Yıldız’a da iki sözüm var.
Bazı makamlar değişince karşılıklı adımlar atılır. Bu adımlar kurumları koruma adına atılır. Varsa öyle bir makam Prof. Dr. İbrahim Özen’i Genel Koordinatör olarak ata bazı isimleri kenara çek yeniden görüşmelerle uzlaşmaya başla.
Mustafa Bıyık o dozerlerle kampüsü yıkarak kendine verebileceği cezayı zaten verdi.