2022 – 2023 sezonu tüm spor camiasına hayırlı olsun. Hakem hatalarının konuşulmadığı, hakedenin sahada kazandığı, sakatlıkların yaşanmadığı centilmence bir sezon diliyorum.

Trabzonspor sanki sezona hiç ara verilmemiş gibi geçen yıl kaldığı yerden devam ederek maçı net bir skorla 2–0 kazandı ve iyi bir başlangıç yaptı. Bu galibiyeti alırken oyun olarak tatmin etmedi ama kazama alışkanlığını devam ettirmesi önemliydi. Kötü oynarken de kazanmak hedefe ulaşmanın anahtarı. İşte bu yüzden takımın oyununa değil alacağı sonuçlara odaklanarak değerlendirme yapacağız. Görüyorum ki taraftarda aynı kanaati taşıyor, eskiden olduğu gibi tribünlerde homurdanmanın yerini hep destek tam destek almış, bu değişim Trabzonspor’un lige ambargo koymasını kolaylaştıracaktır ve belki de peş peşe şampiyonluklar gelecektir.

Bu sezon Trabzonspor’un başka bir özelliğinden de çok bahsedeceğiz. Sivasspor’la oynanan kupa maçı ve İstanbulspor’la oynanan ligin ilk çanında toplam 6 gol atarak kalesinde hiç gol görmemesi bu alanda da büyük aşama kaydettiğini gösteriyor. Takım öylesine kompak bir suvunma yapıyor ki rakiplerin gol atması gerçekten çok zor. Özellikle yeni alınan oyuncuların defansa katkısı çok büyük, geçen sezon takımın zayıf karnı olan defans bloğu yeni oyuncuların katkıları ile bu yıl gerçekten çok güçlü görünüyor.

Abdullah Avcı’nın söylediği gibi saha içinde takım biraz daha agresif olur topa biraz daha fazla sahip olursa, önümüzde kimse duramaz. Ligin ilerleyen bölümlerinde takımın bu anlayışa bürüneceğini umuyorum.

Şu ana kadar yaşananlar Trabzonspor’un lehine işliyor, tek endişemiz kirli ellerin futbola bulaşması, umarım olmaz. Eğer temiz bir lig yaşanırsa, şimdiden şampiyonluk hazırlıklarına başlayabiliriz. Bu takıma ve bu şehre şampiyonluk çok yakışıyor, bunu dünya yaşanan kutlamalarda tescilledi.

Tekrar yeni sezonun Trabzonspor camiasına ve onun nezdinde diğer tüm takımlara hayırlı olmasını diliyor, sene sonunda şampiyonluk ipini hakkedenin göğüslemesini temenni ediyorum.