Hayrat İnsani Yardım Derneği; Hayrat Vakfı ile irtibatlı olarak 2013 yılında kurulmuş, Bakanlar kurulunun 12.02.2016 tarih ve 2016/8653 sayılı kararı ile Kamu Yararı ve 07.07.2017 tarih ve E.2732 sayılı kararı ile İzin Almadan Yardım
Toplama Statüsünü almıştır. İnsani yardım, yardımlaşma ve dayanışma, kültür, eğitim ve sağlık alanlarında yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren Hayrat Yardım milyonlarca kişiye yardım ulaştırmaktadır.

İnsanların sadece karınlarını değil kalplerini ve akıllarını doyurmak hedefi ile yola çıkan Hayrat Yardım, Rabbimizin kelamını, iman ve Kur’an hakikatlerini, İslam medeniyetini ve kültürünü dünyaya yaymak için çalışmalar yapmaktadır. 

Afrika’ya Hayat Verdiler

Hayrat Yardım; eğitim, sağlık, yetim hamiliği, su kuyusu, acil yardım, kurban ve ramazan faaliyetleriyle ayrım gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken, İslam’ın bir kardeşlik ve barış dini olduğunu ve Resulü Ekrem Efendimizin
sadece Müslümanlar için değil bütün insanlık için gönderilmiş bir kurtarıcı olduğunu çalışmaları ile göstermektedir.

Suriye halkının barınma, gıda, kışlık gibi ihtiyaçlarını aksatmadan yerine getiriyoruz. 2016 yılı sonu itibariyle, Türkiye'nin 81 ilinden ve yurtdışından binlerce yardım tırını topladık ve toplamış olduğumuz 1300’ü aşkın yardım tırımızı
Suriye’ye ulaştırdık.

On binlerce gıda kolisi, binlerce çuval un, on binlerce kışlık elbise, yatak ve battaniye taşıyan yardım tırlarımız Suriye halkına umut oldu. Suriye’nin yanında kuraklık çeken Afrika ülkelerine temiz su hizmeti veren su kuyuları açıyoruz. Açe’de yaşanan doğal felaketlere acil yardım gönderip kardeşlerimizin yanında bulunduk. 

Dünyanın Dört Bir Yanında Varlar

Ermenek Maden Göçüğünde 10.000 kişilik yemek, Afganistan Sel Felaketinde 25 Ton Un dağıtımı, Orta Afrika Cumhuriyeti-Kamplara gıda yardımı, Mısır olaylarında 30,000 kişilik iftar dağıtımı, Endonezya’daki depremde yüzlerce kişiye ilaç ve gıda dağıtımı ve teknik destekte bulunulması gibi faaliyetlerimizle afet yardım  projelerimize her gün bir yenisini ekleyerek genişletiyoruz.

Hayrat Yardım ümmete emanet edilmiş olan yetim yavrularımıza sahip çıkıyor ve geleceğe hazırlıyor. Korumasız kaldıkları dünyada yalnız olmadıklarını hissettirmeye gayret ediyor. Yetimlerimizin sizlerle beraber başlarını okşuyoruz.
Türkiye, Malavi, Mali, Pakistan, Sri-Lanka, Gazze, Suriye, Sudan, Tayland- Patani, Kazakistan, Kırgızistan, Çad, Endonezya ve Etiyopya’da bakımını üstlendiğimiz yetimlerin umudu oluyoruz.
 
Afrikada Kuran Sevdası

Okul/eğitim kompleksleri kurma ve geliştirme çalışmaları, Kuran-ı Kerim ve Elif Ba dağıtım projeleri ve öğrenci destekleme programlarımızla eğitim faaliyetlerimize büyüyerek devam ediyoruz. Savaş bölgesi Suriye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında muhacir okulları ve yetimhaneler açarak yüzlerce çocuğun sağlıklı eğitim almasını sağlıyoruz. Türkiye içerisinde fakir bölgelerde okullarda yaptığımız çanta, kitap, defter, kalem, silgi gibi kırtasiye malzemeleri
yardımıyla desteğe ihtiyacı olan çocuklarımızın ihtiyacını gideriyoruz.

