“ŞEHİTLİKTEN SONRA EN KIYMETLİ UNVAN ŞÜPHESİZ GAZİLİKTİR”
 
 Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cem Karoğlu, Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu ile askeri ve mülki idare amirleri katıldı. Törende Vali Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.  19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

 
ONURLU MÜCADELE
 
Vali İsmail Ustaoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda "Yüce dinimiz İslâm’da ve Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar köklerimizin uzandığı kadim devlet geleneğimizde, şehitlikten sonra en kıymetli unvan şüphesiz gaziliktir. Sultan Alparslan’ın Malazgirt Meydan Muharebesi öncesinde ordusuna; “Bugün ben de sizlerden biriyim. Sizlerle birlikte savaşan bir gaziyim. Beni takip edenler ve nefislerini yüce Allah’a adayarak şehit olanlar, cennete; sağ kalanlar gaziliğe kavuşacaktır” şeklindeki hitabı, Anadolu’muzun nasıl bir anlayışla bizlere yurt kılındığını açıkça ortaya koymaktadır.

Asırlar boyunca, Hakk’ın yanında yer alanların batıla karşı sürdürdüğü ve halen devam eden onurlu mücadelesinin başarısı, ordu-millet birlikteliğiyle süregelen gaza anlayışıyla doğrudan ilişkilidir. Ordular arası muharebelerden, kalleş terör örgütlerine karşı sınırlarımız içinde ve dışında sürdürülen operasyonlara, yakında zamanda gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına kadar tüm mücadelelerimizde, inananların bağımsızlık uğrunda ölmekten, kalırlarsa gazilikten gözlerini sakınmayacağı, cümle âleme defaatle gösterilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal’e ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümünde, 19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, gazilerimizden ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyor, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum."
 
Editör: TE Bilisim