Bir önce ki dönemde Karadeniz Teknik Üniversitesi kabuğuna çekilmiş, halkla arasına mesafe koymuş, birçok yenilikçi projeden mahrum bırakılmış, yapılan yayınlara önem vermeyen, bilimsel anlamda ilerleme kaydedemeyen ve sadece iki ilçenin güdümünde olan bir portre çizmişti.

Ayrıca Farabi Hastanesi gibi sadece Trabzon'a değil; bölgeye hitap eden ve çokça faydaları olan güzide bir kurum da iflâs bayrağının eşiğinden dönmüştü.

Malesef ki ve üzülerek söylemek gerekirse; iyi bir insan olmak, iyi bir yönetici olmak anlamına gelmez...

Dolayısıyla bir önceki dönem rektör olan Süleyman Baykal; üniversiteyi  yönetmekte sınıfı geçememişti.

Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı Hocamız göreve geldikten sonra üniversitenin hantal yapısını değiştiren, tekrar halkla ve bilimle iç içe bir üniversite hüviyetine kavuşturan, bilimsel verileri ve çalışmaları ön plânda tutan, Tübitak vb. bilim araştırma kurumları ile işbirliği halinde olan ve Teknofest gibi festivallere birçok bilimsel proje kazandıran bir üniversite statüsüne kavuşturdu yeniden K.T.Ü'yü.

İyi ve bilim odaklı bir çalışma ekibi kuran, yeniliklere ayak uyduran, plân ve programında birçok proje olan ve ilk hedef olarak bu plân ile projeleri hayata geçirmeye yönelik bir portre çizdi Hamdullah Hoca...

Donanımı, vizyonu, gelecek görüşü, projeleri, çalışkanlığı ve dürüstlüğü İle bilinen sevgili Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı Hocamızla; yapmayı plânladıkları projeleri, üniversiteyi taşımak istediği vizyon, kafalarında ki birçok oluşum ve Trabzon şehrine olan ve olacak katma değerleri hakkında çok güzel bir söyleşi gerçekleştirdik..

Yakında; her alanda adından söz ettirecek, zirvede olan bir bilim kadrosu ile yola devam etmek gibi idealist bir öngörüsü var.

Ayrıca danışman kadrosunu yenileyerek, sosyal medya alanlarında da K.T.Ü'nün herbir faaliyetini itina ile her kesime ulaştırmaya çalışan, ileriye dönük çok yerinde tespitleri mevcut...

Hamdullah Hoca; önemli bir kamu kurumunda genel sekreter yardımcısı olarak görev yapan en büyük ağabeyimin de bilfiil hocalığını yaptı aynı zamanda..

Dolayısıyla; hayata bakışını, pratik zekâsını, donanımını, üretkenliğini, öngörülerini ve de proje odaklı yapısını çok yakınen bildiğimiz bir aile dostumuz.

Bu güzel ve hoş söyleşi için kendilerine sonsuz teşekkürler ediyor; gelecek adına hayata geçirmeyi plânladıkları oluşumlar ve projeler ile ilgili olarak da başarılar diliyoruz.

Umarız ki K.T.Ü'yü o özlenen, Trabzon şehri ile üniversiteyi bütünleştiren, TEKNOFEST'e damga vuracak, Tübitak destekli, yenilikçi ve bilim odaklı projelerin odağında bir bilim yuvası haline dönüştürür en yakın zamanda...

Bakî selâmlar...