YAZ SONUYDU DOĞDU..

Ahmet Sancak, yaz sonu, ekinlerin biçim aylarında Trabzon Köprübaşı’nda doğdu, Anne ve babasız geçen çocukluk  ve ilk gençlik yıllarının ardından kalabalık kentin  tenha çocuğu deryasını aradı, buldu da. Dünya çok büyüktü. İnsansa bir pıhtı kan damlası. Yalnızlık, hüzün harset yoksulluk..Önündeki zorlu maratonu koştu ve başardı. Kamu yönetimi okudu. Çalışmayı ve dünya ile savaşmayı sevdi. Ak kağıdın üzerine yazılanlara gönül düşürdü. Mürekkebi sevdi, imayı sevdi, imgeyi sevdi. Ne de olsa okuduğu şiirler okunmayacak okundukça da unutulacak şiirler değildi. Tıpkı yazdıkları satırlarda yürek duvarlarında hepsi kalacak kadar mahzun olmadığı gibi.

ŞİİR KİTABINDAN ROMANA…

Agah efendilerle başlayan mevkute yolculuğu Güzide Karadeniz’in hırçın dalgalarına meydan okuyarak ilerleyen ‘TAKA’yla sürdü. TAKA Gazetesi’nin  kurucudur Ahmet Sancak. Yüzlerce makaleye imza attı. Roman yazdı, şiir kitabı çıkardı ve senaryo çalışmaları yaptı. Ört üstüme sesini isimle  şiir kitabı büyük yantı yarattı.

Ankara Trabzon günleride TAKA Gazetesi standında oluşan uzun imza kuyruğu akıllardan çıkar mı?

Ölümsüz Şarkılar ve Dolunay albümünü yaptı ve bu albümler için Trabzon; İstabul ve İzmir’de şiir dinletileri gerçekleştirdi, sanatseverleri mest etti.

ÖLÜM GÖZLERİMDE

Ölüm gözlerimde romanın daha ilk kapağını açtığınızda önünüze

…ruhumda açan kaprina çiçeğime sözleri çıkıyor

Bir dağın yamacında evimizde kış geceleri

ateşin karşısında mısır ayıklarken bana türküler mırıldanan

Acısı her geçen gün daha da derinleşen asla bir daha geri

dönmeyecek olan miyaseme yürekten teşekkür ediyorum.

BİR SOLUKTA OKUYACAKSINIZ..

Mesut Derdigüzel işinde başarılı bir gazetecidir. Herşey yolunda giderken birden bire hayatının seyri değişir. Almanya’da çalıştığı gazete iflas eder. İşsiz kalır ve terk edilir. Geçmiş travmaların tekikleyen bu durum Frankfurtta kalmasını imkansız kılar ve  yeni bir  başlangıç yapmak üzere doğduğu topraklara Trabzon’a gitme kararı almak durumunda bırakır. Orada yerel bir gazetede çalışmaya başlayan Mesut, kendini bir çocuk kaçırma vakasının gizemini çözmeye adar. Araştırdıkça çetrefelleşen bir dava çözülebilecek mi? Peki ya kendi acılarını  başkanalırınınkiyle harmanlayan bu adam ruhunu kurtabilecek mi? Okuyun ve kararınızı verin. Profil kitap’tan çıkan bu roman internetten edinebilirsiniz.

Kitabı satın alabilmek için

Editör: TE Bilisim