Kutsal Kitabımızı Okumayan Kalmasın

Kur’an’ın nuru her yere dağılsın onu okuyamayan kalmasın. Günümüz şartlarında bile ne yazık ki yoksulluk yüzünden Kur’an’ı kitap halinde eline alamamış̧ Müslümanlar yaşamakta dünya üzerinde.

Afrika’da ya da dünyanın herhangi bir köşesinde, elinde Kur’an-ı Kerim olmadığı için ağaç parçalarının ya da kumların üzerine yazdıkları sureleri ezberleyerek hafız olmaya çalışan kardeşlerimizle birlikte, ülkemizde İmam Hatip Liseleri başta olmak üzere, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye’nin her yerinde ihtiyaç olan kişilere 1.000.000 Kur’an-ı Kerim ve Elifbayı ulaştırmak için yollara düştük.

Yılda 2 Milyon Çocuk Salgın Hastalığa Yakalanıyor

Dünyada Kur’an okumayan kalmasın diyerek Kur’an-ı Kerim kampanyasıyla gönüllerin fethine çıkıyoruz.  Su insanın hayatını idame ettirebilmesi için gerekli olan en önemli ihtiyaçtır. Fakat bugün dünyada bir milyardan fazla insan temiz suya ulaşma sıkıntısı çekmektedir. Her gün 4.900, yılda ise 1,8 milyon çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan salgın hastalıklar nedeniyle ölmektedir. Bu ölümlerin önemli bir kısmı Afrika ve Asya ülkelerinde yaşanmaktadır.

Hayrat Yardım temiz suya ulaşamayan insanlara yardım eli uzatıp onlara temiz su imkânı sağlıyor. Açtığımız yüzlerce su kuyusu ile temiz suya muhtaç insanların yüzünü güldürüyoruz. Kuyularımız açıldıktan sonra periyodik bakımlarını
yapıyor ve kırılan bozulan parçaları değiştiriyoruz. Kuyuları, yıllar boyu su verecek şekilde çalışması için gerekli onarım çalışmalarını yapıyoruz. Açtığımız su kuyularından yararlanan yüz binlerce insan, Hayrat Yardım aracılığıyla kuyu
açtıran bağışçılara hayır dualar ediyor.

Kurban İçin Ayaktalar

Kardeşliğin ve bereketin vesilesi olan Kurban Bayramı'na yaklaşıyoruz. Kurban bereketi paylaştıkça artıyor ve milyonlarca mazluma ulaşıyor.  Verdiğimiz hisselerimizle kurban ibadetini yerine getirmenin huzurunu yaşarken, elimizi
uzattığımız milyonlarca kardeşimiz bizim için hayır duada bulunuyor. Bu dualar şahsımız, ailemiz ve ülkemiz için berekete dönüşüyor ve bizleri kötülüklerden koruyan bir kalkan oluyor.  

Hayırseverlerden toplanan bağışlarla kurbanları titizlikle seçip kesimini ve dağıtımını yapmakla kalmıyor, aynı zamanda gönül coğrafyalarımızla ülkemizin kucaklaşmasına vesile oluyoruz.  2016'da 800 bin kişiye ulaşan bu bereket dalgası, 2017'de 927.120 kişiye ulaştı. Hedeflerimizi biraz daha yükseltiyoruz ve 2018 Kurban'ında bağışlarınızı milyonlara ulaştıracak bir kurban dönemine giriyoruz. Bizler bu emanetleri yerine ulaştırmak adına; yüzlerce kişiden oluşan ekiplerimizle bağışlarınızı yardıma muhtaç gönüllere ulaştırmak için binlerce kilometre yol kat etmeye hazırız.  
Editör: TE Bilisim