Yarışmanın Ortahisar Platformunun Instagram hesabı üzerinden yapılacağını ifade eden Başkan Murat Zeki Solak, “Şehrimizde gün batımı adeta görsel şova dönüşmektedir. Bizde bu muhteşem manzaranını en güzel olduğu tarihlerde, bu anları ölümsüzleştirmek istedik” dedi. 

Yarışmada 1.’ye 3 bin, 2.’ye 2 bin 3.’ye ise bin TL ödül verilecek. Trabzon Ortahisar Platformu, “Trabzon’da Haziran ayında görsel bir şova dönüşen” gün batımı için fotoğraf yarışması düzenliyor. Ortahisar Platformunun Instagram Hesabı üzerinden yapılacak ‘Trabzon’dan Gün Batımı, Yengeç Dönencesi Fotoğraf Yarışmasına’ katılımcılar; 20 - 24 Haziran tarihleri arasında belirlenen noktalardan çektikleri fotoğraflarla yarışmaya katılabilecekler. Yarışmada 1.’ye 3 bin, 2.’ye 2 bin, 3.’ye ise 3 bin TL ödül verileceği kaydedildi. 

YARIŞMANIN SEÇİCİ KURULU

Yarışmanın seçici kurul üyeleri ise; Fotoğraf Sanatçısı Ali Kahveci, Fotoğraf Sanatçısı Erdoğan Öğretmen, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Ortahisar Sanat Komisyonu Başkanı İsmail Kansız, Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Reşat Sümerkan, ve Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Oğuzhan Hacısalihoğlu.

TARİHE GEÇECEK SANAT ESERİ

Trabzon’da gün batımının 20  - 24 Haziran tarihleri arasında adeta görsel bir şova döndüğünü ifade eden Ortahisar Platformu Başkanı Murat Zeki Solak, “Şehrimizde gün batımı, 20 - 24 Haziran tarihleri arasında adeta bir görsel şova dönüşmektedir. Bu muhteşem manzaranın en güzel olduğu tarihlerde bizde istedik ki şehrimizin fotoğraf severleri, vatandaşlarımız ve fotoğraf sanatının erbapları bu anları ölümsüzleştirip tarihe geçecek bir sanat eseri olarak kaydetsinler. Bu manada Ortahisar Platformu olarak fotoğraf yarışmasını tertipliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı katılmaları için yarışmamıza davet ediyoruz” dedi. 

Yarışma Ortahisar Platformu’nun Instagram adresi @ortahisarplatformu üzerinden yapılacağı kaydedilirken çekim tarihleri ise 20 - 24 Haziran 2020 olarak belirlendi. Yarışmaya son katılım tarihi ise 25 Haziran 2020 saat 23:00 olarak açıklanırken, çekim noktaları ise Arsin Demirköprü, Ayasofya Müzesi Seyir Terası, KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi, Boztepe Otel mevki, Ganita Çay Bahçesi ve Akçaabat İskele olarak ifade edildi. Çekim noktalarında buluşma tarihi ise 18:30 olarak açıklandı.
Editör: TE Bilisim